ovidiu

Probleme forum Ciclism.ro

Recommended Posts

Ia încearcă din Internet Explorer 10 ;)

Oare dece-aş face asta. Par masochist aşa de la distanţă? :D

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum sa fim seriosi,cine mai foloseste Explorer? Mie mi se pare cel mai prost browser pe care l-am folosit vreodata.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum sa fim seriosi,cine mai foloseste Explorer? Mie mi se pare cel mai prost browser pe care l-am folosit vreodata.

Scrie cu manutele tale, cu argumente solide pro si contra despere browser-ele IE (de la IE8 in sus), Firefox, Opera si Chrome. Si totodata despre securitatea SO-ul pe care ruleaza, normal!

Ai sa descoperi cu surprindere ca toate au bug-uri si probleme de compatibilitate cu diverse aplicatii, plugin-uri, apelare baze de date, etc.

Ca unele sunt mai gaurite decat altele, e partea a doua, dar asta tine si de iuzar cat de luzar e.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Domnilor, lăsați dezbaterile IT pentru forumuri IT ;) Io chiar vreau să văd dacă întâmpinați probleme cu IE10 vs. alte browsere, pe Windows 7 sau 8. Da' atât. În rest, ce vrea să folosească fiecare e o opțiune la fel de personală ca și pe care picior își trage șoseta mai întâi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super ! s-a rezolvat problema cu blocarea accesului la forum din cauza incadrarii ca "malicious"

Multumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-am rezolvat încă nimic cu blocarea, ci doar am trimis un mail la Maros Bike să-și verifice de ce Google crede că domeniile lor sunt infectate cu ceva. În mod normal durează câteva zile până un site e reverificat de spiderii Google și analizat, și asta după ce s-a eliminat cauza infecției sau suspiciunii de infecție. Problema s-ar putea să se manifeste în continuare la unii vizitatori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum postez de pe IE 10, windows 8. Merge fără probleme, atât că nu pot da enter în editor :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mai pot accesa forumul de la serviciu :-W

Merge doar pagina principala (http://www.ciclism.ro/forums/), dar pe orice link din aceasta pagina imi raporteaza "Malicious site"

Sunt cumva probleme cu site-ul (a ajuns pe vreo lista cu continut suspicios) sau adminii de la serviciu mi-au taiat accesul la forum?

Si eu am aceeasi problema. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tocmai am vorbit la telefon cu responsabilul de site la Maros Bike. Ieri a făcut ceva verificări dar încă n-a găsit sursa problemei; a dat un mail la Google, dar răspunsul poate veni în câteva săptămâni. I-am trimis o listă de pași de urmat și detalii de contact dacă pot să-i ajut cumva, acuma sper să rezolve în câteva zile problema.

Singura chestie ce o pot face momentan e să scot bannerul ce produce avertismentul, dar asta are și niște implicații contractuale la care Ovidiu trebuie să se pronunțe înainte să ascund bannerul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Băăăăi, ar fi trebuit imortalizată mutra lui Viorel acum câteva minute când am reușit să facem clipurile YouTube să se vadă în paginile forumului de pe Windows 8 :D :D :D

Acum ar trebui să fie incluse filmulețele YouTube implicit la calitate HD, cu suport HTML5 dacă aveți tot ce trebuie pentru asta (folosește codec h.264 cu trafic mai mic și compatibilitate mai bună și cu tablete, telefoane, etc.). Acuma singura bubă e că toate posturile existente cu filmulețe YouTube nu se actualizează automat, și mi-i cumva ciudat să le editez pe toate... Da' găsesc o soluție.

Dacă întâmpinați probleme cu afișarea YouTube în forum, vă rog să mă anunțați.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu cred că trebuie să faci tu ceva neapărat.

Eu de vreo 2 ani văd așa :P

Este o extensie de safari, ClickToFlash se cheamă. Incarcă video-ul default HTML5, doar dacă nu există acesta trece la flash. Mai mult, dacă ai activat o opțiune a extensiei, afișează pe anumite siteuri pe care i le indici (care-s pline de flash-uri) doar mici ecrane gri în locul videourilor. Vrei să vezi un filmuleț? Clicăi exact boxul acela gri.

Topicul de Videoclipuri interesante are cam tot în HTML5... la foarte puține a fost nevoie să dau "load flash instead"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Între timp am găsit o opțiune de „rebuild posts”, care a luat tot forumul câte 50 de postări odată și a reverificat conținutul. A durat vreo 7 ore, dar acum toate inserțiile YouTube sunt făcute prin noua metodă.

Serviciul HTML5 al YouTube este opt-in, adică trebuie activat de fiecare user pe http://youtube.com/html5 . Trecerea de la Flash la HTML5 e necesară din cauza problemelor de licențiere dintre Microsoft și Adobe, pe lângă beneficiile tehnice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu vreau sa par nerecunoscator pt toate imbunatatirile si pentru asigurarea functionarii, insa eu, ca un nostalgic, inca mai sper ca Alt+1 va reveni candva! :D

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Băăăăi, ar fi trebuit imortalizată mutra lui Viorel acum câteva minute când am reușit să facem clipurile YouTube să se vadă în paginile forumului de pe Windows 8 :D :D :D

Acum ar trebui să fie incluse filmulețele YouTube implicit la calitate HD, cu suport HTML5 dacă aveți tot ce trebuie pentru asta (folosește codec h.264 cu trafic mai mic și compatibilitate mai bună și cu tablete, telefoane, etc.). Acuma singura bubă e că toate posturile existente cu filmulețe YouTube nu se actualizează automat, și mi-i cumva ciudat să le editez pe toate... Da' găsesc o soluție.

