Sign in to follow this  
Trevizes

"Road Bike of the future"

Recommended Posts

Dupa conceptul GRAVEL care a schimbat semnificativ oferta producatorilor, specialistii de la Marketing & Products au "descoperit" ca in gama de biciclete de sosea exista o acum o zona de "nisa" neacoperita intre road/race bike si gravel bike.

Cum necum au aflat cei care elaboreaza strategia ca unii cursieristi cauta sa inghesuie cauciucuri mai late pe cadrele de cursiera iar posesorii de gravel tot schimba cauciucurile 700x40+ cu unele de sosea cand nu ies off-road.

 

In 2020, Merida s-a gandit sa inventeze o cursiera numita Mission Road pornind de la cadrul de ciclocros Mission CX (intr-adevar un masterpiece al categoriei).

Au urmat cei de la Cervelo (cand te numesti "creier", e clar ca ai si cu ce gandi, nu?) care au inventat o "bomba" (din punct de vedere pret) numita Caledonia si Caledonia 5 (model high-top). Cadrele permit cauciucuri 700x35 si sunt vandute cu 700x32 si au prindere pentru aparatori. Campania, inteligenta se numeste "Caledonia | For Your Big, Stupid Rides"

 

Pentru 2021, tot Merida introduce Scultura Endurance, care de asemenea permite 700x35,mm

 

Doar ca de curand Cervelo a eliminat seria C (C3,C5) care tocmai asta presupunea, endurance road bike, un concept parca dintotdeauna. Iar geometria de la Caledonia este foarte asemanatoare cu R3. Este de fapt acel R3 Mud pe care Van Summeren a castigat (neasteptat!) Paris - Roubaix. 

Cursiere care incep sa permita 700x30+ au inceput sa apara odata cu franele pe disc si la Trek (Domane), Cannondale Synapse)/

Toate cursierele de otel din epoca moderna considerate "sportive", "winter bike", de la Ribble sau Kona au permis mereu si cauciucuri de 30mm indiferent ce nume au avut modelele (roadhouse, Rove, Honky Tonk, Kapu, etc)

 

Asa ca, 

 

Pros:

- in sfarsit aceste modele arata bine! Grotescul look specific unor gravel, aero road bikes si uratenia caracteristica franelor pe disc este sintetizat in ceva mult mai sexi. 

 

Cons:

- toate cursierele indiferent de producator arata acum cam la fel :) 

- produse foarte scumpe pentru zero idei noi 

- ciclocrosurile traditionale (care nu erau asa de "scurte") permiteau si ele cauciucuri de 700x35. Deci ...

 

https://www.merida-bikes.com/en/p/product-news-bikes/the-new-scultura-endurance-423.html

 

 

 

 

 

 

  • Upvote 2
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this