diorgulescu

Planificator de drumeții, cu copii cu tot și fără ecrane (telefoane, tablete, etc.)

Recommended Posts

Salutare tuturor!

 

E vreme bună de când nu am mai apucat să scriu pe aici, pauza mea datorându-se, pe scurt, extinderii familiei și înghesuirea tuturor obligațiilor profesionale și personale. De data asta, chiar am început să simțim că recâștigăm teren, iar băiatul nostru cel mare (4+ ani) e deja fan înrăit al trenurilor și drumețiilor. Frățiorul lui încă e purtat precum un rucsac prin toate escapadele, dar prinde gustul din mers și vrea să-l copieze pe fratele cel mare. Cu toate acestea, nu ar strica să mai găsim alți părinți cu copii dornici de mișcare-n natură, departe de ecranele telefoanelor și/sau tabletelor. Observarea naturii, participarea la discuții și jocuri „analogice/offline” în aer de munte nu cred că are cum să dăuneze unor copii în plină formare.

 

Drept urmare, m-am gândit să deschid acest topic. Poate mai este cineva pe aici care dorește ceva similar și nu știe pe unde să caute. Voi posta aici orice intenție/plan de tură pe care-l avem (data, ora, transport, traseul propus, etc.), iar odată înfăptuită ieșirea, măcar un jurnal al turei respective. Mersul cu copiii pe munte e un pic diferit, în sensul că trebuie să iei timpi mult mai generoși, să nu ataci trasee dificile când cei mici sunt încă..mici, iar ca părinte să fii pregătit cu de toate: sandvișuri, ceai (dacă e frig), apă, RĂBDARE, planșe de colorat/labirinturi/etc., 1-2 cărți de citit pentru tren, șamd. Regula ar fi să nu folosim telefoane absolut deloc pe parcursul ieșirii și în tren. E un execițiu prielnic pentru părinți și copii deopotrivă.

 

În caz că n-am nimerit secțiunea, rog un moderator să mă ajute prin mutarea acestui topic în zona potrivită.

Până una-alta, numai bine!

 

 • Upvote 3
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

AZ6zWmDurkOTVOwSGe2Doc5jhz_44hS9rDGRdMxa

Dumincă, 5 decembrie 2021 => Azuga - Clăbucetul Taurului și retur 

 • Traseu: Triunghi Albastru. Plecăm din Gara Azuga și urcăm până la Vf. Clăbucetul Taurului (o chestie cheală), de unde putem admira una dintre cele mai faine priveliști asupra Bucegilor. Lungimea traseului este de 3.8 km (din Azuga până în Clăbucetul Taurului). Schița e aici.
 • Transport:
  • IR 1586 (CFR), cu plecare din București la ora 8:11 AM, sosire-n Azuga la 9:52 AM.
  • RE2021 (Softrans), cu plecare din Azuga la 16:28 și ajunge-n București Nord la 18:13 (cam aglomerat, fiind „din scurt”, dar de obicei nu se ocupă chiar tot din prima)

 

În caz că mai dorește cineva să ni se alăture, îmi poate da un semn.

Numai bine!

 • Upvote 3
 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, diorgulescu said:

În caz că n-am nimerit secțiunea, rog un moderator să mă ajute prin mutarea acestui topic în zona potrivită.

 

Ai nemerit foarte bine sectiunea.

Asteptam sa vedem cine ii face safteaua, cine vi se alatura.

Bafta.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare!

Voi reveni cu un „jurnăluț” în topic separat. Nesperat de multă zăpadă în zonele înalte, o urcare mai dificilă dinspre Azuga spre Clăbucetul Taurului, grație temperaturilor în creștere ce transormau pământul de sub stratul de zăpadă în noroi. Dar a fost OK, piticii au tras voinicește și am optat pentru o reconfigurare din mers: ajunși spre Clăbucetul Taurului (după 3 ore, timp în care toți cei mici au tras pe propriile picioare, cu protestele ocazionale de rigoare pe final), am continuat spre cabana Gârbova unde i-am momit cu ceai cald. Apoi, spre telescaunul de la Predeal, pentru a lua Softransul de acolo.

A ieșit nesperat de bine, iar cei mici au rămas rumeni în obraji. Detalii pe seară sau cel târziu mâine (să scap de serviciu).

 

La mai multe!

 • Upvote 2
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

@diorgulescu

Foarte tare. Felicitari participantilor, in special piticilor.

 

Asteptam povestea, tot in sectiunea asta. In masura in care este posibil, cred (n-am copii) ca ar fi utile pentru alti parinti niste detalii punctuale, cum ar fi: echipamentul copiilor, jocurile / labirintuirile cu care le-ai captat atentia in tren si orice altceva crezi ca ar fi util de stiut pentru alti parinti.

 

Bafta.

 • Upvote 2
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
în urmă cu 19 ore, diorgulescu said:

A ieșit nesperat de bine, iar cei mici au rămas rumeni în obraji. Detalii pe seară sau cel târziu mâine

 

Nu că nu as fi curios de poveste, că stiu cum ticluiești tu vorbele si le împletești cu pozele frumoase, dar deja ai spus esențiantul. Spoiler parcă-i zice. 

Oricum, eu astept și felicit la doamne, domni și bravi urmași.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ole ole!

Careva interesat să ni se alăture, cu tot cu copii, la o drumeție pe Valea Grecului, cu plecare din Azuga? Sâmbătă acuși, pe 21 mai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare!

Din păcate, din motive ce au ținut de copii, am amânat ieșirea. Voi reveni cu anunț la momentul potrivit, în speranța că găsim potențiali interesați.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.