Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Recommended Posts

Buna seara sau buna ziua depinde cand cititi. Nu prea vad de curant topicuri tinand de triatlon. Eu locuiesc in Suedia, Stockholm, si de curand (2 ani) am inceput sa ma interesez in triatlon. Prima data am participat la un sprint (400 m inot, 20 km bicicleta, 5 km alergat) unde am fost descalificat pentru ca am gresit traseul de alergat :( . Si anul acesta, la triatlon Stockholm, distanta olimpica, 1,5 km inot, 40 km bicicleta, 10 km alergat (doar ghinionul sa imi explodeze camera+cauciucul pe spate dar a fost refacut la o statie mobila aproape de concurs). Daca sunteti pe aici, special cei care detin biciclete pentru triatlon, voi ce aveti? Eu inca sunt nehotarat daca sa investesc intr-un Cervelo P2 la vreo 1500e, model 2013 ceva de genul, sau Argon 18. Mai exista si posibilitatea sa astept inca un an si sa cumpar una noua, ceea ce nu prea ma incanta dat fiind faptul ca nu prea se merita sa investesti intr-una noua daca nu mergi la mai multe curse. In viitor, poate vreo 2-3 ani as vrea sa ajung la o distanta Ironman. Eventual un Half Ironman inainte de asta.

 

So? Ce pareri aveti?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu intentionez sa particip in vara la un sprint (pentru ca e primul si nu as vrea sa ma infig ca rama in asfalt). Am avut si eu dilema cu bicicleta, dar am fost sfatuit de foarte multe persoane sa ma rezum la o cursiera normala pe care pot sa pun (sau nu) cotierele pentru ghidon (habar nu am cum se numesc in romana).

Majoritatea zic ca e bine sa iti cumperi o bicicleta specifica doar daca participi si ai sanse mari sa castigi, iar cateva minute chiar fac diferenta. Intrucat la mine tinta ar fi sa ma clasez in prima treime a clasamentului, nu pot spune ca imi trebuie neaparat ceva specific. O sa vad cum ma simt dupa cel din vara...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unde locuiesc se restrictioneaza cursele federatiei la biciclete de sosea. Inclusiv extensiile sunt interzise.

Asa ca am participat cu bicicleta de sosea de antrenament. Un Pinarello vechi de 8 ani.

 

In Germania, unde nu aveau acum 4 ani restrictii(nu stiu momentan daca le-au introdus sau nu), cand am participat la concursuri (nu-mi permisesem inca o bicicleta de triatlon) - am folosit aceeasi bicicleta de sosea Pinarello FP2. Am mers cu si fara extensii.

Dar e dificil din ce observ sa gasesti o pozitie comfortabila cu extensii. Altfel castigi usor cu aerodinamica 2-3kmh in plus.

 

Acum 2 ani am visat si am luat un Canyon Speedmax, racheta - dar greu cu mentenanta avand multe chestii ascunse si integrate. As recomanda oricui sa se orienteze catre o bicicleta cu mentenanta mai usoara.

 

Legat de ce bicicleta sa cumperi pt triatloane, as sugera sa iei in calcul si cum te antrenezi. Esti sigur ca te vei antrena pe bicicleta de TT sau tot pe cea de sosea o vei folosi?

Poate o bicicleta de sosea mai avansata ar fi destul sa te tina fericit si la antrenamente si la concursuri.

 

Am observat ca sunt cateva tipuri de oameni:

- cei care merg cu ce au pana ajung aproape de podiumuri si cauta castiguri investind fie in cea mai ieftina bicicleta aero, sau primesc sponsorizare,

- cei care participa de placere si merg la concursuri cu orice,

- cei care cumpara viteza si placerea prin bicicleta si componente.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites