2axis

24h Ciclistas de Montjuic, 1ª editie

Recommended Posts

Buna tuturor, daca va plac cursele cicliste de rezistenta, ma refer la cele de sosea nu de munte, atunci acum aveti ocazia de a participa in una importanta si vedea 5 zile mai tarziu cum trece "le Tour de France" prin Barcelona adica pe joi 9 Iulie.

Cursa la care ma refer este la prima sa editie, in 3-4 Iulie aici in Barcelona, si cred ca va fi de referinta in lumea ciclista internationala.

O organizeaza firma RPM Events, care organizeaza si Volta a Catalunya si Nissan Titan Desert, toate curse anuale de mare prestigiu ciclist, adica au foarte multa experienta in a organiza astfel de evenimente.

Linkul este aici 24h Ciclistes de Montjuïc

e in spaniola si catalana doar!... daca nu intelegeti ceva cu mare placere am sa incerc sa va ajut sa intelegeti! :)

Eu cred ca merita profitat ocazia daca inca nu ati vizitat Barcelona si in doua saptamani de vacanta sau concediu puteti face totul, vizita orasul, participa la cursa ciclista de 24h si vedea cum trece turul Frantei prin Barcelona. Va fi o sarbatoare ciclista in toata regula!!! :)) ... sau cum se spune pe aici "UNA GRAN FIESTA!"... si un concediu de neuitat!!! X(

Salutari si numai bine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut din nou, tuturor ciclistilor din Romania!...

Sambata seara la orele 19, s-a terminat prima editie de la 24 Ore Cicliste din Montjuic(Barcelona)!.

A fost extrordinar de frumos si foarte bine organizat si s-a petrecut o adevarata sarbatoare a ciclismului in tota splendoarea lui. Vineri seara la orele 19 incepusera primele ture dupa inaugurarea de catre primarul Barcelonei in persoana(normal nu, daca ei au pus banii grei, ha ha ha!) si pe urma nu sau oprit turele timp de aproape 23 de ore, timp care la facut primii clasificati pe o distanta a circuitului inchis de 3800 m. cu un desnivel de urcare pe tura de 60 de metri si cu o viteza medie de 33,72 km/h au facut 204 ture si o distanta totala de 773,16 km... aaa... si la 39ºC la umbra, sambata toata ziua!.

Mai multe informatii gasiti aici in spaniola: 24 Horas Ciclistas de Montjuïc

Iar la reportage cu poze, puteti vedea si cateva poze ce miau facut mie organizatorii cu cateva zile inainte 24 Horas Ciclistas de Montjuïc

si in noaptea de vineri in plina competitie si la peste 45 km/ora intro curba! 24 Horas Ciclistas de Montjuïc

Equipa cu care am concursat era de 4 ciclisti, doi ciclisti de ruta veterani(de 64 ani si 53ani) si doi mai noi(unul de 33 ani), intre care eram si eu(42 ani)!... dar asta nu importa deloc, ci doar faptul ca vroiam sa petrecem si sa terminam cu bine proba asta de rezistenta ciclista. Eram capitanul echipei si am scos locul 44 din total de 85 echipe la start, din care doua au abandonat de la categoria Individual. Noi o facusem foarte bine si dormisem doar 2 ore toata noaptea, intre un schimb si altul, iar la sfarsit parcursesem; 153 ture, cu distanta totala de 579,87 km. in 22:56:51 ore, cu o viteza medie de 25,27 km/ora.

Am primit toti cei ce am terminat medalii de FINISHER 2009, BINEMERITATE sau BINECASTIGATE!!!... ha ha ha cum se poate vedea in poze!...

A fost o experienta impresionanta si extraordinara, de neuitat si sper ca la anul sa o pot repeta, dar cu mai multa experienta in ciclism de ruta si la categoria INDIVIDUAL!!! :)

SANATATE SI PEDALE!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

super,felicitariB-)

din cele 24h,22 le-ai 'stat' pe bicla ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci pana la urma a incercat cineva experienta asta: 24 de ore de pedalat (fie si in echipa). Felicitari!

