Recommended Posts

Din cate inteleg, ca sa mergi comod pe bicicleta trebuie sa reglezi inaltimea seii. Pana aici toate bune si frumoase. Dupa ce reglezi saua, ramane sa o si fixezi zdravan.

Imagine postată

Am o bicicleta mai veche care are modelul B de fixare (surub), as dori sa stiu daca poate fi schimbat cu ceva mai usor de utilizat, gen A (un soi de clapeta, nu mai ai nevoie de cheie). 2 copii de inaltimi usor diferite folosesc aceeasi bicicleta, de aici si intrebarea mea.

multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca urechile in care intra surubul sunt corp comun cu cadrul, poti inlocui surubul cu un quick release.

Daca exista o piesa independenta de cadru (o brida) care e stransa de surubul respectiv, o poti inlocui cu o brida cu quick release, dar trebuie sa fie de un anumit diametru, corespunzator cadrului (in functie de constructia bridei, s-ar putea sa fie posibil sa inlocuiesti doar surubul cu un quick release, ca in primul caz).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa nu mai deschid alt topic intreb aici. Saua cum trebuie sa fie fata de ghidon? Mai inalta mai joasa? Eu momentan o tin la acelasi nivel cu ghidonul dar dupa cateva ore pedalat incepe sa ma doara coloana in partea inferioara, chestia cu durerea apare cand pedalez ca nebunul, daca merg normal si cu opriri mai dese nu am treaba :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inaltimea seii se regleaza astfel incat sa ai o distanta optima fata de pedale, nu in raport cu inaltimea ghidonului.

Pozitia pe inaltime a ghidonului fata de sa se ajusteaza din pipa (la furcile cu filet), cu distantiere si din unghiul pipei (la furcile fara filet) si prin alegerea unui cadru de marime corespunzatoare conformatiei biciclistului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exista si cadre XXL, dar asta nu inseamna neaparat ca bicicleta ta are un cadru prea mic pentru tine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am avut un cadru de 18 pe fosta bicla , in prezent am unul de 21 . Cel vechi mi se parea mic , dar nu am gandisem pana sa o probez ca ajung la un cadru asa de mare .

X - XL - XXL ... sunt relative in functie de producator , asa ca e bine sa faci proba si sa o reglezi saua cum iti vine tie bine . Eu in oras merg cu ea mai jos putin ca sa pot pune piciorul jos repede , in afara o ridic mai sus , ca sa pot pedala cu putere .

De obicei eu masor dupa varful piciorului , dar depinde de fiecare cum o regleaza , pentru ca saua mai are reglaje si pentru "fata - spate" si pentru nivel de inclinare .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.