gabone

Ce mancati inainte de antrenament sau tura?

Recommended Posts

Da' untu din lapte ce are? Mai ieftin si mai bun.

Am vazut unt de arahide in Sellgros. Are gust naspa si e scump.

Am facut si eu experiente asemanatoare cu miere, unt, proteine si alte chestii.

Ce ziceti de halva? Grasimi si zahar cat cuprindem/ Dar la disperare e indicata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai incercat untul de arahide amestecat cu miere?Are un gust mai ciudat la inceput dar cel putin nu ca fructul durian:acest fruct miroase a gas dar are un gust divin daca treci peste miros!

Nu am gustat untul de arahide de pe piata romaneasca dar promit ca o sa incerc si o sa raportez rezultatele.

O sa incerc halva saptamana viitoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da' untu din lapte ce are? Mai ieftin si mai bun.

Am vazut unt de arahide in Sellgros. Are gust naspa si e scump.

Am facut si eu experiente asemanatoare cu miere, unt, proteine si alte chestii.

Ce ziceti de halva? Grasimi si zahar cat cuprindem/ Dar la disperare e indicata.

Halva= "Branza de iepure" asta era pe vremea lui N.C.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Halva= "Branza de iepure" asta era pe vremea lui N.C.

Te-ai nascut in '92, de unde stii tu de N.C., ca a plecat dintre noi (putin fortat) in '89?

Sa incerci halvaua de susan, sa vezi cat de buna e. E o diferenta enorma fata de "brânza de iepure" de pe vremuri de mult apuse.

Cam asa e si cu salamul de soia, pe vremurile alea era ceva oribil, acum e mai bun si costa mai mult decat cel de carne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te-ai nascut in '92, de unde stii tu de N.C., ca a plecat dintre noi (putin fortat) in '89?

Sa incerci halvaua de susan, sa vezi cat de buna e. E o diferenta enorma fata de "brânza de iepure" de pe vremuri de mult apuse.

Cam asa e si cu salamul de soia, pe vremurile alea era ceva oribil, acum e mai bun si costa mai mult decat cel de carne.

Cam asa e , dar e bun si asta (oricum nu stiu gustul celui comunist)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vreau sa m ajutati cu un sfat, o parere, in legatura cu un regim sau o dieta alimentara. Am renuntat la tigari in ianuarie dupa 16 ani de fumat orbeste.(uneori ajungeam la 2 pachete de tigari pe zi) si am inceput sa mananc mult. Am plecat de la 73 kg si in scurt timp am ajuns la 103. Dupa cateva luni am reusit sa ajung la 86 de kilograme dar am renuntat aproape de tot la carne. Revin cu intrebarea mea: este necesar sa consum carne inainte de tura? Multumesc pentru raspuns.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De preferat sa nu consumi carne înainte de tura, se digera mult mai greu si organismul în loc sa-ți dea energie o consuma cu digestia, înainte de tura, eu consum cereale cu iaurt, fructe, de preferat carbohidrați nu proteine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De preferat sa nu consumi carne înainte de tura, se digera mult mai greu si organismul în loc sa-ți dea energie o consuma cu digestia, înainte de tura, eu consum cereale cu iaurt, fructe, de preferat carbohidrați nu proteine.

multumesc pentru raspuns.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu cel mai bine merg dupa ce mananc salata de rosii cu ardei, branza si multa paine

Share this post


Link to post
Share on other sites

O mica observatie indreptata spre consumatorii de bere:

Alcoolul micsoreaza arderea grasimii, combustibilul principal al fibrelor albe (pe langa oxigen). In plus, micsoreaza nivelul de testosteron + multe altele efecte negative. So it's bad for you.

Alta observatie: daca mancati proteine inainte de tura organismul le va folosi drept combustibil, asta se traduce prin catabolism muscular si obisnuirea corpului de a folosi proteinele ca energie in loc sa compuna muschi din ele.

Eu mananc inainte de tura: o masa completa (60%F, 20%C, 20%P) + enzime digestive pentru a activa folosirea grasimilor ca sursa de energie, in timpul turei (pauze) grasimi+carbo din fructoza (mix de alune + stafide / banana), dupa tura proteine+carbo (cu enzime) cu IG mare si urmatoarele mese prot+fat+carb cu IG mic.

De asemenea, vitamine&minerale dimineata + dupa tura (+ alte eventuale "bobo")sunt esentiale daca vrei sa iti cresti nivelul.

"Dulciurile" sunt cel mai ieftin si prost combustibil pentru corp, carbo din zahar (forma usor asimilabila ce-i drept, simti energia pe moment insa apoi corpul tau intra intr-o stare de "burnout", ajungand sa fie mai rau decat bine pe termen lung).

