hegoat

Trek si Bontrager

Recommended Posts

Am observat ca aproape toate bicicletele Trek vin echipate cu multe piese Bontrager si as vrea sa stiu de ce. Din cate stiu Trek este o firma serioasa cu biciclete de calitate foarte buna. Produsele Bontrager se ridica la acelasi nivel? Nu au gasit altele mai bune?. De exemplu jantele Bontrager sunt mai bune decat DT Swiss Mavic SunRingle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bontrager = Trek. Au cumparat firma de ani buni.

PS: As prefera Mavic sau DT Swiss in loc de Bontrager. Cu Sun ringlé nu am avut experienta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din 1995, mai exact.

In 1995 Bontrager's business partner, Hans Heim, left to join Santa Cruz Cycles, and put his share of Bontrager Cycles up for sale. Trek acquired Bontrager Cycles and hired Bontrager as president.

Bontrager face si produse de top. Ele echipeaza si alte biciclete facute nu numai de catre Trek sau Gary Fisher (tot Trek)

Share this post


Link to post
Share on other sites

despre botranger am o parere proasta, in mare parte formata pe prejudecati. are cineva echipament botranger pe bicla? face banii?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe Trek-ul meu 4300 ,deci categoria mediu-low cu Alivio,RST Gila etc am avut niste piese Bontrager :ghidon,pipa,tija de sa ,sa, roti si cauciucuri . Evident toate acestea sunt din aceeasi gama mediu-low. Am schimbat de la inceput pipa,ghidonul,saua si tija de sa nu din motive calitative ci pentru ca vroiam pipa cu rise mai mic,nu ma intelegeam cu saua si tija o vroiam fara set-back.

Legat de piesele pe care le-am folosit mai mult (si unele inca le folosesc) : cauciucurile - foarte bune in aproape toate conditiile,dar grele,vreo 750 g/bucata ; rotile : mult peste asteptari (sun modelul Bontrager Camino pentru frane V). Am in jurul de 90 kg si nu le-am menajat de loc. Au avut nevoie de foarte mici ajustari in mai mult de 3000 km.

Ca sa trag o concluzie,daca la un astfel de nivel scazut au o asemenea calitate si rezistenta probabil ca la un nivel de pret ridicat merita investitia prin prisma unei calitati mai ridicate si greutati mai scazute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saua mea este Bontrager Race (cu care vin echipate Trek-urile din seria 6000) si s-a comportat excelent pana acum.

Pipa si ghidonul tot Bontrager au fost, pana cand am considerat ca nu vreau rise. Foarte bune, iarasi. Usurele si rezistente. Nici macar vopseaua nu am reusit sa o zgarii.

Cauciucurile Hank (slick 2.2) sunt exceptionale. Ma impac de minune cu ele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.