Recommended Posts

Salutare,

 

Citesc forumul ciclism.ro deja de multișor, dar până acum, n-am avut cont aici. De obicei nu-s tipul povestitorului, sunt mai degrabă un tip introvertit, dar citind poveștile din seria BBB sau despre turele lui @RobertS sau ale lui @EyesOnly pe meleagurile acestea, am clacat; poate și din cauza zilelor de izolare pe care le petrec în mare parte în fața PC-ului, m-a lovit o nostalgie și-o poftă de pedalat, ceva de speriat. 

Cum clasicele de primăvară lipsesc din peisaj (am văzut totuși astăzi Turul Flandrei pe home trainere), m-am apucat de căutat poze și filmulețe făcute în turele vechi și mi-am zis: da’ ia să scriu eu frumos pe forum pe unde-am fost și ce-am trăit, că și așa nu prea a mai postat nimeni în ultima vreme, ori din lipsă de timp, ori în era Facebook-ului și Instagram-ului fiind, ne mulțumim să postăm 2-3 poze și-un status scurt și aia e (din aceasă categorie, făcând parte cu succes și subsemnatul).

 

Voi folosi acest prim post pe forum ca un fel de cuprins către celelalte “cronici de tură” pe care le voi scrie, în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat. S-au adunat câteva, ba pe la Colibița, ba prin Obcinile Carpaților Orientali care fac trecerea domoală, ca niște trepte, de la munții înalți către podișul Sucevei, ba chiar ture prin satele din împrejurimile Sucevei. 

 

Pe măsură ce reușesc să-mi fac timp și să scriu poveștile, le voi posta în alte thread-uri, iar link-urile respective le voi pune aici.

 

Un preview din ceea ce urmează: 
jy1ASYCh.jpg

 • Upvote 4
 • Thanks 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine ai venit, așteptăm cu nerăbdare să (te) citim!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine ai venit si la modul "oficial" cu cont(acte in regula). 

Ca tot e la moda acu cu virusurile, ma bucur ca am reusit sa ajut la a-ti injecta si virusul povestii. 

 

Desi stiu sigur ca o sa ma manance si mai mult talpile(daca se mai poate mai mult) abia astept povestile din zona Sucevei si/sau pe unde ai mai umblat. Macar asa imi mai sting dorul de piesajele natele, pe care cine stie peste cat timp o sa am voie sa le vizitez.

 

Sport la pedalat....pardon, povestit. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine ai venit.
Ne-ar bucura foarte tare povestile tale, și pentru că vin din zona Sucevei, o zonă superbă si foarte ofertantă pentru cicloturism, dar și pentru că situația actuală din zonă ne mai poate fi îndepărtată din gânduri cu cronici frumoase.
Așteptăm povești frumoase și vești bune.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MirceaU Bine ai venit.

Ioi de nu erea covidu asta, ioi da ce ture aveam deja facute.

Amu, popcornu’ îi gata.

No zâi.

 

 

 • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unde ai umblat tu până acum, băbăete?


giphy.gif

 • Like 1
 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu bicicleta la Colibița, 11 iulie 2016 - Ziua 2

 

Managementul resurselor 

 

După vreo 10 ore de somn, ne trezim pe la 8, destul de târziu după programul omului de la munte, care trudește de la răsărit pân’ la apus. Probabil aș mai fi lenevit în pensiune puțin, dar scopul era să stăm cât mai mult în natură. “Tolăniți în pat, putem sta și-acasă” - ne-am spus.

 

y4mozZqjwgSn-xduEhkf7pP8zP44uI8vGCYoJmCI

Pensiunea Ily la orele dimineții

 

Ne echipăm cu ceva haine lejere, de plimbare, luăm bicicletele din camera în care au fost încuiate cu o seară înainte și când ieșim din pensiune rămânem uimiți din nou de cât noroc am putut avea cu vremea: atmosferă clară ca-n octombrie la mijloc de iulie. Niciun pic de vânt, cerul albastru, făr’ un nor, iar când te uitai spre lac, nu-ți dădeai seama care-i cerul și care-i lacul. Las fotografiile să descrie mai bine ce-am văzut noi atunci.

 

y4mJNjjEXEY40MRsSER_ajYfPOWqnQO-VPibfD0e

 

Eram cumva în dilemă: nu voiam nici să pierdem micul dejun, nu voiam nici să pierdem momentele acelea de liniște de dimineață, pe care, dacă ai noroc, le prinzi doar o dată pe an. 

 

 

Urcăm pe biciclete și coborâm încet spre punctul de intrare în “stațiune”. În drept cu poarta pensiunii Fisherman’s, ne amintim că au ponton și ne punem de-acord că n-ar strica să mergem până acolo, până la malul lacului. 

Nici vorbă să fi fost prima dată când vedem niște munți și-un lac de acumulare, dar în acele momente, eram ca Jerry în New York, în episodul acela… Ne uitam de jur împrejur, fermecați de peisaj. 

