Sign in to follow this  
MTBR

DN1 iesire bucuresti interzis bicicletelor

Recommended Posts

In weekend am iesit la o tura pe PE si am observat ca tot DN1 de la casa scanteii pana la academia de politie este plin de semne "accesul interzis biciclistilor" pe ambele sensuri.

Cand au aparut?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine ai revenit!

Uite pe asta n-am știut-o! Și nici nu găsesc vreo știre recentă despre interdicție.

Cum ar veni, ca să ajung la pădurea Băneasa trebui să o iau pe Jandarmeriei, și să traversez pasarela pietonală peste DN1...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti sa ajungi si prin pipera si pe la zoo dar atunci cand ies cu MTB-ul prefer sa nu lungesc prea mult mersul pe sosea.

Eu pot sa inteleg ca DN1 nu este cea mai buna alegere pentru plimbari/antrenamente cu bicicleta dar daca nu ai prea multe alternative nu mi se pare o.k. sa restrictionezi accesul.

Ce faci daca lucrezi in Banesa si vrei sa mergi cu bicicleta la servici fara sa ocoloseti 5 km?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exista o explicatie!

Candva, pe trotuarele care marginesc arterele mentionate s-au trasat cu vopsea niste chestii pe care administratia locala le-a denumit "piste de biciclete" si au aparut in niste bilanturi de tipul "Ce am facut noi de cand ne-ati ales".

Pe urma niste persoane au explicat de ce nu merge (un argument era, de exemplu, ca pe piste, la acel moment, puteau circula legal mopedele, dar daca pistele erau pe trotuar, mopedele puteau circula si ele pe trotuar, deci...). Apoi Politia Capitalei nu a omologat acele "piste" si a dispus constructorului, recte administratiei locale, sa le marcheze ca nefiind utilizabile.

La acest moment a lovit Dorel.

Administratia locala a instalat semnele de circulatie "Interzis circulatia bicicletelor" de-a lungul trotuarelor care contineau aceste piste. Cand s-a auzit un vuiet "bre, pai semnele spun ca nu mai putem sa circulam pe partea carosabila", administratia a zis "lasa ca o dregem; indreptam semnele spre trotuar si se prinde lumea ca pentru acolo au valabilitate".

Si de atunci asa a ramas.

Si semnele mai traiesc fericite si azi, daca nu or fi plecat cu bicicleta la plimbare.

Za iend!

 

Acum eu nu pot sa-ti zic sa mergi linistit pe partea carosabila, ca daca te loveste masina semnul de circulatie ei ii da dreptate.

Da pot sa-ti zic cum merg eu pe acolo: la dus, plec de la Arcul de Triumf si merg pe partea carosabila pana in Otopeni, iar la intors vin prin Pipera. Tot pe partea carosabila (pana la bd. Aviatorilor, unde incepe pista oficiala; vezi aici: https://bpr.politiaromana.ro/ro/sistematizare/piste-pentru-biciclete). Asta-i!

 

 

 

 

 

Edited by raz_on_bike
LE! Acu' m-am prins: or fi declarat sectiunea mentionata ca fiind autostrada, si atunci este normal sa nu circule bicicletele...
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiu povestea cu pistele, e destul de veche (as zice cel putin 5-6 ani) si atunci au aparut cateva semne prin Bucuresti dar erau putine.

 

Astea sunt noi si au aparut de curand (as zice cel mult 30-60 de zile) si se intind si dupa aeroportul baneasa unde nu au fost piste de bicicleta.

Ma gandeam ca asa o decizie de a interzice DN1 pentru ciclisti fara a intreba si pe cei ce sunt afectati direct e cam aiurea.

Eu stiu ca politia se mai certa cu cei ce ieseau sa se antreneze pe DN1 dar nu cred ca vine de la ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nimeni nu pune semne aiurea, trebuie sa fie o baza legala in spate, o hotarare de consiliu local, cnair, etc... ce trebuie argumentata.

Zona respectiva este DN limitat la 70km/h.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt semne puse recent,le-am vazut si eu,sunt clar pentru a interzice accesul bicilistilor.Eu le-am vazut de la pod Baneasa si pana la Academia de Politie tur-retur. Ca sa nu fie neclaritati pt biciclisti si cand se iese de la mall-urile din baneasa sau de pe strada cu ambasada SUA sunt amplasate semne. de interdictie spre DN.

Mai faceam si eu cate o tura pe acolo si sunt frustrat.

Se pare ca incet-incet se restrang zonele permise cu bicicleta,deja se dezbate permiterea accesului cu biciclete in parcuri. Pe trotuare nu e voie asa ca sa ne ajunga Calea Victoriei.Pt Baneasa va trebui sa mergi numai pe drumuri laturalnice inguste impreuna cu camioanele si traficul greu sa te dea de pe drum cum e pe Jandarmeriel sau pe zona aia spre Damaroaia.E si drumul prin pipera dar e aglomerat cu trafic greu si autobuze.

Ca perere personala si din ce am vazut  mergeau multi  cu biciclete inchiriate sau care mergeau doar ocazional (au si fost niste accidente)si cine a luat decizia  a considerat ca e periculos sa ii aiba pe sosea. Pe de alta parte  daca descurajezi mersul pana la Baneasa automat scapi de biciclisti pan la Ploiesti si in continuare,e gandita viclean de astia ;)

ps Si pe  vremea lui Ceausescu era semn interzis biciclistilor dar de la academia de politie.Nu il luam in seama si nicodata nu a zis vreun militian ceva. 

pps Probabil ca vor explica cum ca se pune bicla pe masina pana in Baneasa si apoi ajuns acolo te plimbi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this