Recommended Posts

Salut comunitate!
As dori niste sfaturi in alegerea unei cursiere. O voi folosi la plimbari in timpul liber(maxim 300km/saptamana). Buget 2400 ron. Practic ciclismul de 3 ani, vreau sa trec de la mtb la cursiera. Se merita sa iau noua la acest buget sau mai bine second? Orice alt sfat este bine venit. Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!

 

O alegere bună având în vedere că faci trecerea de la mtb la cursieră și încă nu ești obișnuit cu cauciucurile înguste ce rulează la presiuni mari, ar fi acestă bicicletă de gravel ce suportă cauciuc lat de până la 38c (suficient și pentru oraș sau teren puțin  denivelat, o bordură), are și frâne mecanice pe disc.

 

Aici: https://www.decathlon.ro/bicicleta-gravel-120-id_8575940.html

 

Numai bine!

Adrian

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In functie de ce MTB ai acum, sincer n-as da 2.400 RON pe o bicicleta "aproape" de sosea de 11 kg cu transmisie 1x10 si componente inferioare din punct de vedere calitativ gamei Shimano Claris. Nici nu mai vorbesc de franele alea Promax - in esenta, niste chinezarii ordinare, care nu vor face decat sa iti creeze probleme. 

 

In plus, avand in vedere ca ofertele noi pe care le ai la dispozitie la bugetul respectiv sunt destul de restranse, eu m-as orienta catre ceva second-hand, "cu acte-n regula". Ar trebui sa poti gasi ceva cu o transmisie Tiagra sau chiar 105 de acum cativa ani si o greutate de cel mult 9 kg. Alta varianta, in functie si de inaltimea ta si de marimea cadrului de care ai avea nevoie, e sa vanezi prin magazine modele mai vechi ramase in stoc. Un exemplu ar fi asta, la 2700 RON (putin peste bugetul tau). Ar mai fi varianta asta la 2600.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am o cursiera foarte buna, marimea 58cm. Da-mi mesaj in privat daca esti interesat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.