 

y4muBYIlY5LlTd6m_JswWAl3iHwedWCXCHTvU76E

 

y4mPbJWUAH17cbonvjMAdJPFcg0aK2JO-KY9xqPG

Oglindă

 

y4mrL_ErQSSoeaun8S85Z3SEJwsQuPrdwVDWNc9c

 

 

y4mDFtY0bt7c5_jcKmeTB22rJKw793K-zmZw6j5y

La Fisherman's


Mânați totuși de foamea dimineții, hotărâm să plecăm spre restaurant, “ca nu cumva să rămânem pe dinafară”. 

 

y4maUexKvnVR16ZXMNgx_fOxThdxg7gvserYxJE8

Încă era răcoare
 

 

 

Comandăm un mic dejun adevărat (așa ceva trebuia ieri, înainte de cățărări), câte o cafea și-o porție de pancakes cu ciocolată, privim lacul la o cafea și nu ne mai dăm duși de-acolo. 

 

y4mhanns4THf2zapE7eRw3IbDwNB19bMBK09ACIw

 

y4meCdP74-7SaDvhK5TduxtcQlJfqLRF5N1Ca14_

 

y4m5ui2OFlsLmhinlTNlUp0UB0Olm6dWEGN7E--E

 

Planul pe ziua respectivă era să ne plimbăm cu bicicletele în jurul lacului, dar fără a ne rupe prea tare, că în ziua următoare dăm piept cu Tihuța “dinspre Bârgaie spre Dorna”. Am adunat totuși vreo 800m diferență pozitivă de nivel. 

 

y4mRWSckZuEhP_2xW1BYYvpHmUQD2M2hrVG_n6RG

 

Plecăm de la restaurant, cu direcția baraj Colibița. Fiind în plină vară, zona era destul de circulată, iar la baraj am așteptat câteva minute bune până să prindem liber pentru câteva poze regulamentare. Trecem de dig, urcând încet pe drumul care duce în munți, prin Poiana Slătinița. Fiind orientați pe relaxare și conservarea energiei, n-am urcat prea mult. Ce-am pierdut atunci din punct de vedere al experienței și peisajului, am recuperat în 2018, în tura despre care voi scrie în viitorul apropiat.

 

y4mgPIFFkTJ7N8T88g3mg9AwFwpIliV2juLpepVl

 

y4m9j5SxqM0akVhXfIf_x_1D7nFBevEjEwl0mSqN

 

y4meOhG91riO0RcFmrd3sYgeyJhrHWClX-fPJAsP

Making of la poza de mai sus 

 

y4meOK2n2CL0cw5UbYEDL9n10RQ5KfrpBV2xQA5c

 

y4mYKC163t1NbejzsojUdfYTovBCD_c5Kz7ya-kx

Kamaz austriac

 

y4m8LWyXvYb_YUbkYlrtXKGO-SHjiGeFgDeujBkCNe-am mai plimbat în deal și-n vale, dar timpul a trecut și cum foamea a început să ne zăhăie iar, am tras pe dreapta la restaurant pentru 2in1-ul ciclistului: prânz + cină.  

Îi dăm pe gât cu niște proteină animală, udată cu ceai de hamei și plecăm de unde-am venit. Nu, încă nu spre Suceava, ci spre partea cealaltă a satului, spre pensiunea Ily.

 

y4mjf049-lXqM7luGXDzjTiQtxG2AzyJm64EJ3Rt

 

 

Dacă e ceva ce am planificat prost în excursia asta, a fost partea de alimentare. Așa că dacă în primele zile am rezolvat cumva cu masa, mai târziu ne-am dat seama că nu aveam cum lua micul dejun la ora la care voiam noi să rupem lanțu a treia zi; și cum Colibița nu are niciun magazin/market disponibil, trebuia găsită o soluție urgent*. 

După ce plătim nota pentru consumație, Cristina își face curaj și o întreabă pe tipa care ne servea (și care e și patronul pensiunii, după cum am aflat mai târziu - poate și ăsta e motivul pentru care totul a fost foarte ok acolo, servire, mâncare, prețuri) dacă nu e posibil, contra cost, să ne pregătească ceva sandwichuri la pachet pentru a doua zi. Explicăm situația și cu mare mirare, ne roagă să așteptăm, dar nu garantează nimic, pentru că riscau să rămână fără pâine. 

 

Teoretic restaurantul funcționa ca orice alt restaurant, deci nici vorbă să ceri așa ceva: sandwich-uri. Unde s-a mai pomenit? Vă dați seama că am fost subiect de glume ceva timp: “au fost 2 nebuni pe biciclete, de la Suceava și au cerut sandwichuri la restaurant”, ha ha ha! Glumesc. Dar poate chiar așa a fost.
După 15 minute, tipa se întoarce cu 4 sandwich-uri cu de toate: carne, cașcaval, verdeață, tot ce vrei. Cică-s din partea casei. Lăsăm 30-40 de lei, insistă că e prea mult și că vrea să ne ajute, noi insistăm la rândul nostru în semn de recunoștință și bucuroși că cineva ne-a rezolvat cu benzina pe-a doua zi, mulțumim și plecăm.
Nu înainte ca bucătarul, ieșit cu treabă în curte (vorba vine) să ne măsoare din cap până-n picioare. A, ăștia-s ăia… Ok

 

*(update 2019: nici în 2019 nu există așa ceva, pentru cei care nu au fost, informația poate fi utilă. Singurele locuri de alimentare sunt restaurantele pensiunilor. Atât.) 

