PVN10 319 Posted October 12, 2016 carbonu' e carbon si-n p... goală! Quote Share this post Link to post Share on other sites
muntos 95 Posted October 12, 2016 Ok, atunci dați-vă voi pe elementul chimic carbon iar eu ma dau pe un cadru de carbon făcut cum trebuie ;) Sent from my D6603 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
h3x0r 220 Posted October 12, 2016 Nu exista alt carbon decat Bianchi, Pinarello, Kuota , Scott, Trek si Specialized :)) Quote Share this post Link to post Share on other sites
NZT 48 3 Posted October 12, 2016 Diferentele de rigiditate si flexibilitate sunt date de asezarea fibrelor in tesatura si a tesaturii in mulaj. Uite ce zice nenea asta :). Quote Share this post Link to post Share on other sites
majikstone 4,907 Posted October 12, 2016 E lasa ca se gasesc mereu baieti care sa iti explice ei cum nu exista nici o diferenta intre cadrele Chinarello de pe alibaba si astea mai de rasă. Asta pana li se rupe gatul furcii la o groapa mai sanatoasa sau li se fisureaza vreun chainstay. Dupa care incep sa fie fani convinsi otel / aluminiu. Tehnica de manufacturare este aceeasi la orice piesa din carbon. Diferentele de rigiditate si flexibilitate sunt date de asezarea fibrelor in tesatura si a tesaturii in mulaj. Eu zic sa te hotarasti... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
NZT 48 3 Posted October 12, 2016 Fibra de carbon este un material ce consta in fibre extrem de subtiri de diametru intre 0.005-0.010 mm si compuse in mare parte din atomi de carbon. Atomii de carbon sunt legati intre ei formand cristale microscopice, asezate mai mult sau mai putin paralel cu axa longitudinala a fibrei. Aliniamentul cristalelor face fibra foarte rezistenta raportat la marimea sa. Cateva mii de fibre de carbon sunt rasucite laolalta pentru a forma un fir, care poate fi folosit ca atare sau tesut intr-o tesatura. Fibra de carbon are multe modele de tesatura diferite si poate fi folosita impreuna cu o rasina plastica si asezat ori matritat pentru a forma materiale compozite, cum ar fi plasticul armat cu fibre de carbon (cunoscut ca "fibra de carbon") in scopul de a oferi un material cu un bun raport rezistenta/greutate. Densitatea fibrei de carbon este de asemenea semnificativ mai mica decat densitatea otelului, facand-o ideala pentru aplicatii in care este necesara o greutate redusa. Proprietatile fibrei de carbon, cum ar fi elasticitatea mare, greutatea redusa si coeficientul mic de dilatatie/contractie, o fac foarte des utilizata in aeronautica, inginerie militara/civila si sporturi cu motor, pe langa alte sporturi. Este totusi relativ costisitoare in comparatie cu materiale similare, de exemplu fibra de sticla ori plasticul. Fibra de carbon este foarte rezistenta la alungire si indoire, dar fragila cand este expusa comprimarii ori socurilor puternice (de exemplu, o bara din fibra de carbon este greu de indoit, dar se va rupe cu usurinta la lovirea cu un ciocan). Si aici https://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_fiber_reinforced_polymermai detaliat. Asa ca orice cadru Chinarello, Pinarello, Bianchi sau alta firma, se poate fractura la un soc mai puternic. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Traveller 6,355 Posted October 12, 2016 Așa mă băieți, o discuție despre carbonul original și ăla fake dă pă vapor ne lipsea! :)) Quote Share this post Link to post Share on other sites
muntos 95 Posted October 12, 2016 Și ca sa nu fim total off-topic! Sent from my D6603 using Tapatalk 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
krazyeone 384 Posted October 13, 2016 https://youtu.be/LJ46J3NQIVg Quote Share this post Link to post Share on other sites
MLADEN 3,891 Posted October 13, 2016 Toate-s la fel, toate-s la fel, toate-s la feee-eee-eel... ... sau nu, de ex: http://www.toraycfa.com/pdfs/T700SDataSheet.pdf şi http://www.toraycfa.com/pdfs/T1000GDataSheet.pdf Quote Share this post Link to post Share on other sites
flavinho 24 Posted October 22, 2016 Nu-i cel mai bun fundal...Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
flavinho 24 Posted October 24, 2016 Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
andreibelcic 556 Posted October 24, 2016 Bicla se vedea mai bine pe peretele cu burlan.... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
faimos71 4 Posted October 31, 2016 ieri am avut scoală.dupa primul curs. https://www.dropbox.com/sh/5zz5tzxba2it2qs/AADmtcYI_omCFO_c7CRl3k4ra?dl=0 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
silviull 9 Posted November 10, 2016 cand ma fac mare, vreau sa fiu un "grandurance" 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
silviull 9 Posted November 10, 2016 am zis grandurance, intrucat uneori drumul se transforma in asa ceva si m-am saturat sa imi fac probleme pentru furca skinny de 300 de grame sau pentru starea lucrarilor dentare in combinatie cu caucioace de 25 si mers pe pajisti cu 15km/h... 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mihaimacarie 7 Posted December 21, 2016 Trek Emonda S5 , Echipare Shimano 105 Sa Fizik Kurve, roti Mavic Cosmic Elite Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
andreibelcic 556 Posted December 22, 2016 Ce HT imens! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mihaimacarie 7 Posted December 22, 2016 Ce HT imens!este un cadru marimea 58 , inainte am avut un cannondale cu geometria traditionala,dar dupa cateva ture m-am obijnuit. Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
frant_ro 33 Posted December 22, 2016 Frumoasa asa in alb-negru...sa o calaresti sanatos! Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-e 89 Posted January 16, 2017 Giant TCR Advanced 1 2015 Quote Share this post Link to post Share on other sites
emu_von_art 254 Posted February 3, 2017 Before: After: 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
emu_von_art 254 Posted April 3, 2017 From this - 9 kg - alu-carbon: to this - 8.2 kg - alu-carbon: 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vlad29 30 Posted April 3, 2017 nu te "bate" la fund saua aia full carbon ? Pregatita de pavate :). Poate in viitor o voi incalta cu ceva roti aero 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
floringl 15 Posted April 4, 2017 Bine v-am gasit ! Allezu' e gata de noul sezon https://www.dropbox.com/sc/5aqeo8hs45z3yvd/AADlqxkLU3ioNgX7SkKCOtp5a Quote Share this post Link to post Share on other sites