Sign in to follow this  
Felixpop

Conversie single speed

Recommended Posts

Salut vreau sa mi cumpăr un kit de conversie in single speed dar gasesc doar kit uri unde spune 8 9 10 viteze dar am numărat și caseta mea pe spate are 6 foi asta înseamnă 6 viteze bănuiesc nu prea ma pricep sunt nou ajutor

  • Confused 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

10 hours ago, Felixpop said:

Salut. Vreau sa-mi cumpăr un kit de conversie in single speed dar gasesc doar kit-uri unde spune 8 9 10 viteze. Dar am numărat și caseta mea pe spate are 6 foi, asta înseamnă 6 viteze, bănuiesc, nu prea ma pricep, sunt nou, ajutor!

 

Probabil ai pinioane pe filet, asa ca vei avea nevoie de asa ceva:

 

71A4Fko6tgL._SL1200_.jpg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai drop-uri orizontale sau pui intinzator de lant? Pune o poza cu ce ai.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara,

pentru a nu  mai deschide un alt topic, am sa postez in cadrul acestuia fiind  in discutie tot o conversie la single speed.

Bicicleta pe care o am, are caseta cu 6 pinioane ,  SHIMANO TOURNEY  MF-TZ500-6 https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/tourney/MF-TZ500-6.html

Doresc sa elimin schimbatorul de viteze , caseta cu 6 viteze si sa o transform in single speed cu un pinion de 14 plasat in linie cu foaia angrenajului si un intinzator de lant.  Ma adresez cunoscatorilor,  cu rugamintea sa ma indrume ce anume  sa cumpar pentru a modifica caseta mai sus mentionata si daca se poate si o recomandare pentru un intinzator de lant.

Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Câți dinți are foaia? Poate ar fi mai bine să lași pinionul de 16 sau 18.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel mai mult merg pe cel mai mic pinion, pe cel de 14 , chiar daca le am, nu le folosesc pinioanele mai mari.  Nu are foaie mare,  are  42. As dori sa stiu daca se poate modifica caseta 6v  SHIMANO TOURNEY  MF-TZ500-6 , sa folosesc doar pinionul mic , si distantiere. Nu stiu daca exista pentru acest  tip de caseta aceasta varianta  de  modificare care  cred ca ar fi si cea mai simpla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Caseta respectiva e pe filet, nu ai cum sa folosesti pinioanele in mod individual. Daca vrei sa pastrezi butucul actual pe filet, poti cumpara un pinion singlespeed pe filet, cu 14 dinti, de genul celui postat mai sus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult Majikstone! Aceasta doream sa stiu, ce anume sa cumpar pentru modificare. Imi puteti indica un link cu pinionul  compatibil pentru inlocuirea casetei 6V? sau nu are importanta daca  la descriere  este mentionat ca  inlocuieste casetele  8V/9V?  Sa nu cumpar ceva gresit. Mi-ar placea sa  pot alinia pinionul cat mai bine pe linia foii angrenajului.  In afara de pinion  mai cumpar un intinzator de lant si obtin  Single speed , simplu , fara schimbator, fara pinioane  pe care eu nu le folosesc. Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu siguranta nu trebuie sa cumperi un pinion/kit singlespeed pentru casete de 8-9 viteze. Alea nu sunt compatibile cu butucii pe filet.

De asa ceva ai nevoie: https://www.marosbike.ro/pinioane/pinion-1v-sxt-16t.html

 

De aliniat va fi mai complicat, pentru ca pinionul respectiv nu se poate monta decat intr-un singur mod pe butuc, prin infiletare. Ma indoiesc ca va fi aliniat cu foaia mare a pedalierului actual triplu, care va fi considerabil mai in exterior. Pana la un punct poti corecta asta interschimband distantierele de pe axul butucului spate si apoi recentrand janta fata de butuc, dar daca chiar vrei un kit de conversie la singlespeed care sa-ti permita si alinierea pinionului cu foaia, va trebui sa inlocuiesti butucul spate cu unul pe caseta, si nu pe filet.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this