Sign in to follow this  
Danyutz

RS Recon Silver Coil - inlocuire arc

Recommended Posts

Acum ca se termina sezonul, mi-am facut un cuprins cu ce m-a nemultumit la bicla si unul dintre punctele principale este furca.

Sigur ca cea mai usoara solutie este schimb cu ceva pe aer ca sa fie future-proof, dar parca nu sunt pregatit sa investesc un buget de juma de bicla doar in furca, dupa 6 luni de la achizitie. Apoi, HT-ul drept e restrictiv la optiunile 2018, poate se gandeste si Devron sa treaca pe conic.

Am inceput sa caut alternative, am inceput cu research pentru conversie de la arc la aer, posibila la Recon, care are arcul protejat, deci partea cum ca zgarie peretii bratului interior era rezolvata. E o modificare destul de scumpa totusi si din ce-am citit, e hit and miss.

Apoi am cautat informatii despre inlocuirea arcului si pare mai plauzibila pentru ca: arcul standard de 120mm nu-mi foloseste la nimic, m-as descurca linistit cu o cursa de 100mm ( ceea ce coboara fata biclei cu ~2cm ), asadar modificam usor si geometria. Arcul este mediu, ceea ce nu ma ajuta la greutatea mea. Ultimul punct ar fi costul relativ redus, plus deranjul mic, desfaci un brat, scoti arc, inlocuiesti arc, strangi la loc. Concluzie, vreau sa iau un arc mai moale ( soft - galben ) cu 100mm cursa, 35 EUR ( in documentatia RS, recomanda schimbarea capacului de preload + surubul de prindere - nu inteleg de ce este absolut necesara asta? )

 

Nu am experienta la asa ceva, randurile de mai sus sunt strict idei si/sau interpretari, concluzii preluate de pe alte site-uri. Rog pe cei cu mai multa experienta sa-si dea cu parerea.

 

Danke!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu as incepe cu a ne spune ce anume te nemultumeste la furca? E prea rigida? Nu isi revine suficient de repede? Nu preia socurile mici? Dupa vedem. Asa la prima vedere se pare ca ai un arc prea tare pentru greutatea ta (bine vine craciunul iarna..s-ar putea ca in primavara sa nu mai fie asa de tare...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu arcul am eu treaba, e tare si lung. Am aceeasi greutate de ani buni, indiferent ca au fost sarbatori sau m-am insurat pe parcurs :D . Oricum, inlocuitorul l-am ales cu marja pentru ce se depune in timp, daca s-o depune .. :-/

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this