Guest Posted January 23, 2006 Si fiindca suntem la sectiunea xc :roll: (urasc acest termen idiot), hai sa ne aratam sculele noastre bune si usoare (ma refer la bikuri :D ), asa cum se numeau ele odata demult, de cross-country. Si hai sa incep cu mine , ca sa nu-mi sara nimeni in cap 8)cadex mcm 1995. Un vis pe doua roti. cel mai grozav aparat avut vreodata sub cur. Si atunci un high teck intre celelalte, 10kg cu rs mag21 sl si xtr. vremuri calumea, uhhh, :cry:.urmati voi... :) , hai sa vedem ce scule aveti...ca io n-o mai am :? Share this post Link to post Share on other sites
vlad 187 Posted January 24, 2006 Eu am asa Cadru: Specialized rockhopper model 2005 Furca: Marzocchi MXC AIR 2002 80mm travel Angrenaj: Shimano XTR Hollow 2 (care il astept sa imi termin bitza) Schimbatoare: f: Shimano XT E-Type; s: Shimano XT (soon XTR) Manete schimbator: Shimano XTR Manete frana: Avid Titanium Frane: Avid SD 7 with titanium bolts Tija de sa + sa: ritchey comp Pinioane + lant: shimano LX + shimano hg 73 (soon shimano xtr with dura ace chain) Pipa + distantier: Race Face Evolve XC + ritchey carbon spacers Cuvete: VP Roti: fata: butuc koda 700 spite dt swiss si janta mach 1 spate: butuc shimano xt spite dt swiss si janta alex Cauciucuri: depinde de traseu si conditii Coarne: ritchey wcs Pedale: shimano xtr O sa updatez cu alta poza cand o sa am angrenajul :) Ce as vrea sa updgradez: furca cu un RS Sid sau un marzocchi marathon race, Rotile cu ceva dtswiss, mavic cross max sau shimano xtr, sa pun discuri, marta sau louise, sau xtr daca o am roti shimano si sa fiu sanatos .... ...da + bani de intretinere, si visul meu e un Cannondale scalpel team replica cred ca toti stiti cum arata Share this post Link to post Share on other sites
vlad 187 Posted January 28, 2006 Am terminat azi bitza si am zis sa pun o poza ... sa fie in genul pozei lui Gabee :) uite-o mai jos ... mai are nevoie de imbunatatiri dar ii un inceput promitator :D Share this post Link to post Share on other sites
beaver 0 Posted May 8, 2006 cadru polarx 2005 angrenaj deore lx 2006 furca rock shox j2 2006 butuci novatec disc schimbator spate deore lx 2005 schimbator fata sram xgen 2006 caseta deore lx 2005 9 pinioane pipa truvativ xr scurta ghidon truvativ xr frane avid juicy 5 cercuri sunrims s-type manete deore slick-uri 2.35 pedale spd[/url] Share this post Link to post Share on other sites
garyfisher 6 Posted July 15, 2006 Bicla mea: Cadru: Gary Fisher Big Sur aluminium 6061 Furca: ROCK SHOX SID RACE Angrenaj: Truvativ Firex ISIS Drive Pedale : SPD LX Monobloc:American Classic ISIS Schimbator placi: Shimano XT Schimbator pinioane: Shimano XTR - 9V Pinioane:SRAM 9.0 - 9V Lant:SRAM PC59 Frane: Vbrake Shimano XT Manete frana:Shimano LX Rapid fire:Shimano XTR Roata fata: Mavic CrossRide Roata spate: Mavic CrossRide Anvelope: RITCHEY Z-MAX 2.1 Sea: Selle Italia Flite Gel Tija sea: Tranz-X Components Cuvete: Point Pipa:Cannondale Ghidon:Ritchey Comp Mansoane: Ritchey Coarne: Ritchey WCS Kilometraj: TCM Wireless Share this post Link to post Share on other sites
DragosXC 1 Posted March 15, 2007 Hai sa ma laud si eu cu bike-ul meu: Model Grand Canyon 9.0 de 2007 In configuratia actuala cantareste 11,6 kg. Tech chart: Cadru Canyon 9.0 Al 7005 marimea 20 inch -aprox 1.600g Furca FOX F80X Terralogic de 2007 disc only-1.560g Ghidon Race Face NEXT XC Carbon- 125g Pipa Syntace F99 de 120mm-110g Set de roti -1580g : -jante SUN UFO 32 gauri -butuci Planet X Dog -Spite DT Revolution+nipluri Al Frane: Formula ORO BIANCO discuri de 180 mm fata si 160 mm spate Pedalier Shimano Deore XT Hollowtech II Pinioane Shimano Deore (vor fi CS M760) Lant HG 73 (dar va fi un KMC X9 gold) Shiftere SRAM X.9 Schimbator spate SRAM X.0 Schimbator fata Shimano Deore XT M760 Pedale Shimano M525 Clipless (vor fi Crank Bros Egg Beater) Sa San Marco SKN Pozele au fost realizate in studio de Radu Chindris pe 15 martie 2007! 1 Share this post Link to post Share on other sites
