Recommended Posts

ideea mea ar fi ca in acest topic sa scrieti si voi trickurile pe care le stiti si sa explicati cum se fac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din cate stiu eu, baietzii stiu sa faca un sungur trick: sa tina 40-ul pe sosea cale de multzi kilometrii 8O :D :D . Eu am facut cu crossul meu incercari de bunny hop si ceva off road, dar in rest sunt paralel cu perpendicularul la aventurile off road :oops:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma gandeam ca poate sunt si cunoscatori deoarece rubrica se numeste "downhill,bmx,trial,street,freeride"

Share this post


Link to post
Share on other sites

O sa apara cu timpul amice, nu te ingrijora. Sunt destule informatii si de off road si trial care deja sunt pe ciclism.ro . O sa tot apara altele noi, asta e cert :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

sper ca nu s'a inchis topicul :P eu stiu cate ceva dar f putin: -ollie -bunny hop -half pipe -barspin(cred ca se scrie dezlegat) si cam atat aaa si mai stiu cateva tipuri de grind dar fav. meu la grind este double peg grind :D cam atat :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma folosesc de topicul acesta ca sa nu mai deschid altul. :rolleyes:

intrebare: cu faci bunny hop fara sa folosesti SPD-uri, cu un MTB, sa zicem de 12-13kg?

am inteles ca masa biclei si distributia ei conteza.

Share this post


Link to post
Share on other sitesMulţumit? http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif


Ok, lăsând gluma la o parte.
În primul rând trebuie să înţelegi mecanismul. Nu-i magie, doar sincronizarea a cătorva mişcări. :P

1. Ridică bicicleta în roata din spate ţinând normal de ghidon şi stai lângă ea pe ce parte vrei cu braţele îndoite. Împinge puternic de ghidon în faţă şi o să observi că se va ridica roata din spate de pe sol.
2. Încalecă bicicleta, cu măinile pe ghidon, cu un picior pe sol şi cu piciorul cu care deobicei stai în spate pe pedală. Piciorul de pe pedală îl ţi astfel încăt vărful să fie în jos şi împingi de pedală în spate, iar cu măinile împingi de ghidon în faţă. Acest lucru îşi permite să ridici bicicleta de pe sol stând sprijinit în celălalt picior.

Acuma urmează sincronizarea:
Rulând cu o viteză mică ridici roata din faţă ducând ghidonul către piept. În acelaşi timp îndoi genunchii şi după aceea te împingi puternic în sus. Când ai îndreptat picioarele şi eşti pe punctul să te dezlipeşti de pedale, împingi puternic de ghidon în faţă şi tragi cu piciorul din spate de pedală.
Felicitări ai dat bunnyhop. (probabil nu din prima, dar încet cu încet exersând îţi va fi la fel de natural ca pedalatul)

Singurul punct unde teoretic te-ar avantaja SPD-urile îi la partea că la pedale normale trebuie să stai cu piciorul din spate având vărful în jos ca să poţi trage de bicicleta după tine, pe când cu SPD-uri poţi ţine piciorul paralel cu solul.

Practic îi că oricum ajungi în poziţia aia cu piciorul deoarece pentru sărituri oricum te vei folosii şi de gambe aşa că piciorul va fi cu vârful în jos indiferent de ce tip de pedale foloseşti.

Sau dacă ţi-a fost lene să citeşti, te poţi uita pe youtube unde există multe "how to" bune :rolleyes:Şi nu uita, la bunnyhop greutatea contează doar dacă eşti trialist. :D
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, eu n-am pedale dealea cu "tepi". Deci nu pot trage in spate cu picioru. Cu pedalele actuale n-am aderenta necesara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu mai demult credeam ca se poate face bunny-hop doar cu SPD-uri. Prima data cand mi-am luat SPD-uri, mi-am zis ca trebuie sa ma invat si eu. Asa ca trageam si smuceam de bicla ca apucatul, tragand de pedale in sus. La un moment dat am reusit sa salt bicla, si avand genunchii indoiti, m-am palit cu cadrul intre picioare. Si cadrul era un pic cam mare, iar bara de sus orizontala, deci toate au fost impotriva mea. De atunci n-am mai incercat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult ;)

azi trecem la fapte si sper sa nu raman ca lucian cu picioarele indoite si sa-mi "lezez" cv foarte important. poate imi pun o pernuta de top tube http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif

si apropo de faza asta, are vreo importanta cat de tari sunt cauciucurile ? daca sunt prea moi sunt elastice absorb toata energia... iar daca sunt prea tari ma gandesc ca dupa un timp incep sa cedeze cam toti rulmentii de pe bitza http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/huh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi incerca si eu fara saua pusaImagine postată, sa n-am "surprize".

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumesc mult de sfaturi :D

am reusit din prima, bn nu sar mult dar cu niste antrenament ma invat. probabil inainte imi era prea frica sa nu ma lovesc aiurea dar dupa sfaturile voastre am prins cv curaj.

si un sfat... eu fara sa-mi dau seama am iesit de dimineata in curte si dai la bunny hop in papuci http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif dupa vreo 5-6 reusite hop si aproape era sa iau top tube-ul intre picioare. mi-a alunecat un picior din papuc. deci indiferent de ce faceti purtati incaltaminte adecvata. papuci la plaja sau la tunsul ierbii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa scoti si tija de sa :D

Normal ca si fara tijaImagine postată

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now