Recommended Posts

Traseul incarcat este afisat peste o harta? Sau este doar un desen pe fond alb?

Share this post


Link to post
Share on other sites
în urmă cu 17 minute, andidani said:

Traseul incarcat este afisat peste o harta? Sau este doar un desen pe fond alb?

Doar desen

Share this post


Link to post
Share on other sites

iGPSPORT iGS618 review (partea a 2-a)

 

The good

Nu am pierdut niciodată semnalul GPS, indiferent de traseul parcurs. Am setat aparatul pe GPS+Glonass” și “GPS Power Save Smart”, ultima setare însemnând că recepția GPS trece dinamic on/off în funcție de nevoie pentru a economisi energie, dar poate duce teoretic la o scădere a vitezei și acurateței – nu am remarcat așa ceva.

Măsurătorile efectuate sunt corecte, în măsura în care am putut compara cu alte aparate – am putut verifica viteza, panta, altitudinea, distanța, timpul efectiv, HR, cadența și s-au potrivit sau diferențele au fost minore. Viteza indicată de GPS e cu 1 km/h mai mică decât la alte 2 vitezometre cu magnet față de care am comparat; o să montez senzorul de cadență ca senzor de viteză și o să compar din nou.

Vizibilitatea ecranului este bună chiar și în lumină puternică, dar o folie anti-glare n-ar strica. Datorită rezoluției mari, scrisul arată foarte bine, fără pixelizare. Afișajul nu are latență.

Înregistrarea cursei începe automat, la orice oprire trece imediat pe pauză și reia înregistrarea la repornire.

Un traseu complicat cu multe suprapuneri de drum este urmărit fără probleme. Abaterile de la traseu sunt semnalizate vizual.

 

The bad

Nu există opțiunea de setare a odometrului cu un număr de km pre-existenți.

Mi-ar fi plăcut ca la afișarea a 1-2 câmpuri de date pe un ecran scrisul să fie mai mare.

Dacă e activată funcția Auto-Sleep, senzorii se deconectează (normal), dar am pățit de 2 ori că nu s-au reconectat automat la reluarea cursei. O să dezactivez funcția, mare economie de energie nu fac.

Dacă doresc să urmez un traseu, trebuie să-l aleg înainte de plecare. Dacă nu l-am ales, am pornit în cursă și doresc ulterior să pornesc navigarea, aceasta devine disponibilă doar după oprirea înregistrării curente.

 

The ugly

Atât aplicația de mobil cât și site-ul sunt înfiorătoare. Teoretic, treaba funcționează cam așa: îți faci un cont în care te conectezi cu Strava; conectezi telefonul cu ciclo-computerul prin Bluetooth; alegi traseele pe care vrei să le încarci și apeși Sincronizare; traseele sunt încărcate în aplicația de mobil și în Strava. Totul merge ca uns până la ultimul pas, în care traseele alese apar ca sincronizate în aplicație în pagina de unde le-ai ales, dar nu apar pe pagina cu date despre trasee și nici în Strava. Tre’ să spun că am Android 8 și ultima versiune de aplicație, iar pe aparat am instalat cel mai nou firmware. De asemenea, am verificat drepturile de acces între Strava și app, totul e ok. Foarte mulți utilizatori se plâng de acest aspect.

Traseele pot fi încărcate și pe site, dar datele oferite sunt minimale, mai multe aflu direct din aparat.

 

Concluzii

Foarte mulțumit de achiziție, se încadrează pe deplin în cerințele mele. Raportul preț-calitate e excelent, aparatul m-a costat mai puțin de jumătate din prețul unui Garmin 520 sau Wahoo Bolt și știe să facă multe, ne-fiind foarte departe de acestea. Lipsesc funcții ca segmentele Strava, dar nu prea folosesc aplicația și KOM-urile nu sunt pasiunea mea – blasfemie, o să zică unii. Lipsesc și funcții gen antrenamente preinstalate (mie mi se par inutile, suntem diferiți, nu există o rețetă unică). Lipsa hărților poate fi derenjantă pentru MTB-iști, dar pentru rute pe șosea nu e o problemă, navigația waypoint e suficientă. Da, aplicația de mobil e jalnică, poate o vor îmbunătăți sau se pot folosi Golden Cheetah sau alte aplicații similare despre care s-a mai vorbit pe topicul “GPS pentru bicicletă”. Traseele sunt .fit, se pot încărca manual în Strava sau altele similare, nu e totul pierdut :) 

Pentru ciclistul mediu care n-are nevoie de un GPS care să-i tragă fermoarul la tricou și șă-l șteargă pe frunte de transpirație, aparatul e excelent. I-aș zice GPS pentru mase”, un dispozitiv de luat în seamă de către cicliștii fără pretenții de profesioniști sau care vor un aparat bun la un cost relativ mic.

  • Like 2
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

iGPSPORT IGS618 updates

 

De când am aparatul au fost 3 update-uri de firmware. Dacă prima a corectat chestii minore, 1.05 și 1.07 au adus multe funcții suplimentare. O să încerc să le descriu mai jos pe cele mai vizibile, pe celelalte urmează să le descopăr :)  

 

Analiza unei ture.

Poți alege ultima tură sau o tură oarecare din istoric și sunt afișați o serie de parametri format text pe 2-3 ecrane, ca și până acum. Dacă nu ai power-meter, de exemplu, parametrii corespunzători sunt omiși. A apărut un meniu suplimentar, Extended, de unde poți afișa parametrii pentru Lap sau poți afișa diverse grafice. 

ZCpDmFG.jpgRvERf71.jpgTvKpRLs.jpg

2jw7c4e.jpgqxVpeWo.jpg

Afișare

A apărut o pagină nouă, HR Zone, care poate fi activată sau dezactivată după dorință și arată la fel ca pagina de analiză de mai sus. Numărul zonei corespunzătoare pulsului curent va fi evidențiat cu alb pe fond negru.