maus 1,299 Posted March 16, 2007 Da ,e clar ca pasiunea ptr bikeul tau te-a minat spre studio.Unii poate zic ca suntem nebuni dar e mai bine asa..... Stii ma gindesc cum arata bikeul dupa o tura off road,si cit tre sa migalesti la el ,ptr fiecare detaliu sa arate ca nou. Oh ,munca multa si doar un pasionat face cu drag. :wink: 2 Share this post Link to post Share on other sites
danutgl88 1 Posted March 16, 2007 se vede ca ai luat-o de noua dragosh :| cat te-a ajuns ? :| Share this post Link to post Share on other sites
Faby 2 Posted March 16, 2007 Scula bitza.ce interesant 8O este spitzata roata de fatza int-o parte radial si pe cealalta parte model incrucisat peste 2 parca din cate vad eu (ca sa tina frana pe disc) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted March 16, 2007 Hai sa ma laud si eu cu bike-ul meu Apai nenea, cu furca aia, chiar ca ai nasul aerodinamic. Ce-i drept , e drept. Sa o calaresti sanatos si sa ai grija de ea. Se spune ca: constructorii s-au lasat inspirati de zei OZN and stuff :wink: http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif Share this post Link to post Share on other sites
alex_tic 0 Posted March 19, 2007 my setup: Cadru Sabotage XT PRO model 2006 Al 7005 18 inch. Furca Manitou Skareb Comp Lock-out 80mm de 2005 disc only - 1.560g Ghidon Race Face NEXT XC Carbon- 125g Coarne Ritchey WCS Pipa FSA OS170 Set de roti : -jante Mavic XC 717 SSC 32 gauri disc only -butuci American Classic Ultra-Light Disc -Spite DT Champ, in curand -> DT Revolution+nipluri Al -Cauciucuri Schwalbe Nobby Nic Frane: Formula B4 SL+, discuri de 160 mm fata si 140 mm spate Pedalier Shimano Deore XT Hollowtech II Pinioane CS M760 Lant KMC X9 Shiftere XT m751 Schimbator spate Shimano XTR m960 Schimbator fata Shimano Deore XT M760 Crank Bros Egg Beater [/img] Share this post Link to post Share on other sites
zaco 12 Posted April 11, 2007 Noua mea bicla, dupa primii 500 km: Kona Kula Primo 2007 Share this post Link to post Share on other sites
hcampian 1,838 Posted April 23, 2007 Iata si o poza cu mine si bike-ul meu de maraton-enduro. Am incercat mult sa construiesc in limita bugetului un bike care sa fie foarte performant la coborari dificile si comod la urcari lungi de anduranta. Mie imi place ce a iesit pana acum. Din pacate nu am poze cu el curat pt. ca... nu prea sta in starea aceea multa vreme http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif In poza e plin cu noroi si zapada Cadru B1 Rockbumble de AM Amortizor X-Fusion O2 RPV Furca Rock Shox Reba Race Angrenaj LX pe patrat (am avut Hollowtech II si ISIS dar s-au dus foarte repede rulmentii, asa ca momentan raman pe stilul "clasic" dar ieftin) Pinioane LX 11-34 Deraior fata LX Deraior spate XTR 2007 SGS Manete schimbator trigger SRAM Attack Lant XTR Frane Avid Juicy 5 (180 fata/160 spate) Roata spate: butuc Novatec, spite DT, janta DT FR, Maxxis Mobster 2.35 (extrem)/Larsen TT 1.9 (XC) Roata fata: butuc Novatec, janta SunRims Mach IV, Maxxis High Roller 2.35 (extrem)/ High Roller 1.9 (XC)/Wetscream 2.2 (mud) Pipa Scott Ghidon Truvativ XC/AM Riser etc... Bike-ul mult visat: Cannondale Rush Share this post Link to post Share on other sites
