Sign in to follow this  
bonygy

HOMO BICICLISTUS IDIOTUS

Recommended Posts

TELEENCICLOPEDIA
Asta seara va prezentam o specie descoperita recent pe plaiurile mioritice (sau cel putin eu am descoperit-o recent): Homo Biciclistus Idiotus.
Aceasta este o vietuitoare asemanatoare cu Homo Sapiens, dar este inrudita taxonomic cu Homo Cocalarus… ambele specii speram ca sunt pe cale de disparitie.
Homo Biciclistus Idiotus are doua picioare, doua maini, are varsta compusa din cifre relativ mici, calareste o bicicleta (care in acest caz pare proaspat „achizitionata”), circula haotic si multe altele.
In acest caz, individul isi jigneste bicicleta, care se razbuna cateva minute mai tarziu, cu ajutorul unui membru al speciei Homo Taximetristus.

 

Poate ca nu este de ras, dar eu m-am umflat bine de ras... pana am ajuns acasa (eu eram cel care filmeaza), m-am oprit de cateva ori, ca nu mai reuseam sa imi tin echilibrul... de ras!

 

https://www.youtube.com/watch?v=f7kZt1OkyGI

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu prea-i de ras. Lasand la o parte specimenul ala, taximetristul ala nu s-a uitat de loc daca vine ceva cand a deschis usa.....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din punctul meu de vedere taximetristul nu este vinovat prea mult la faza cu deschiderea portierei. Probabil s-a asigurat ca nu vine cineva din spate si atit. Biciclistul a schimbat banda fara sa aiba vizibilitate fata.

In schimb taximetristul este vinovat de stationare in zona in care nu are voie. Exista un indicator cu circa 10metri mai spre Piata Romana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clar specimenul este 99% vinovat, nu avea lumini, mergea haotic, etc...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Specimenul este 100% vinovat in optinia mea. Si de ce zic asta?

1. A mers haotic, nu era echipatcu lumini, il durea in fund de tot ceea ce se intampla in jurul lui ( a se vedea vorbitul la telefon de la inceputul filmuletului) si sunt foarte convins ca nici nu ar fi ascultat vreun sfat legat de vorbitul la telefon in timp ce pedalezi.

2. Taximetristul nu avea cum sa il vada pe idiot venind daca s-a asigurat in oglinda din stanga sa vada daca vine cineva din spate. Si din ce imi dau seama din filmulet, taximetristul nu stationa. Oprise sa ia un client sau sa lase un client. Si conform codului rutier, taximetristii au voie sa opreasca aproape unde vor pentru a lua sau pentru a lasa un client. Daca gresesc cu ceva legat de partea cu codul rutier, va rog sa ma corectati.

 

P.S. Nu sunt taximetrist, nu am rude sau cunoscuti taximetristi si nici nu ii agreez de nici un fel. Dar trebuie sa ii dam cezarului ce-i al cezarului. Si in plus, atat din postura de sofer, cat si din postura de biciclist, nu suport astfel de "biciclisti" ca cel din filmulet. Din cauza unor ca asta, ajungem toti biciclistii sa fim bagati in aceeasi oala si sa fim tratati urat de catre soferi cand impartim aceeasi sosea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din codul rutier.  E oarecum cum zice Zamolxe13 dar nu se refera doar la taximetristi.

 

10. Oprirea, stationarea si parcarea

Art.63.

Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste această durată, imobilizarea se consideră staţionare.

Nu se consideră oprire:

imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin această manevră nu a fost perturbată circulaţia pe drumul public respectiv;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this