Imi pare rau cand vad multi ciclisti bine dotati genetic, cu multa experienta neatingandu-si potentialul din cauza ca nu stiu sa se alimenteze corespunzator. La urma urmei este un sport si pe langa tehnica trebuie sa ai cunostinte "medii" de nutritie.

De asemenea, vitamine&minerale dimineata + dupa tura sunt esentiale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adica 60% grasimi, 20% carbohidrati si 20% proteine, plus un Triferment (sau asa ceva).

Deh, folosim prescurtari aiurea, in alte limbi decat cea in care scriem si fara sa le explicam...

La chestia cu carbohidratii cu IG mic si IG mare m-a pierdut si pe mine. Daca P, F, C se mai folosesc in engleza in contextul disutiei despre metabolism, IG de obicei inseamna imunoglobuline.

Poate dupa ce imi beau cafeaua o sa-mi dau seama :D

LE:

Cafeaua asta face minuni :)

Trebuie sa fie indicele glicemic, adica GI = glycemic index. Daca il prescurta tot in engleza, ca pe celelalte, era mai usor :)

IG masoara efectul carbohidratilor asupra glicemiei.

Adica avem carbohidrati cu IG mare = simpli, care se descompun rapid, din zahar, miere, tablete de glucoza, cereale gen Nesquick; si carbohidrati cu IG mic = complecsi, care sunt utilizati de organism intr-un timp mai lung, din cereale integrale, fructe si legume, etc.

Cam asta e traducerea.

Ah, si sustin recomandarile lui, pentru ture mai lungi (mai putin folosrea excesiva de enzime digestive).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alcoolul micsoreaza arderea grasimii, combustibilul principal al fibrelor albe (pe langa oxigen).

Eu mananc inainte de tura: o masa completa (60%F, 20%C, 20%P)

Principalul combustibil al fibrelor albe este glicogenul, provenit din descompunerea carbohidratilor. Grasimile incep sa fie folosite dupa terminarea glicogenului.

60% grasimi??? E foarte mult, orice metabolism ai avea si orice efort ai face.

Si nu mai scrie cu prescurtari si abrevieri, nu toata lumea stie ce e IG sau F, C, P. In lumea ciclistilor IG desemneaza un model de lant de la Shimano - Inter Glide. Iar de restul o sa creada lumea ca mananci Fluor, Carbon si Fosfor :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://en.wikipedia.org/wiki/Skeletal_muscle

Da, sorry, fibrele rosii - slow twitch, fibrele albe - fast twitch, am facut o confuzie but you get the point. La cadenta mare - grasime+oxigen, cand incepi sa fortezi, carbo.

60-20-20 e pentru atingerea temporara a starii de cetoza ( http://en.wikipedia.org/wiki/Ketosis ) in timpul efortului aerob (si pana la un punct in timpul celui anaerob) ceea ce imi permite sa am combustibil infinit (sunca de pe mine) + rezervele de carbo pentru "fortat". As putea sa fortez, sa cresc grasimile si sa scad carbo, asta insemnand ca as folosi grasimea ca sursa de energie pt organe + muschi si in stare de repaus (relativ) insa imi plac prea mult legumele :) In plus, iau nutrienti mai de calitate din grasimi decat din legume (aka Omega3).

In plus, cand esti obisnuit cu 20% carb, majoritatea din surse cu IG scazut, cei cu IG mare se transforma imediat in glicogen, promovand anabolismul muscular.

20% proteine inseamna pentru mine chiar un pic mai mult decat as avea nevoie pentru refacerea tesutului muscular si asigura folosirea adecvata a lor.

2668kcal, 184.8F, 119.3C (d. care 41.4Fibre care nu se pun la calcul), 153.4P - 61%/17%/23% - un exemplu

Fac asta de vreun an jumate si nu am observat decat efecte pozitive.

IG - indice glicemic

F,P,C - fat, prot, carb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh ,stii tu ceva ,dar mi se pare nu esti exact pe subiect...

Ca regula generala :combustia grasimilor incepe pe masura ce glicogenul stocat incepe sa scada.Tot ca regula generala cam dupa o ora de la inceperea antrenamentului organismul pune la bataie resurselea alea nelimitate. ;)

Nu tot ce e aerob e consumator de grasimi.Studiile au aratat ca arderea optima se face la 65% din maximul pulsului unui individ,iar orice crestere a ritmului duce la scaderea arderii grasimilor.

