Sign in to follow this  
freetools

Cursiera caucuicuri padure?

Recommended Posts

Am trecut ieri pe langa padurea baneasa si parca as fi intrat un pic pe potecile alea drepte, nu pe la radacini unde e terenul mai accidentat

 

Cu cursiera asta https://archive.trekbikes.com/au/en/2013/Trek/2013_1_2_h2_compact#/au/en/2013/Trek/2013_1_2_h2_compact/details

 

Daca as pune niste anvelope mai mari 700x28 ( momentan nu stiu daca imi intra in cadru) as putea merge prin baneasa nu cu viteza?

 

 

Acum am https://www.decathlon.ro/cauciuc-lithion2700x23-id_8337590.html

Masurate cu sublerul au 26mm latime si nu cred ca imi vor intra de 28C si probabil voi incerca cu 25c care real au poate 28mm latime

 

Ce anvelopa as putea pune dar ceva cat mai ieftin si ok pt potecile din baneasa

Share this post


Link to post
Share on other sites

În principiu ai putea merge încet, cu niște gume de 28 de trekking. Vezi la Kenda sau Continental, se găsesc ieftine in gama asta.

Dar cum ai clești și nu discuri de frână, sunt foarte mari șanse să intre noroi sau pietricele și să frece (din experiență proprie îți zic).

Un cross ieftin, second, la care încap gume de 42 sau chiar 47, ar fi o soluție mai bună pe termen lung. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu am intrat in pădurea de lângă mine, care are drumurile mult mai sălbatice decât bătătoritele poteci din Băneasa, cu gume de sosea de 25C (real 28,2 mm) și n-am avut nicio problemă legata de aderență, dar nici n-am fugit tare. Referitor la riscul de pană nu prea mi-am făcut griji pentru ca erau montate tubeless.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Traveller said:

Un cross ieftin, second, la care încap gume de 42 sau chiar 47, ar fi o soluție mai bună pe termen lung. 

 

nu merita sa iau alta bicicleta ca sa ies poate 1 data pe an la padure

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incearca niste cauciucuri de sosea entry-level cu TPI mic, ar trebui sa fie mai rezistente la taieturi si intepaturi. Cu niste 28c care chiar masoara macar 28 mm poti merge potolit si pe gravel, eu am facut-o cu Schwalbe One de 28 si n-am avut nici o emotie. S-au ales ele cu niste ciupituri pe calea de rulare, dar flancurile au ramas intregi si cauciucul nu a fost strapuns nicaieri. Cu ceva mai "grosier" decat Schwalbe One n-ar trebui sa ai extraordinar de multe emotii.

 

Daca vrei niste idei de cauciucuri ceva mai robuste, care nu sunt tocmai "de sosea", dar se gasesc si cu baloane de 25-28 mm, ar fi Schwalbe Marathon Performance (cam greu, pe sarma, 16 euro bucata) sau Bontrager AW1 Hard-Case Lite (tot pe sarma, ceva mai usor, 18 euro bucata). Oricum, daca le iei pentru utilizari ocazionale si vrei sa le bagi si prin boscheti, nu e sfarsitul lumii daca sunt pe sarma si nu foldable cat timp ai unde sa le depozitezi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this