icounter 11 Posted May 1, 2007 Sa ma bag si eu in seama http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif .... Pana de curand am avut un second hand din germania , toata rigida, din CrMo , cu echipare shimano (altus, alivio) ... bine inca o mai am bicla ... si are o valoare sentimentala, pe langa faptul ca inca alearga fff bine si e foarte usoara. Acum ceva timp mi-am luat un Kellys Quartz Titanium : http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=1_189_193&pID=11689 frame PROTEC alloy frame size 17.5" / 19.5" / 21.5" / 23.5" fork RST Gila TnL (Turn&Lock), 100mm, oil / coil+MCU / Lockout head parts RITCHEY Logic Zero integrated b.b.parts SHIMANO Octalink cartridge crankset SHIMANO M341 Octalink f/derailleur SHIMANO Alivio r/derailleur SHIMANO Deore shifters SHIMANO Alivio ST-M410 Rapidfire plus speed 24 freewheel SHIMANO CS-HG30-8 (11-32T) chain KMC Z-72 brakes APSE brake levers SHIMANO Alivio ST-M410 Rapidfire plus brake inner wire Driving Force SCS (SlickCableSystem) hubs alloy / SHIMANO RM30 spokes steel U.C.P. rims KELLYS Doule Combat tires KELLYS 2.0 Cobra skinwall stem KALLOY handlebar steel grips double density seat post KALLOY saddle KBIX DriveLine PRO-Comp pedals VP alloy / steel accessories Cat Eye reflector set weight kg 14,38 (19.5") Imi place noua bicicleta ... a fost testata la o iesire ( de la Viperesti prin padure, drum forestier, drum pietruit, sosea pana la Valea Calugareasca. Viperesti e undeva spre nord de Buzau). Dar cand ma urc pe cea veche ... tot bine ma simt ... a fost si este o bicla buna... chiar daca are cel putin 10 ani. Share this post Link to post Share on other sites
Genubike 8 Posted August 6, 2007 Diavolul Ingerul Sau poate e invers, cine stie... 2 Share this post Link to post Share on other sites
DragosMS 2 Posted August 6, 2007 tulai da faina ii :) - Chris King No Threadset? butucii tot Chris King? si cablurile Nokon albastre :wink: - se poate sa primim si noi muritorii, ceva mai multe detalii despre cele 'ceresti':D ? ... e super fain si cadrul - sa o folosesti sanatos cat despre 29er - io's mult prea mic pentru asa ceva ... asa ca raman cu roti mici ... oricum io arat pe 26er la 1.66 cum arata altii pe 29er:D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted August 9, 2007 @genubike - un bike excelent si un cadru adevarat, sa-l porti sanatos 8) Share this post Link to post Share on other sites
DragosMS 2 Posted August 11, 2007 intre timp a mai suferit unele schimbari, cum ar fi furca, un vitezometru wireless, schimbatoare fata si spate. noua furca e un manitou sliver, schimbatorul pe spate e XT, cel de fata LX etc. m-a slujit bine si sunt multumit de ea, chiar daca este un magellan (care pentru unii e un cadru prost). pentru mine e super ok. planurile de viitor se indreapta poate spre un cadru mai usor si XT 2008 :wink: Share this post Link to post Share on other sites
Stefan 0 Posted August 20, 2007 salutare tuturor.... Nu prea ma pricep la biciclete dar imi place sa pedalez si am cumparat un bike bunicel (zic eu) : Daca vreti sa iesim la o tura id-ul meu de mess este ionita.stefan Numai Bine Share this post Link to post Share on other sites
Punisher123 0 Posted September 12, 2007 nam inca asa multzi bani d fox si asa dar sunt multzumit cu configuratzia actuala care se va schimba desigur http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/biggrin.gif am un cougar 2007 d 19" cu un telescop suntour xcr lo rotzi sun mach 4 dt swiss si novetek disc si cauciucurile d obicei IRC schimbator xtr 2005 spate sram x7 fatza angrenaj isis suntrour . ehh nu e cea mai pro dar merge pt mine sper la anu un fox teralogic si un gigant d carbon[xtc] 8) Share this post Link to post Share on other sites