Ca idee :

Imagine postată

Imagine postată

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://en.wikipedia.org/wiki/Skeletal_muscle

Da, sorry, fibrele rosii - slow twitch, fibrele albe - fast twitch, am facut o confuzie but you get the point. La cadenta mare - grasime+oxigen, cand incepi sa fortezi, carbo.

60-20-20 e pentru atingerea temporara a starii de cetoza ( http://en.wikipedia.org/wiki/Ketosis ) in timpul efortului aerob (si pana la un punct in timpul celui anaerob) ceea ce imi permite sa am combustibil infinit (sunca de pe mine) + rezervele de carbo pentru "fortat". As putea sa fortez, sa cresc grasimile si sa scad carbo, asta insemnand ca as folosi grasimea ca sursa de energie pt organe + muschi si in stare de repaus (relativ) insa imi plac prea mult legumele :) In plus, iau nutrienti mai de calitate din grasimi decat din legume (aka Omega3).

In plus, cand esti obisnuit cu 20% carb, majoritatea din surse cu IG scazut, cei cu IG mare se transforma imediat in glicogen, promovand anabolismul muscular.

20% proteine inseamna pentru mine chiar un pic mai mult decat as avea nevoie pentru refacerea tesutului muscular si asigura folosirea adecvata a lor.

2668kcal, 184.8F, 119.3C (d. care 41.4Fibre care nu se pun la calcul), 153.4P - 61%/17%/23% - un exemplu

Fac asta de vreun an jumate si nu am observat decat efecte pozitive.

IG - indice glicemic

F,P,C - fat, prot, carb

Bravo, nu ma asteptam sa vad un asemnea post aici pe forum. Eu unul tin dieta ketogenica de 2 luni de zile si ma simt excelent, a disparul senzatia de somnolenta indusa de carbohidrati (cu ig mediu-mare).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alcoolul it's bad for you.

piei satana!

asa ca o chestie. Incearca, daca esti documentat, sa scrii intr-o singura limba. F,P,C - fat, prot, carb "Duck a fuck" ce-i aia fat? Grasime este desuet?

cam dupa o ora

maus, eu stiu ca dupa 30 de minute. oare cum sa fie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

piei satana!

asa ca o chestie. Incearca, daca esti documentat, sa scrii intr-o singura limba. F,P,C - fat, prot, carb "Duck a fuck" ce-i aia fat? Grasime este desuet?

maus, eu stiu ca dupa 30 de minute. oare cum sa fie?

Aceasta valoare de timp difera de la persoana la persoana in functie de o gama larga de factori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cam dupa o ora zic si eu.

Dar depinde de multi factori - ce ai mancat inainte, tipul si intensitatea antrenamentului, metabolismul, chiar si ora si temperatura ambientala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu stim ca vorbeam cu un culturist, care imi spunea ca el simte diferenta dupa 20 de minute (cand dadea jos pentru competitii).

deci eu daca alerg numa 30 de minute nu dau nimic jos? Tuimamamasii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil culturistul lua si ceva suplimente, arzatoare de grasime, ceea ce face o mare diferenta.

Atentie - berea nu-i supliment indicat in curele de slabire :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

cum sa nu. Dupa ce bei nutz pasa. sa vezi ce am dat jos intro seara, dupa doo ore de fotbal si 9 beri. Dar fara mancare :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Conteaza cate resurse de glicogen ai stocate .Asta iar tine de antrenament.Cand incepe sa scada nivelul de glicogen(un fel de benzina de 98) ,este semnalul care trece la alimentarea cu 'pacura'.

Daca esti la o dieta cu putini carbohidrati ,trecerea cred ca se face mai repede in conditii de antrenament zilnic,dar nu vei putea in nici un caz sustine o intensitate ridicata.Totul in regim de plimbarica ,fara prea multa tragere de inima ,ptr ca stii ca nu te asteapta nici un tort de frisca la final ,ci eternul piept de pui cu ardei gras...

Eu am mereu tragere de inima ca tortul de frisca si tamaioasa romanesca sunt mereu la rece...

Share this post


Link to post
Share on other sites

femei,femei,femei...alimentatia de baza.si citi ani ai tataie?treizecisitrei...imi adusei aminte care e mincarea cea mai buna dintr-un banc vechi.cred ca tine de virsta si gabaritul fiecaruia.eu,la 2x30 bag inainte de o tura de 100 km doua felii de paine prajita,unse cu nitel pateu,putin cascaval,putin kaizer,o cafea buna si o banana.pe traseu vre-o doua banane si un snikers si cam 1,5 l santal.bine,daca pe traseu ma intilnesc cu...bag meniul de la inceput(as vrea eu da'sa nu fie mai batrina de 22...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.