Dacă întâmpinați probleme cu afișarea YouTube în forum, vă rog să mă anunțați.

Eu plang de asta de cateva luni si am fost ignorant. A fost necesara o demonstratie live + sugestia de a folosi HTML5 pentru a fi rezolvata problema. Gandind pozitiv, este bine ca s-a rezolvat intr-un final !

P.S. Trecerea de la Flash la HTML5 este cauzata (referitor la video) de bugurile existente in Flash, nu de vre-o disputa comerciala MS- Adobe. Aceste buguri permit o gramada de exploituri care instaleaza virusi etc etc etc . Alaturi de mult hulitul de catre voi Microsoft, si Android ca si iOS nu mai suporta Adobe Flash de 1 an de zile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu ce combinatii ai facut cu videoclipurile de pe youtube, dar la mine s-a busit de tot, inainte imi aparea browserul ala si vedeam ceva

acum se vede asa :

 

Recunosc ca la munca nu am acces la youtube, dar vazand browserul, il puteam deschide, chiar daca imi aparea imaginea de mai sus, dar aveam linkul, care il copiam intr-un alt link de la youtube care merge (eroare de server sau dracu mai stie ce, ca pe mine ma depaseste tehnologia) si asa reuseam si eu sa vad ce si cum.

 

Acum OHA, stau si vad toate posturile alea cu aceeasi imagine pe parnaias de se uita printre gratiile celulei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hipopotanu, tot ce am făcut a fost să schimb codul de inserare al clipurilor YouTube în forum, de la codul antic de acum câțiva ani la codul curent. Ambele coduri de inserție au fost publicate de YouTube, nu le-am făcut eu. Diferența e că cel nou e mai bine pregătit să suporte avansurile tehnologice - browsere noi, sisteme de operare noi, navigare de pe tabletă sau telefon, inclusiv televizoare cu browser încorporat, orice produs Apple (nu suportă Flash), etc. În plus, detecția capabilităților browserului se poate face acum de către serverele YouTube pentru a trimite playerul potrivit și formatul multimedia compatibil cu platforma vizitatorului, și acum putem reduce dependența de Adobe Flash și bug-urile lui.

 

Din păcate, dacă accesul la YouTube îți este blocat la muncă, nu am cum să rezolv această problemă. În plus, n-ar fi nici etic din partea mea să încalc niște restricții impuse de administratorul de rețea de acolo cu un anumit motiv. :) Știu foarte bine cum e aia ca activitatea normală a câtorva sute de oameni dintr-un birou să fie îngreunată fiindcă 75% din capacitatea conexiunii este consumată de YouTube și radio online. Un pic de aici, un pic de acolo, și uite cum se adună. Un singur clip face trafic cât munca câtorva angajați într-o zi întreagă.

 

xemax, am o dificultate în a repune Alt-1 (Forums Home) în picioare, fiindcă ăsta era legat de logo-ul ciclism.ro. Ori, din motive de SEO, logo-ul respectiv indică spre site, nu spre pagina principală a forumului. Am încercat să aflu cum îl pot băga pe bara orizontală de meniu - încă mai am de căutat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm...am si eu o problema. Sau doua?

 

1. azi dimineata, tastand "view new content" mi-au aparut toate posturile noi (9 pagini) semnate "arriel". Am dat restart si, pe la 10, am iesit de tot pentru ca nu puteam accesa nimic. Revenind la ora 13.00, totul revenise la normal. O fi de la mine?

 

2. Am scris astazi un post in topicul "Poiana Marului-Muntele Mic", iar atunci cand am vrut sa fac ceva corecturi cu "edit", caracterele apar altfel decat pana acum. Nu mai vorbesc de poze care sunt descentrate, au alta dimensiune si sunt precedate de link-ul de pe imageshak. Acest din urma post l-am redactat de pe jaful de-acasa. O fi tot de la mine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am vazut si eu astazi "arriel"-ii :)). In plus, cand cautam sa deschid ultimul comentariu dintr-o discutie eram directionat catre prima pagina a discutiei respective.

Asadar, cred ca problema nu a fost a ta.

 

Off: frumoase ture faci, felicitari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai nene, ma tot freaca o chestie de ceva vreme, de cate ori dau sa deschid un topic din mail, dintr-un mesaj primit de pe forum, ma redirectioneaza pe un cacat cu numele "URL4SHORT.INFO" !!!

E de la mine sau de la ciclism.ro ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai nene, ma tot freaca o chestie de ceva vreme, de cate ori dau sa deschid un topic din mail, dintr-un mesaj primit de pe forum, ma redirectioneaza pe un cacat cu numele "URL4SHORT.INFO" !!!

E de la mine sau de la ciclism.ro ?

Discutand pe tema 'cacatului' expus de tine, poate in sufrageria proprie banuiesc. Stii cum e, pe masura ce imbatranesti nu te mai tine pana la buda si de caci in casa, ma refer la casa proprie si nu la cea virtuala.

Poti da ca supliment ce folosesti ca laxativ : PC/Tableta/Telefon/OS avand instalat Win XP/Wista/7/8,Linuz, MAc OS 11 (de care) / ... .... / ... ./... iOS, Android (de care) folosind ca client de mail ... ... ... si browser Safari versiunea X, goangal versiunea y, ie versiunea z si vulpea versiunea tz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Axe

Optiunea nu mai merge momentan datorita unor modificarii aduse de catre politica yahoo.com, care datorita unor procese legate de patente au fost nevoiti sa dezactiveze anumite functii. Si sunt multe.

Ce nu am inteles eu este faza cu 'cacatul'. Acum ca a trecut 'Last Climb' iti permite sa scrii orice ? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.