Sign in to follow this  
paulrad

Problemă Ultegra RD-6870 Di2

Recommended Posts

Salutare, postez și eu aici cu gândul că poate cineva cu di2 a întâmpinat astfel de probleme.

 

Astăzi la finalul turei m-am trezit că deraiorul spate coboară pe ultimul pinion și rămâne acolo înțepenit. Degeaba apăs pe butonul shifterului că nu urcă deloc.

Din ce am citit și din simptome pare că a intrat în ”crash protection mode” deși nu l-am lovit, dar se pare că asta se poate întâmpla și de la trepidații mai puternice.

 

- bateria e încărcată

- cablurile sunt conectate bine

- schimbătorul față merge

- când apăs pe shifter, schimbătorul ”bâzâie”, dar nu se mișcă deloc/aproape deloc, nici în sus nici în jos

 

Am încercat să-l resetez apăsând butonul de pe controllerul de sub ghidon. Se aprinde becul roșu, dar nu pâlpâine și deraiorul nici nu începe să schimbe vitezele singur dacă învârt angrenajul.

Am deconectat bateria și am conectat-o la loc, dar nu s-a schimbat nimic.

Am încercat să fac firmware update, dar dă eroare. Mă gândesc că poate din cauză că am instalat Shimano E-TUBE într-un virtual machine. O să fac rost de un laptop cu Windows și încerc iar.

 

Vreo idee?

Mulțumesc

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sub nici o formă nu mă bucur de necazul altuia (mai ales când "necazul" a costat parale multe), dar chiar e posibil să crape softul ăla, la fel cum crapă un Windows? :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu cred că e problemă de soft. Poate în cazul meu nu e protecția respectivă de vină sau poate e ea și nu fac eu ce trebuie să o resetez :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un update:

- am întors internetul cu susul în jos fără nici un rezultat

- am făcut update firmware pentru toate componentele

- am luat o unitate SM-PCE1 pentru diagnosticare și aici tehnologia m-a lăsat mască. După ce mi-a luat vreo 2 ore să mă prind cum conectez tot sistemul la PC, am făcut o diagnosticare: toate componentele merg, mai puțin schimbătorul spate. Am conectat schimbătorul spate direct la PC prin SM-PCE1 și am rulat iar diagnosticarea. ”Diagnosticul” a fost edificator: ”a fault may exist, contact a retail store”. No shit, Sherlock!

 

Diagnosticarea pt RD decurge cam așa: te pune să învârți de pedale timp în care softul dă comandă să schimbe pe toate vitezele. La mine schimbătorul scoate un sunet, dar nu se mișcă deloc, drept urmare softul mă întreabă dacă ”adjustment bolt” (bănuiesc că la B-screw se referă) e destrâns suficient, iar apoi mă pune să mai învârt o dată de pedale înainte de a-mi spune că s-ar putea să existe o problemă, lucru observabil cu ochiul liber. :))

 

Mă întreb dacă se poate ca de la căzătura din toamnă abia cuma să i se fi tras sfârșitul :unsure:

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, freetools said:

treci pe cablu ca e mai simplu

Acum 6-7 ani imi amintesc cat de reticent eram atat eu cat si altii, prieteni/familie sa trecem la smartphone. Si uite unde suntem.

Daca nu ar fi pretul inca foarte sus, eu as trece intr-o secunda la schimbator electric. Da, mai sunt lucruri de reglat, dar asta inseamna sa evoluezi.

@paulrad nu stiu in ce conditii si de unde e luata bicicleta, poate apelarea unui service oficial ar ajuta daca ai incercat tot ce se poate: https://www.shimanoservicecenter.com/europe/en/dealer-locator

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Invitat special Un smartphone facea de la bun inceput o multime de lucruri pe care un telefon uzual nu era capabil sa le faca sau le facea prost. Schimbatoarele electronice nu fac mai nimic in plus fata de unele mecanice echivalente ca serie, dar costa o caruta de bani si aduc o gramada de probleme si complicatii inexistente la cele mecanice. Dar na, fiecare e liber sa isi cheltuie banii cum vrea, mai ales cand vine vorba de reparatii :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Invitat special mersi, dar văd pe site că cel mai apropiat service e în Zagreb sau Bratislava. Pe aici dacă intru în magazin și zic de Di2 se uită urât la mine :)


Pe luni ar trebui să ajungă deraiorul nou dacă se mișcă cu talent curierul.
 

5 hours ago, freetools said:

treci pe cablu ca e mai simplu

e pe cablu

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, paulrad said:

@Invitat special mersi, dar văd pe site că cel mai apropiat service e în Zagreb sau Bratislava.

Da, eh, observasem. Pe mine nu m-a oprit asta cand am mai avut probleme cu diverse. Am trimis la service si in USA si China.

E adevarat, cel mai simplu si fara bataie de cap e unul nou si fara 100E nu cred ca il rezolvai pe cel vechi, cu taxele de transport incluse. Probabil ca ai dat in jur de 200E pe cel nou. Fiecare cum considera.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this