 

 

y4mbXy13W8YeLm-FZbPdLQX2TaTU7-uUuXhCyYxO

Vedere spre baraj

 

y4mc9SLcs9d-VUt3RRMmi4PG-yOYf-4AX_jKYKF4

Vedere spre locul din care a fost făcută poza de mai sus :)

 

y4mw3L5vqg1XsnYftY1bOShRzvTgTRiAcbl2_x1p

Marea de la munte cică i se mai zice

 

y4mWFX6EZ3z5I7ZeUBWImc-w9X_UM-d6u3jZJyiK

 

y4m_GA20ga4QKkDUxiB2WiLkR4otdLi8DcGUdbqt

Panoramă din zona barajului

 

y4mOBh9tltxb7LEzKwCAmGAIwxyKFATpQDehEJbr


  

Ajunși la Ily, am parcat bicletele, după care am urcat pe dealul din spatele proprietății, căutând un punct de belvedere. La întoarcere, băgăm spaima într-un biet iepure care o taie rapid într-o tufă de lăstari.

 

y4mu0FlUvOkatKMotji2USrBruW2U_tWvFAwb4MJ

 

Mai tragem de câte o bere, respectiv cidru pe terasa pensiunii, stăm la povești cu gazdele și cetățenii veniți la pedalat prin munți, iar apoi trecem pe modul “găină” și tragem pe dreapta destul de devreme. 

Dimineață la 5: DREPȚI!

 

y4mEh7EXqrxTp6l9vJiVApJJcJDHH7UHz7LHizM9

 

y4mUUes57fET6PZbbRn3SYfoZ4yKzrlqsOyB45VY

 

y4mhJLM2YF6XbGEo4uwvhHc_vfluyIKbt1nU0kqy

 

 

 

 

Câteva date tehnice: 

 

Distanță: 20.01 Km

Diferență pozitivă de nivel: 842m

Viteză medie: 15.3 Km/h

Viteză maximă: 72.7 Km/h (aici e cu cântec, a dat-o Strava prin bălării)

Timp pedalat: 1h22m

Timp total hălăduială: 4h22m

 

y4mFhfg_RrureW4w9BDsoGpqTiibaQqzuANxSN9G

 

Va urma...

 • Upvote 3
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ all

Vă mulțumesc tuturor pentru primire! 

Pe cât posibil, în limita timpului, voi scrie despre toate turele frumoase făcute din 2016 încoace. 

Îmi cer scuze pentru eventuale greșeli de ortografie, încerc să le corectez în timp util. 

 

Recitind acum povestea din ziua 2, îmi vine să râd grozav, zici c-am mers la mâncat și la băut, nu la plimbare cu bicicleta. :))) 

 • Upvote 2
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte frumos. Poze superbe. Multe detalii. Felicitari.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/9/2020 at 5:28 PM, iacobdoc said:

Foarte frumos. Poze superbe. Multe detalii. Felicitari.

 

Mulțumesc mult! Cum prind puțin timp, scriu continuarea :)
Legat de detalii, inițial mi-era frică de faptul că n-o să-mi amintesc mare lucru, dar surprinzător, mi-am amintit mai mult decât am crezut că am reținut din experiența respectivă. Trebuie doar să iei cronologic întâmplările. E interesant cum funcționează memoria asta...

 • Upvote 1
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tură de lac e superbă, merită făcută.  Am fost de câteva ori anul trecut, din Bistrița, atât cu trenul cat și cu bicicletele pe mașină. Mi se face dor, să treacă odată nenorocirea asta și sunt acolo!screenshot-20200412-235407.png

 • Upvote 1
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/12/2020 at 11:56 PM, mchereja said:

Tură de lac e superbă, merită făcută.  Am fost de câteva ori anul trecut, din Bistrița, atât cu trenul cat și cu bicicletele pe mașină. Mi se face dor, să treacă odată nenorocirea asta și sunt acolo!

 

Hehe, am făcut tura într-o zi superbă de octombrie, în 2018. Traseul este superb, noi am pus ca țintă Tăul Zânelor, dar drumul era plin de noroi și-am renunțat. Totuși, a ieșit asta:


y4mapHYh9BhlQrOCwATT-3Hzssz6fkMY9gtyuKsr

 

Povestea, în curând. Deocamdată sunt în urmă cu tura la Colibița din 2016... :blush:

 • Upvote 1
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.