Sign in to follow this  
SwatKat

Alegere/modificare bicicleta

Recommended Posts

Salut! Vin cu o intrebare care rezulta si dintr-un eveniment neplacut din familie... am pierdut pe cineva drag si am fost rugat sa iau sa folosesc, daca am cum, cele 2 biciclete: un Kross Level B6 si un Devron Urbio K3.8.

 

Eu sunt mai mult cu muntele si FS, am un Canyon Nerve 8 pe 27,5" cu care ma inteleg perfect si cu care am mers mult si la ture "de sosea" - plimbarile saptamanale organizate prin/pe langa Bucuresti. Si am tot cochetat cu ideea de a cumpara o noua bicicleta pentru astfel de activitati, cu care sa pedalez mai usor pe sosea/drumuri pietruite. Mi-a fost mereu teama de cursiere si de posibilitatea mai ridicata de a face pana si chiar incepusem sa ma uit la Decathlon Gravel 120, dar nu a fost in stoc si oricum anul asta pana acum a fost pandemie.

Eu am 184, Devronul este marimea L, iar Kross-ul e marimea 17", pare cam adunata, dar inca nu am apcat sa ma dumiresc bine. Am facut o mica tura cu Devron si pozitia e mai aplecata ca pe Canyon, furca mi se pare varza (logic). O sa incerc si pe Kross sa vad cum e, sa reglez saua dar totusi parca 17" e cam mica si as vrea o bicicleta mai apropiata de cross/sosea - ca turele saptamanale pe sosea sunt. 

M-am gandit la urmatoarele scenarii:

- le vand pe amandoua si iau ceva in gama de pret de 2500 lei - mai mult nu vreau. eventual Gravelul de la Decathlon, daca e mai bun decat astea doua.

- sa incerc sa folosesc Devronul, eventual cu o pipa reglabila si astfel mai inalt putin ghidonul. In plus, eventual as mai putea lua franele (Avid) de pe Kross in loc de Shimano (tot hidraulice) de pe Devron - doar daca as castiga ceva ca performanta sau scadere de greutate.

- sa incerc sa folosesc Kross - probabil din cauza rotilor de 29" pare putin mai inalta ca Devron, iar daca nu as sta prea ghemuit poate ar fi ok pentru mers pe sosea/pe langa Bucuresti. Nu-mi au seama daca as pedala mai usor cu Devron decat cu Kross, avand in vedere profilul rotilor. 

 

Probabil sufleteste tind sa incerc sa folosesc una din cele 2 dar avand si cev probleme cu spatele nici nu vreau sa ma chinui. 

 

Multumesc daca ati avut rabdare sa cititi si eventual sa spuneti vreo idee/sfat... 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi pare rau pt pierderea suferita, dar cred ca "gandesti" mai mult cu inima.

Spui ca vrei sa incerci sa "gusti" din turele pe sosea, dar iei in calcul sa mergi pe un mtb hardtail...

Eu as vinde si as cumpara ceva sa mi se potriveasca si poti pastra o ultima amintire legata de acea persoana - faptul ca ai inceput sa pedalezi ca lumea pe asfalt datorita bicicletelor sale.

Altfel, eu cand nu pot sa scap de unele obiecte, imi pun reclama asta... 

Orice vei alege, te rog, pune sanatatea ta pe primul plan si cauta sa ai pozitia corecta pe bicicleta.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Stuparul: multumesc de sfat, stiu reclama... 

Ture lungi de sosea nu voi face, sa zic ca sunt cele "uzuale" de 2-3 ore, pana in 100 km sau undeva pe acolo. 

Ca si pozitie pe bicicleta, Devronul Urbio K3.8 - care e chiar marimea L,  ar merge destul de ok. Sigur, nu e o cursiera, insa latura de MTB-ist ma impinge la cauciucuri ceva mai late decat la o cursiera :) Problema e ca mi se pare destul de grea, peste 13 kile are.

Si nici nu am mai vazut la Decathlon Gravelul 120, care poate ar fi, pentru mine, o solutie (atat ca pozitie, cat si ca buget).

 

Mersi inca o data de sfaturi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atunci ramai cu Devronul, daca-ti vine bine. In privinta greutatii, pe termen lung eu cred ca ai doar de castigat. Eu faceam naveta pe o bicicleta de 17kg(cu tot cu acareturi - portbagaj, aripi, lumini, bagaj), iar in weekend cand ma urcam pe cursiera, o simteam ca pe un fulg, desi si aia e destul de grea - 9kg.

Dar daca te prind turele de sosea, eu zic ca n-are rost sa-ti iei gravel bike, mai degraba ia-ti o bicicleta de anduranta. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this