beaver 0 Posted September 12, 2007 salutare tuturor.... Nu prea ma pricep la biciclete dar imi place sa pedalez si am cumparat un bike bunicel (zic eu) : Daca vreti sa iesim la o tura id-ul meu de mess este ionita.stefan Numai Bine Pt ture poti intra si pe site-ul www.maniacii.com la evenimente sa te uiti. Ma poti gasi tot asa pe messenger, id beaver_412002 Share this post Link to post Share on other sites
clicu 1 Posted September 21, 2007 Merida TransMission 2006, vreo 3500 de km la bord. Cursa spate 120 cu ºoc X-Fusion Glyde cu reglajul rebound-ului si compresiei Cursa fata 85-130 cu furca RockShox Tora 318 cu reglajul rebound-ului, cursei si Motion Control Frane Avid Juicy Five de 203/160, jante Mavic 321/223, pinioane/foi/schimbatoare/deraioare Deore. Pana ieri avea un deraior spate XT, de ieri incoace are un Deore simplu in urma asasinarii violente a XT-ului de catre un butuc saltaret. Share this post Link to post Share on other sites
florin83 13 Posted September 23, 2007 Trek 6500 Schimbator fata, shiftere, butuci, frane hidraulice de 160, lant Deore, schimbator spate deore xt, furca manitou axel comp 80mm cu reglaje de compresie, lockout, rebound, tije bontrager, cauciucuri la fel, jante wtb speedDisc.. Share this post Link to post Share on other sites
LuluMOB 40 Posted October 18, 2007 S-a facut aproape un an de cand am urcat si eu pe un 26. Cum stiti am luat-o de la un sh si aveau un cadru de dama, confortabil si rezistent, dar foarte greu. Cum inainte de asta luasem un cadru de otel CrMo, m-am hotarat sa fac transplantul. Am dat cu niste vopsea (un spray gasit prin garaj, am vrut initial sa ma joc si asa a ramas), am mai schimbat unele piese ce nu erau compatibile si iata ce a iesit. Mai trebuie putin retusat: pipa ar trebui mai lunga, tija de sea de asemenea (26.2 nu gasesc decat scurte). Primele impresii: e mai rigida decat cu vechiul cadru, e mai stabila, urca mai bine datorita usurarii (circa 12kg acum). Foile sunt Shimano Biopace 48/38/28 si are 7 pinioane, cel mic de 13 si cel mare de 28. Pe fata e un schimbator Suntour prins cu o bucsa de plastic. (Aici a fost o problema, vechiul schimbator era perfect, dar se actiona pe jos; cadrul nou necesita schimbator cu tragere pe sus, compatibil cu foile astea si cu diametrul mic al tevii de prindere, toate simultan). Pe spate e un Shimano Deore LX. Manetele sunt ieftine dar relativ usoare, iar franele sunt pe spate cantilever si pe fata V-Brake. As fi pastrat si pe fata tot cantilever, dar n-am avut ureche pentru cablu. Nu-mi place la V-Brake faptul ca nu poti regla "puterea" franei. Furca fata e CrMo, ghidon Ritchey, ghidolina, tija sea de cursiera (aluminiu), sea ieftina. Am impodobit-o cu fel de fel de lipitori si cu un nume personalizat executat de un prieten de pedalare. Asteptam stickerele cu "www.ciclism.ro" Pedalele se schimba dupa nevoi. Acum are SPD Ritchey. Am reusit sa lovesc roata spate si s-o "infund". Nu cred ca se mai poate indrepta. Oricum, sunt surprins cat a putut rezista o janta ieftina, care nu era nici pe departe facuta sa indure "torturile" la care am supus-o. Si in continuare nu m-am lamurit unde si cum s-a intamplat acea bubuiala, pentru ca pana n-am facut, deci probabil socul s-a transmis prin pneu. Apropo de pneuri, sunt ceva Specialized de sosea care-si fac treaba si pe pamant atata timp cat e uscat, pentru ca daca s-a udat sunt ca pe gheata. Cel mai mult ii place sa mearga pe drumuri din astea: Va saluta din Iasi bicicleta LULU! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted October 18, 2007 multzam pentru articol 8) feelingul este totul. bravo, deseori cand citesc astfel de articole imi doresc sa fi fost si io involvat in savarsirea masinariei :wink: :oops: Share this post Link to post Share on other sites