Sign in to follow this  
Frank

Veterani ?

Recommended Posts

Frank! Ce e cu tura asta? Da-ne detalii, ca eu ma uit la poze si parca mi-ar arata cineva o colectie de vederi nemtesti. E ceva de vis, in asa zone sa tot stai sa faci poze. Tot respectul pentru protagonisti, si pentru efort, si pentru calitatea impecabila a pozelor, si pentru domnul care a schimbat de nu stiu cate ori camera aia http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Serios acum, chiar ar fi interesante niste mici detalii despre zona, e extrem de frumoasa, si noi astia care nu avem tangente prea mari cu limba locala nu intelegem ce scrie acolo.... :oops: Cine stie, poate o data si o data.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rind am vrut sa dau un mic exemplu din "lumea cicloturistica" din Occident.

In al doile rind am vrut sa arat ca in Occident si oamenii seriosi si carunti :wink: se urca pe bicicleta pentru a pleca in concediu.

In al treilea rind am vrut sa arat ca este un lucru absolute "normal" ca si "sexul slab" sa practice acest sport (pe forumul nostru aceasta specie e practic inexistenta)

Domnul carunt este o cunostinta virtuala de pe un forum de cicloturism din Germania (cu o sectiune internationala in Engleza si Spaniola).

Citeva detalii a turei in Engleza :

http://www.germany-tourism.de/cycling/route_kocher_jagst_cycle_route.htm

http://www.741-lehe.german-castles.biz/radfahren-neckar-kocher-jagst-radweg/index.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apropo de zona din jurul Jagst-ului. E in sudul Germaniei, pe langa Heilbronn. De fapt, undeva pe la mijloc in triunghiul Wurzburg - Heilbronn - Nurnberg. Zona e super... Am fost si eu pe-acolo vreo 5 ani la rand intre '93 si '98. E o zona de dealuri, cu catune minuscule si cu trasee de ciclism speciale... Altele decat soselele pentru masini. Mocanitza din poze e dezafectata si prin '98 se gandeau daca s-o "afecteze" la loc, pentru turisti. E una din zonele in care mi-as dori sa ajung din nou.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apropo de zona din jurul Jagst-ului. E in sudul Germaniei, pe langa Heilbronn. De fapt, undeva pe la mijloc in triunghiul Wurzburg - Heilbronn - Nurnberg.

Imagine postată

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dap... curat trucate. Inca vreo cateva chestii despre zona: eu stateam la Kloster Schontal - o manastire de maici care figura ca localitate de sine statatoare. Era formata dintr-o manastire, un bloc de chilii transformat in hotel de 3 stele, un magazin, o farmacie, o cofetarie, 3 case, o gara dezafectata (a mocanitei din poza) si o primarie :D. Jagst-ul e o garla de toata jena, comparabila cu Colentina, numai ca... E super curat, canalizat si navigabil cu caiace si barci gonflabile, poti sa faci baie (pe barba ta, totusi, pentru ca dupa standardele lor, e totusi murdar). Catunele astea raspandite printe dealuri au pajisti special amenajate pentru facut plaja si/sau gratar si sunt legate intre ele nu doar prin drumuri comunale (mai bine asfaltate si semnalizate decat DN-urile noastre) ci si prin kilometri intregi de traseu special de ciclism. Traseul nu merge doar pe marginea soselei, ci si printre dealuri si pe marginea raului... o placere, ca sa zic asa. Iar la conacul lui Gotz von Berlichingen (care mi se pare ca apare prin poze) e un restaurant la care mananci un vanat cu gem de coacaze de nu-ti vine sa crezi :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca amandoi, si jack si frank sa lasati abureala. Am studiat pozele si mi-am dat seama ca sunt trucate :!: :!: 8O 8O

Pagina oficiala Jagsttalbahn (abureala oficiala :wink: ):

http://www.jagsttalbahn.de/

Alt informatii:

http://commons.wikimedia.org/wiki/Jagsttalbahn

http://de.wikipedia.org/wiki/Jagsttalbahn

Pai la mocanita aia, care e dezafectata, ce-i cauta sinele pe camp? Alea de obicei sunt luate de binevoitori si duse la fier vechi..... sau nu??? :D :( http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif :D

Poate, datorita faptului ca diversi binevoitori interesati in fier vechi acum pot circula liber oriunde si oricind, va fi nevoie ca astfel de poze sa fie trucate (in viitor) :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-adevar e o zona fantastica. E un vis pentru unii sa ajunga pe acolo, sincer si pentru mine. Sper ca in 1 an -2 sa ajung in zona (asta cu conditia sa invat germana... :D ) si sa trag si eu un vanat cu coacaze dupa vreo 3 zile de pedalat in ceea ce as putea spune ca e una dintre cele mai pitoresti zone pe care le-am vazut (adica am vazut si prin Romania, dar doar asa, din varful dealului, ca drumuri ioc).

De mocanita, refulam si eu ca frustratul de ardelean, ca exista o linie dezafectata si in zona Turda-Arieseni mi se pare, o superbitate, merge printre munti, pe valea Ariesului, e ceva fantastic. Bineinteles ca binevoitorii de care spuneam au dezmembrat ceva vagoane lasate de izbeliste, si am inteles ca au atacat si sinele. E pacat ca nimeni nu se intereseaza de ea, deoarece are un potential turistic imens, zona e incredibila - si vara si iarna sunt suficiente atractii. Cand eram mai mic stiu ca mergeam in zona la iarba verde cu parintii, si mocanita avea program intens, deoarece functionau minele si transportau oamenii la lucru.

De asta ziceam ca poate moare si capra vecinului saxon, bavarez, habsburg http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif sa nu fim noi singurii prosti care dau cu piciorul la ceva cu adevarat frumos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OFF TOPIC

... ca exista o linie dezafectata si in zona Turda-Arieseni mi se pare, o superbitate, merge printre munti, pe valea Ariesului, e ceva fantastic.

Cine-si aminteste de mocanita care circula intre Sighisoara si Sibiu ?

Imagine postată

Imagine postată

Imagine postată

Asa arata azi (Cornatel) (articol din editia online "Siebenbürgische Zeitung") :

(binevoitorii interesati lucreaza cu spor :wink: )

http://www.siebenbuerger.de/sbz/sbz/news/1147419927,96359,.html

Alte bijuterii Tipp "Mocanita":

http://www.beyondtheforest.com/Pages/CFR4.html

E pacat ca nimeni nu se intereseaza de ea, deoarece are un potential turistic imens, zona e incredibila...

Chiar nimeni ? Oare va reinvia Mocanita pe care si cu care am copilarit ? (de nenumarate ori direct "la pupitrul de comanda") :

http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_sb/news/internautii_salveaza_mocanita_10127.html

Un exemplu cum se poate comercializa o astfel de "vechitura":

http://www.achenseebahn.at/indexEn.html

Prin alte tari traseele abandonate au fost transformate in rute pentru cicloturism

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this