• 0
Sign in to follow this  
Bili

Lege vs sanatate. Se merita?

Question

Salutare tuturor userilor, mi-am pus problema asta dupa ceva timp de mers prin trafic regulamentar, pe sosea. Se merita sa iti risti sanatatea atat de mult ca sa respecti legea, zic eu care e un pic cam imbecila? Legile exista, dar atat de prost sanctionate incat soferii nu le respecta si ne pun viata in pericol mereu.  Depasesc la limita, si efectul de atractie isi zice cuvantul. 

Plec de la semafor, soferii stand in fundul meu si sa ma grabesc imi dau claxon la 2 metri in spatele meu, desi eu pornesc destul de repede ciclo computerul nu prea ma minte. Adica de la plecare de pe banda pana la redresarea pe partea dreapta a sensului de mers zic eu ca merg in limitele bunului simt si nu deranjez nici un om normal, dar na multi piloti de curse se gasesc in Bucuresti. Apropo o aproximatie majoritatea care ma claxoneaza la 2 metri in spate, sunt ori femei cu masini scumpe, ori maronii cu masini ieftine timp bmw din anii 90.

Fac dreapta de pe banda 2 crezand ca eu merg cu 10 la ora si imi taie fata si ma obliga sa franez fortat.

Si astea le intalnesc saptamanal, intalnesc si cazuri exceptionale care nu merita precizate ca nu sunt pe topicuri de fun, par cazuri inventate.

Si ca pieton e foarte periculos, nu acorda prioritate, chiar ieri eram fara bicicleta si era sa ma calce o blonda pe picior fiindca nu a vazut ca e rosu. Am si strigat dupa ea nici nu m-a bagat in seama, nesimtirea e la ea acasa.

Si chiar daca nu imi place violenta, nu sunt cu ruptul oglinzilor uneori ma enervez foarte tare, nu fiindca a gresit cineva. Toata lumea greseste si eu, si eu m-am mai incadrat prost uneori mi-am cerut scuze, ci fiindca e nesimtire. Oamenii nu te baga in seama, nu vor sa isi indrepte greselile, cred ca daca stau intr-o cutie sunt zei. Se uita la tine de genul "uite-l si pe taranu asta merge pe bicicleta".

Iti risti viata, sanatatea cu fiecare metru mers pe sosea. Si am ajuns al concluzia ca nu se poate, pur si simplu.

Scuzati-ma ca mi-am varsat frustrarile.

Oricum sa vin si cu partea pozitiva, am observat schimbareachiar daca toti taranii cu bmw din 98 nu acorda prioritate la fel si femeile cu masini scumpe, provincialii etc.

Oamenii normali, cu masini modeste cel mai probabil si cu niste studii sau chiar si fara studii dar cu bun simt, acorda prioritate, sunt atenti la tine, respecta legea. Bravo lor. Oricum orice padure are uscaturi, trebuie sa vorbesc si de cei ce ne fac de rusine comunitatea de biciclisti. Cei de se dau pe bmx, nu se dau si ei jos de pe biciclete. Aia de merg in tandem pe victoriei pe constrasens ca ultimii, oameni. Aia de trec pe rosu. Si mai sunt multe la fel ca si la soferi.

Care sunt parerile voastre despre traficul din Bucuresti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
2 hours ago, Bili said:

era sa ma calce o blonda

 

2 hours ago, Bili said:

uite-l pe taranu asta merge pe bicicleta"

 

2 hours ago, Bili said:

taranii cu bmw

 

2 hours ago, Bili said:

la fel si femeile cu masini scumpe, provincialii

 

2 hours ago, Bili said:

Aia de merg in tandem pe victoriei pe constrasens ca ultimii, oameni.

 

Nu poti fi luat in serios cu astfel de conceptii si exprimari.

  • Confused 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Mai sunt multe de schimbat dar totusi e bine , eu sunt provincial si nu stiu cum este cu bicicleta la Bucale pe unde am mers m-am simtit in sigurata si cu claxonatul sunt unii soferi care se gandesc la noi si ne fac atenti,  nu-i normal dar asa cred ei ca-i bine . 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
în urmă cu 4 ore, Invitat special said:

 

 

 

 

 

Nu poti fi luat in serios cu astfel de conceptii si exprimari.

Daca tu nu ai astfel de conceptii si exprimari inseamna ca ai mers doar pe trotuar, si nu ai iesit niciodata pe carosabil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this