Recommended Posts

Salutare, acum 2 zile mi-am luat și eu o bicicletă cu frâne pe disc (hidraulice) și am văzut că frâna de pe spate scârție destul de rău(frâna AVID) , am cumpărat disc nou, plăcuțe noi, le-am atașat corespunzător, am reglat etrierul , apoi când am testat-o și am strâns de frână tot scârția , are care o idee ce aș putea să fac să remediez această problemă? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Cel mai important - frâna frânează? Fiindcă frâna e făcută să fie în primul rând eficientă la frânare, silențiozitatea nefiind un criteriu esențial (și astfel nici o problemă de natură tehnică). :) Frâna pe disc trebuie să facă și un rodaj înainte să atingă maximul de eficiență, și asta de obicei reduce și din zgomot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca puterfixes nu a folosit vreodata frine Avid. Am avut Elixir 3 prin 2013 si nu am scapat de scirtiiul ala caracteristic. Trecut la XT si de atunci nu am probleme.

Nu ai ce le face, pur si simplu asa sint Avid-urile. Daca ai ghinion de unele care scirtieie, slabe sanse sa elimini cauza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu-ți contrazic credința, deși e eronată. :P Io m-am dat șmecher și mi-am luat Magura Julie hidraulice când le-am prins la reducere. Dup-aia am aflat că de fapt erau end of life și m-am săturat de aerisit la fiecare juma' de oră, așa că am trecut pe Avid BB7 pe ambele bicle, cu discuri Tektro și plăcuțe în diverse variante de compoziție și manufactură (Avid și alte branduri) pentru diverse condiții de exploatare. A fost un pic de muncă la reglatul etrierului și a celor două plăcuțe și, ocazional, la îndreptat discul după ce se încinge în coborâri cu ditamai animalu' călare. Dar le-am și făcut un rodaj pe stilul Magura (frânare la limita ruperii aderenței, de la 30km/h la oprire completă, de 30 de ori) și prind excelent și fără vreun zgomot deranjant.

 

Teoretic n-ar trebui să conteze cum este transmisă presiunea de la manetă la etrier, mecanic sau hidraulic, ci problema vibrației zgomotoase să fie strict între etrier și disc. Rămân la recomandarea că frânele noi trebuie rodate serios înainte să ajungă în parametrii corecți de funcționare. Apoi, dacă tot ai probleme, lucrează la reglajul de finețe al alinierii etrierului față de disc. Dacă nici asta nu rezolvă problema, încearcă un disc de la alt producător, că nu-s chiar o avere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.