cristi1media

Butuc de 130mm pe cadru cursiera aluminiu vechi

Recommended Posts

Salut! Am achizitionat recent o pereche de roti pentru cursiera mea cu butucul pe spate de 130 mm. Problema este ca cadrul meu are 124/125 distanta pe spate pentru butuc. Butucul este pe rulmenti si am incercat eu sa il desfac sa vad daca pot scoate ceva distantieri sa ii mai reduc din latime dar nu am avut ce. Cadrul este din aluminiu de prin 2010/2011 . am dat o tura cu ea asa, am fortat putin si intra butucul , roata sta perfect centrata. Este vreo problema daca o lasa asa? multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cadrul este din aluminiu sau oțel? Daca e din oțel teoretic merge daca e din aluminiu exista riscul sa se rupă...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut ! Dacă introduci roata cu un mic efort cum zici poate fi ok, dacă forțezi fixarea este posibil să ai probleme când nu te aștepți, aluminiu este perfid la suduri și poate ceda unul din brațe în zona corpului butucului pedalier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru raspuns. Deocamdata o voi lasa asa sper sa fie ok. O sa ma duc la un bike shop in curand deoarece am impresia ca este stramb putin axul butucului , sper sa il pot schimba(cand invart de roata se misca caseta sus / jos cativa mm) si voi vedea atunci daca se poate face ceva sa mai reduc din latimea lui.

Pe partea stanga butucul are un distantier de metal cam de 1 cm. Ma gandesc ca se poate micsora acesta, problema este ca pe dreapta nu exista, ceea ce inseamna ca ar trebui recentrata roata ca sa stea pe centrul cadrului dupa aceasta modificare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.