O funcție nou apărută e introducerea manuală a altitudinii pentru o calibrare mai precisă, alături de îmbunătățirea algoritmilor pentru calcului altitudinii și pantei.

 

Navigare

S-a introdus posibilitatea navigării pe hartă, pe lângă navigația waypoint / breadcrumb (@andidani, pe tine te interesa acest aspect). Descarci harta corespunzătoare țării dorite și-o copiezi în folderul Navigation de pe dispozitiv, apoi o activezi după pornire; poți afișa harta cu unitate 500m sau 250m.

Harta României are aprox. 20 MB. Poți folosi o singură hartă o dată, deci dacă treci în altă țară trebuie să ștergi harta țării din care ai ieșit și s-o încarci pe cea a țării unde ai intrat. Traseele waypoint nu sunt afectate de trecerea graniței.

2vrojbP.jpg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
în urmă cu 2 ore, fizikant said:

 

Ziua buna! 

Incepe sa sune destul de fain. Harta banuiesc ca e de pe pagina lor, nu cred ca putem folosi ceva uzual. Dar se poate suprapune un track peste harta? Asa poti vedea mai usor daca ai deviat de la un traseu dat. Oricum, pentru cat costa, pare sa fie destul de destept.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@andidani

Harta e de pe site-ul lor, într-adevăr. Chestia cu harta e tocmai cum ai descris-o, poți să încarci un traseu și să-l urmezi tip waypoint sau poți să-l suprapui pe hartă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumiri! Plecaciuni! 

Deci sa intelegem ca e o jucarie in care merita investit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
în urmă cu 2 ore, andidani said:

Deci sa intelegem ca e o jucarie in care merita investit.

Pentru mine da, a meritat din plin investiția și am primit mai mult decât am sperat. Se comportă ok, nu am avut nicio problemă în 9 luni de utilizare, bateria chiar ține cele 22 h specificate de ei. N-aș putea spune cum se comportă navigația pe un traseu MTB, dar nu văd de ce-ar fi probleme, am semnal GPS full chiar și in interior. Din ce-am citit pe net, hărțile sunt OSM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca stiu care va fi urmatorul cadou😉. Ma uit la jucarie de cateva luni, dar nu ma hotarasem. Multumiri pentru descriere!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, imi poti spune daca poti avea pe ecran, simultan, aceste informatii: timpul scurs, distanta, cadenta, HR? 

 

Eu am igs10 si daca ai conectat cadenta+hr nu mai poti avea pe ecran si durata, si sunt situatii cand ma deranjeaza treaba asta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Warlock_sk

Poți seta pe ecran ce parametri vrei tu din cei disponibili, de la 1 la 10 parametri pe fiecare ecran. Ai 5 ecrane pentru parametri, 1 pentru profilul altimetric, 1 pentru zonele HR (cel nou apărut de care vorbeam mai sus) și ecranul de navigație.

Ca să răspund scurt la întrebarea ta, da, poți avea pe un ecran simultan cele 4 informații amintite.

În ceea ce privește durata, poți afișa atât timpul total cât și timpul efectiv de pedalat.

 

Dacă dorești mai multe informații, îți stau la dispoziție.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi-a ajuns si mie astazi jucaria, comandata tot pe aliexpress. Am luat 2 bucati ( am primit suport de ghidon si husa de silicon pentru fiecare ), cupoane si reducerile lor, 390 lei/buc, am mai platit vama 55 lei/buc, tot sub pretul comerciantilor de aici.

Am desfacut rapid sa vad cum e, mi se pare peste asteptari, interfata se misca repede, chiar daca ai 3 butoane de manevrat, imi aminteste de dispozitivele vechi pe care le aveam in trecut, inainte sa adoptam touch-ul.

 

Astept sa ajung acasa sa-i fac update de FW si sa-i pun harta Romaniei. Apoi o sa ma apuc de incarcat niste track-uri locale. Eu l-am luat pt MTB, asadar nu am nevoie de navigatie pe strazi sau adrese.

 

Cand se face vreme de pedalat, revin si cu opinii din teren :)

  • Upvote 4
  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am un Meilan M2, iar iGPSPORT cat si cele sub marca Meilan sunt produse cam in aceeasi fabrica din China (de aia le si gasiti pe amandoua pe acelasi site). Pentru cine nu are nevoie de acuratete exceptionala, computerul este foarte bun. Are suport pentru senzori pe ANT+ sau BLE, are GPS, temperatura exterioara, tine foarte mult bateria, arata multe campuri simultan.

DAR: buba pe care am descoperit-o recent: inregistrarile pozitiilor GPS sunt cel putin ciudate. Si anume, am un segment de aprox 3Km care e aproape plat (diferente de nivel de max 4m) la care graficul de nivel arata ca un senzor de HR. Urca si coboara brusc de zici ca ca esti pe munte. Am stat sa analizez segmentul ala si imi dadea pante de 12% urcare sau 10% coborare. Aici mi-am dat seama ca are probleme in stabilirea altitudinii, si daca va fi vreodata nevoie sa inregistrez o tura la urcare pe Transfagarasan spre ex, datele inregistrate vor contine destul de multe erori. Mai mult, pana sa ii montez un senzor de viteza si cadenta, erau zone prin paduri unde pierdea (pentru cateva secunde) semnalul GPS. 

Sincer, daca tineti mortis ca GPS-ul sa aibe acuratete, mai bine dati de 3 ori mai mult pe un Garmin Edge 530. Daca nu va intereseaza prea mult acuratetea, sunt bune si chinezariile.

  • Upvote 1
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.