Sign in to follow this  
feribotu

Idei tura pandemica

Recommended Posts

Salutare tuturor,

 

Cum si anul asta sezonul cicloturistic pare sa fie unul dificil, ma gandeam la o tura care sa comporte riscuri minime: locuri neaglomerate si 1-2 cazari de la care sa poti face ture in stea (cu plecare si intoarcere in fiecare zi la aceiasi baza). 

Anul asta as vrea sa o introduc si pe sotie intr-o astfel de tura, este posibil chiar sa mergem cu un tandem. Dar asta inseamna trasee mai scurte (50-60km), sosea fara trafic intens sau cel mult light-off road, fara diferente foarte mari de nivel (sau nu pante foarte lungi, deci exclus zone in care traseele sa aiba catarari mai lungi de 4-5km, maxim).

Ce zona ati recomanda pentru o astfel de tura, din care sa poti face 3-4-5 zile de trasee cu intoarcere la aceiasi cazare. 

 

Zona Brasov ar fi putut fi o varianta, insa traficul pe iesirile din Brasov este destul de intens, iar sotia are teama de asa ceva. La fel ar fi si cu Sibiu sau alte orase mari...

 

 

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ținutul Secuiesc (pensiunea Hanna din Ocland e un loc foarte bun de petrecut o vacanță cu familia, pe deasupra mai au și biciclete MTB pentru turiștii cazați).

Depresiunea care cuprinde Tîrgu Secuiesc și Covasna iar e un loc bun.

Malul Dunării (românesc și sîrbesc) la Cazane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@feribotu

Poate te ajuta la documentare tura pe care am facut-o anul trecut, in pandemie, pe langa Miercurea Ciuc, cu cazare unica la Miercurea Ciuc:

 

 

 

Zona mi s-a parut foarte ofertanta pentru cicloturism, plus ca te poti folosi si de tren pe bucati scurte, maxim o ora de stat in tren (cu tandemul nu stiu daca te poti urca in tren).

 

In plus, nici pre-covid romanii nu prea se ingesuie in zona. Iar anul trecut cand am fost acolo, am prins o perioda si mai libera, deoarece ungurii din Ungaria ar fi fost obligati sa stea in carantina 15 zile la intoarcerea din RO. Nu stiu daca anul asta va fi la fel.

 

Bafta.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiti cumva care drum este mai ok de la Racos spre Augustin? Pe harta sunt figurate 2 drumuri, de-o parte si de cealalta parte a Oltului. 

Google arata imagini de pe drumul de la sud de Olt, un drum neasfaltat dar care pare ok. Este la fel si cel de pe celalalt mal?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt la fel de bune ambele. 

 

Vezi dacă nu citești cu atenție pe unde s-au plimbat ceilalți? :P

 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ptiuuu...de citit am citit, acum imi dau seama, doar ca semnele batranetii imi mai dau tarcoale. 

Te intreb asa in soapta, cat sa nu auda sotia: pe drumul dinspre nord nu ati dat de caini, nu? Pentru ea asta inseamna stoc joc de la inceput...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am dat de cîini, e pustiu. Atenție la traversarea CF, drumul nordic o intersectează de 2 ori, în apropierea extremităților defileului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@feribotu

Pe drumul sudic parcă am dat de o stână, după ce am trecut de Augustin, dar erau câini educati. Au hămăit de la distanță ca să vadă ciobanii că merită hrana. Cred că doar ne felicitau ca vizităm zona.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this