• 0
Sign in to follow this  
Andrewcpp

Ajutor alegere bicicleta

Question

Buna dimineata,

 

Numele meu este Andrei. De curand, m-a lovit din nou placerea pentru biciclete, (am 27 de ani si de pe la 16-17 nu am mai urcat pe bicicleta, cand mergeam zilnic 3-4 ore) dar nu stiu ce alegere sa fac. Nu doresc sa merg pe munte cu bicicleta si nici la padure. Vreau o bicicleta de sosea. Cum eu nu stiu absolut nimic despre biciclete as dori sa cer sfatul unor profesionisti:

 

Am doua modele de ales:

 

Model 1

Model 2

 

Ar mai fi aceasta insa intrebarea mea este urmaroarea: merita diferenta de pret de 500 de lei?

 

Eu doar la Decathlon m-am uitat, insa daca stiti alte site-uri de biciclete si imi puteti recomanda ceva pana in 2500-3000 de lei, este binevenita orice recomandare. 
 

Stiu ca pretul sau mai bine zis bugetul meu nu este suficient si ca probabil nici ceva bun entry-level nu am sa iau insa eu nu doresc sa ma antrenez pentru competitii, sa rulez sute de kilometrii si sa ii fortez limitele. Probabil o tura, doua in jurul Bucurestiului in weekend si cam atat. 
 

Va cer sfatul pentru ca eu nu stiu sa ma uit la detaliile tehnice si sa le pot compara.

 

Mentionez ca am 1.71 Cam ce marime mi se potriveste? 
 

Multumesc :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Salut!

Dintre cele 3 modele, as zice sa uiti din start de modelul 2 (Triban 120). Aia ar fi o varianta rezonabila daca ai vrea o bicicleta "buna la toate", dar daca te intereseaza doar ciclismul de sosea, taie-o de pe lista.


Dintre modelul 1 si modelul 3 iti recomand modelul 1. Da, e de generatie mai veche, dar echiparea e aproape identica (cu mentiunea ca modelul 1 are pedalier triplu, iar modelul 2 dublu compact), in timp ce modelul 2 costa cat costa din cauza ca vine cu niste frane disc foarte entry-level, care dincolo de faptul ca vor fi o sursa inepuizabila de probleme, iti aduc la pachet si cam jumatate de kg de greutate suplimentara a bicicletei (nu doar franele in sine, ci si discurile, butucii supradimensionati si cadrul si furca).  Problema majora cu modelul 1 in schimb e ca nu se mai gaseste decat in marime XS, in timp ce tu ai avea nevoie in principiu de marimea S conform tabelelor lor (si altfel, raportandu-ne la niste marimi "standard", undeva in intervalul 51-53 cm). Marimea XS din pacate iti va fi prea mica. Nici modelul 3 vad ca nu se mai gaseste in stoc decat in marimea L, dar fiind un model mai nou ma astept sa se reaprovizioneze stocurile la un moment dat.

 

Parerea mea e ca la bugetul asta cel mai bine cauti o bicicleta second-hand cu cel mult 3 ani vechime, cu echipare Tiagra 4700 sau 105 5800, cadru de aluminiu, furca de carbon si niste roti decente. Ar trebui sa gasesti destul de usor astfel de modele tinand cont ca pretul lor acum 2-3 ani, noi, era de 3500-4500 de lei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this