Share this post


Link to post
Share on other sites

24 de ore de pedalat (fie si in echipa). Felicitari!

aci am eu o nedumerire

ce reguli sunt ?din cei 4 unul trebuie sa fie pe pista,sau cati ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

super,felicitariB-)

din cele 24h,22 le-ai 'stat' pe bicla ?

Buna si multumesc Basso si LuluMob!... din cele 24 de ore, echipa noastra a facut pe bicla 22:56:51 de ore!... restul este schimbul intre noi in boxe putin mai mult de o ora!.

Iar la cealalta intrebare, da, numai unul pe echipa trebuie sa fie pe circuit cu o banderola in jurul bratului daca puteti vedea in poze este de color verde fosforescent si trebuia sa neo trecem de unul la altul cand ne schimbam in boxe, ca la Formula 1!... cu cat faceam schimbul mai repede cu atat mai putin timp pierdeam, iar colegi mei de echipa, mai in varsta, nu prea se grabeau la schimb!... ha ha ha :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa ultimele date luate de pe Polarul meu CS600 pe timpul cursei, am pedalat eu singur in total 6 ore si 48 minute, pe o distanta de 184,1 km. si am ars 5834 kcalorii!!! :)

iar viteza medie a fost de 27,9 km/ora :(

Mai adaug cateva poze care sper sa le am in curand fara impresia ce se vede pe ele!...

Sanatate si pedale!... poate va inscrieti vreunul din voi la anul viitor!? :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noaptea sarbatoarea ciclista este si mai impresionanta cu apa, culori si muzica buna!... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci pana la urma a incercat cineva experienta asta: 24 de ore de pedalat

Din cate stiu eu, primul si singurul roman deocamdata care a participat la o cursa de 24 de ore solo este Anna Bickei din Sf. Gheorghe. Ea a fost la Budapesta www.sportaktiv.hu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-adevar pare 'una gran fiesta' spectaculoasa, felicitari pentru participare, medalia si experienta castigate! Se putea participa cu orice tip de bicicleta, deci ad absurdum puteam veni cu MTB roti de 26"? Asa sugereaza tandemo-recumbentul cu rotile de diferite dimensiuni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutari tuturor, si multumesc Tsisak pentru felicitari!... Da se poate participa si cu bicla MTB de 26", de fapt am vazut 3 sau 4 ciclisti cu astfel de bicle si chiar eu me antrenasem pana acum doua saptamani cand mia venit bicla noua, la TREK Madone 5.5 PRO. Asa ca linistit puteti veni si participa cu astfel de bicle numai cele de Duathlon sau Triathlon nu sunt permise sau cu ghidoane speciale cum au cele de la contracronometru sau de viteza.

Se poate face echipe de 2, 4 sau 6 ciclisti in afara de SOLO sau individual, acestea fiind categoriile iar podiul/cupa se da la primi trei clasificati din fiecare categorie, iar cum cei din categoria tandem erau singurii la categoria lor, au urcat singuri pe podiu doar ca trebuie terminat si este o limita de timp pentru a te opri in box.

In pagina web a organizatorilor se pune in spaniola Regulamentul competitiei iar la anul sunt sigur ca inscrierile se vor termina in cateva ore din momentul ce se vor deschide.

A fost o limita de 300 de participanti anul acesta nu stiu cum va fi la anul!.

Zaco, asa cum am explicat inainte, eu am participat la o cursa de 24 de ore cu o echipa de patru ciclisti nu SOLO. Sigurat la anul daca sanatatea ma tine bine la anii mei voi incerca sa particip la categoria SOLO. Miar face mare placere sa felicit pe Anna Bickei din Sf. Gheorghe pentru participarea la cursa din Budapesta!. Dar a pedalat si terminat ea, toate cele 24 de ore??.

Sa participi e una, si sa termini este alta!...

Sanatate si pedale

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now