Bobogiurca

Discopatie lombara L4 L5 S1 - in/compatibila cu turele de bicla?

Recommended Posts

Salutare! De cateva luni am fost diagnosticat cu discopatie lombara la nivelul vertebrelor L4 L5 S1, in urma unor dureri cumplite. Mi am facut rmn ul de rigoare, vizita la neurochirug, fiindu mi recomandata kinetoterapia (programul mckenzie). De operatie nu este cazul, dar cica as fi la limita. 

De vreo 4 - 5 ani merg in ture de cicloturism in tot felul de locuri frumoase, dar pe offroad si cu o bicla cu suspensie doar pe fata. Cred ca de aici mi se trage, cat si de la caratul in spate  toata vara a unei placi de stand up paddle de vreo 15 kg pe distante mai mult sau mai putin lungi.

 

Ceea ce ma intereseaza este un sfat de la cei care au probleme similare si au continuat sa pedaleze. Se mai poate practica ciclismul in conditii de siguranta

 

Totodata, as vrea in viitorul apropiat sa merg la clinica Superfit din Bucuresti. Am vazut ca au niste programe de recuperare speciale pt practicantii de ciclism. Sunt dintre voi care le-au trecut pragul? 

M-ar ajuta si niste recomandari de doctori de medicina sportiva din Bucuresti.

 

Topicuri cu sfaturi despre recuperare am gasit si am citit.

Este foarte frustrant pt cineva care vedea in treaba asta cu turele, una din cele mai frumoase placeri ale vietii, iar acum sa stie ca nu mai este posibil. Imi este foarte teama ca daca voi continua, problema se va agrava si de aceea vreau sa ma documentez foarte bine inainte. In orice caz, daca voi mai pedala, imi voi lua o full suspension.

 

Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. Am si eu aceeasi problema la coloana, la mine aparand  in urma cu cca 15 ani. Pe vremea aia motocicleam pe o motocicleta de viteza si dupa criza de durere pe care am avut-o, credeam ca nu o sa mai pot merge pe moto niciodata. Dupa aproximativ 1 an mi-am luat o alta motocicleta, pe care nu stateam asa aplecat si a fost bine. De vreo 7 ani am redescoperit placerea pedalatului si merg si cu mtb si cu o cursiera, fara probleme la spate. Dar in tot timpul asta am facut miscare. La sala, la bazin, alergat, biciclit. Daca o iei pas cu pas poti trece peste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare, 

 

Eu tocmai am fost de dimineata si am programat un RMN coloana lombara. 

De vreo saptamana jumatate mi-au aparut dureri in zona lombara, dreapta. Si parca unele din dureti se duc in picior. Am facut ieri o consulatatie la neurologie si mi-a recomandat un RMN(a observat ca lipsea un anumit reflex in piciorul drept cand am stat in genunchi pe scaun)

 

La mine duretile au aparut dupa o etapa de vaslit(aparat de vaslit indoor). Am mai vaslit inca de vreo 5 ori de atunci(o data pe zi) si am facut si o tura de vreo 40km cu ceva diferente de nivel si efort mare. Dureti foarte mari in timpul turei - dar nici nu m-am menajat deloc. 

Nu cred ca am facut bine asa ca, de vineri, am oprit orice antrenament de bicicleta/vaslit. Sunt ingrozit ca nu mai pot sa le fac. 

 

 

Daca se poate, o intrebare - tu ai fost direct la neurochirurg sau neurolog? Oare ar fi bine sa ma duc cu rezultatul de la RMN(sambata e programat) la neurolog sau sa incerc si direct o programare la un neurochirurg? (Domana doctor la care am fost nu mi-a dat neaparat senzatia ca vorbesc cu cine trebuie)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, EyesOnly said:

De vreo saptamana jumatate mi-au aparut dureri in zona lombara, dreapta. Si parca unele din dureti se duc in picior.

Eu duc o durere de asta de vreun an :( La pedalat îmi amorțește piciorul stâng până la degete, nu foarte tare, dar e deranjant. Perioada asta nu e tocmai bună de umblat pe la spitale, dar o să merg cât mai repede la Cluj să văd care-i treaba. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

Hai să mă plâng și eu.

 

Din cauza înălțimii dar nu numai, mai am ocazional adică o dată la câțiva ani dureri lombare care se duc până în calcâie (e nasol atunci).

La mine cel mai deranjant se simțea la mers pe plat și la coborârea treptelor (la urcarea treptelor foarte puțin).

În perioadele de durere maximă, practicam înotul. La înot încercam să fiu cât mai relaxat și să nu pun forță mai ales pe picioare (dar utilizam și picioarele). Înotul mi-a fost și îmi este la îndemână deoarece sunt antrenor de înot și înotător,  aceasta îmi este profesia (ghinion, au inchis ăștia bazinele, noroc, nu am dureri în acestă perioadă). Recomand cu mare încredere înotul, mai ales dacă știi să înoți.

 

În același timp recomand și ciclismul, nu am avut dureri în timpul pedalării, mai ales când aveam puțin trunchiul flexat/aplecat.

 

Numai bine!

Adrian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.