midan 322 Posted March 17, 2015 "Impermeabilitatea foliei exterioare trebuie sa fie minim de 3000 mm. Insa o valoare care asigura o protectie foarte buna este 4000 mm coloana de apa. Un indice mic, de exemplu 800 mm inseamna ca orice ploaie ajunge inauntru, nu ramane afara. Un astfel de produs nici macar nu este catalogat ca fiind impermeabil." D-aia Exped sau Hilleberg au corturi cu 1500- 2000mm ? Intre un Exped Orion cu 1500mm si un Pinguin cu 6000 mm aș alege oricând Expedul ( mai e și treabă de bani, momentan mă mulțumesc cu Husky ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
a_mic 3,934 Posted March 17, 2015 Da, eu nici nu am avut curaj sa ma uit la Exped... :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
BogdanTimisoara 1,005 Posted March 17, 2015 Am avut cort Nootka (facut in Romania) cu 1500 mm (sau 2000, nu mai stiu sigur, dar oricum nu mai mult de atat) si nu a intrat niciun strop de apa in el, la o ploaie torentiala. De asemenea, inainte de a imi lua cortul Vango Blade 100, eram foarte sceptic cu privire la marca asta despre care nu auzisem mai nimic, la fel cum eram si vizavi de Pinguin, cum am fost si vizavi de Husky inainte de a deveni o marca "cu traditie". Cert este ca Vango s-a comportat mult mai bine decat as fi sperat, atat in vant puternic, cat si in furtuna cu ploaie torentiala (mai degraba rupere de nori). Si pot spune ca am fost cu atat mai sceptic cu privire la Vango, cu cat cei 5000 mm declarati, am fost convins ca sunt umflati cu pompa. Se pare ca totusi nu-i chiar de aruncat Vango. Quote Share this post Link to post Share on other sites
a_mic 3,934 Posted March 17, 2015 @@BogdanTimisoara: hmmmm... pai 5000 inseamna... CEVA! :) @@midan: cu al meu, ma lamurex eu saptamana asta (sper) :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
MaC® 5,501 Posted March 17, 2015 cu al meu, ma lamurex eu saptamana asta (sper) :) Adică vrei ploi și vreme potrivnică? Quote Share this post Link to post Share on other sites
midan 322 Posted March 17, 2015 cu al meu, ma lamurex eu saptamana asta (sper) Eu pe al meu l-am inaugurat la Urlea, pe o furtuna ... nu-ti doresc. ;) . Quote Share this post Link to post Share on other sites
csuporj 665 Posted March 17, 2015 Chiar si cortul Quechua 2 Seconds (nu-i bun de dus pe spate sau pe bicla ca e prea voluminos) rezista la ploi, am prins vremea ploioasa din iulie in campingurile din Alpi cu el, si n-a intrat apa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
andreyy_geo 11 Posted March 23, 2015 Un cort dragut... cam mic la interior, insa la 1,2 kg si 31x14 cm... merita luat in seama. Pretul insa e unul pe masura, mai ales in Europa. Peste ocean pare mai accesibil, insa imi imaginez ca e dificil cu transportul. http://www.snugpak.com/outdoor/tents-shelters/stratosphere Quote Share this post Link to post Share on other sites
gibonu 6,009 Posted March 23, 2015 @andreyy_geo Cortul din link pare mai mult un sac mai mare de bivuac. Oricum, interesant site-ul. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BogdanTimisoara 1,005 Posted March 23, 2015 Interesant si foarte versatil este Eureka Solitaire. Cam la 1.3 kile si 90 USD. Doar ca review-urile sunt impartite, in special din cauza spatiului de depozitare cvasi-inexistent. Mie mi s-a parut interesant, poate fi folosit pe vreme calda fara tenda exterioara, care este insa montata si pregatita sa fie derulata in caz de ploaie. Pe vremea cand imi cautam cort minimalist, de o persoana, nu se gasea prin Europa asa ca am renuntat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
andreyy_geo 11 Posted March 23, 2015 @@gibonu clar, insa e impresionant prin dimensiuni. Totusi in caz de esti nevoit sa petreci o zi in el nu e tocmai cel mai fericit loc. Plus ca mi se pare imposibil sa te schimbi in asa ceva. Are o varianta mai mare, tot de o persoana... Quote Share this post Link to post Share on other sites
a_mic 3,934 Posted March 28, 2015 Ramasesem dator cu "fulgeratorul" Quechua Quickhiker UL2: dupa ce l-am plimbat in Ciucas intr-o tura semiratata din cauza unei furtuni de zapada si a gerului napraznic, am reusit sa-l scot la munca pana la urma in aceasta saptamana. Un cort excelent pentru o persoana, incluzand un spatiu de depozitare intre tenta si supratenta suficient pentru un rucsac de 40-50 de litri. Poated fi utilizat si de catre doua persoane, dar dragostea sa fie mare :). L-am montat in aproximativ 10 minute la prima incercare, timpul de montaj putand fi redus la jumatate fara efort. Utilizarea s-a facut la un extrem de -5 grade, alaturi de un sac de dormit dedicat anotimpului friguros si de un izopren de 12, asigurand un somn cu adevarat perfect. Imagini: Fata de celalalt cort de expeditie pe care il am, Zajo Fox, este infinit mai comod si rapid de montat insa... - are un spatiu interior de depozitare a maruntisurilor (buzunar) ridicol de mic si de... doar unul - se incalzeste la interior ceva mai greu din cauza volumului mai mare In rest, pentru mine este o achizitie reusita. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
diorgulescu 2,225 Posted March 31, 2015 @a_mic Sa-l uzezi sanatos, cu placere! :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
gibonu 6,009 Posted March 31, 2015 @a_mic Si din partea mea, sa te bucuri de el si sa iti aduca numai bucurii. Quote Share this post Link to post Share on other sites
a_mic 3,934 Posted April 11, 2015 @@diorgulescu, @@gibonu: sar'na! :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
BogdanTimisoara 1,005 Posted April 12, 2015 Mi-am mai adus aminte un amanunt legat de corturile cu doua abside, folosite in regim solo. Cheile Nerei, martie. Noapte. Frig. Ploaie deasa. Nevoie imperioasa de pipi. O absida ocupata, una complet libera... Nu cred ca mai trebuie amanunte :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
LucianTheOne 5,187 Posted April 12, 2015 E bine sa ai o sticla goala de jumate la indemana pentru cazuri din astea. De preferinta una cu gura larga. Mie nu-mi trebuie, ca am cort mare si pot sta in genunchi sa fac pipi afara fara sa ies. Quote Share this post Link to post Share on other sites
meridan 991 Posted May 4, 2015 O sugestie va rog ! Caut un cort usor de 3 persoane, 3 sezoane, cu 2 intrari, bete din duraluminiu. Voi ce-ati alege din urmatoarele: Ferrino Aerial 3 - http://www.alpinexpe.ro/echipament-camping/corturi/cort-ferrino-aerial-3-91171.html + greutate 2.6 kg - mm coloana apa, doar 3000 Vango Banshee 300 - http://www.proalpin.ro/cort-vango-banshee-300-3-persoane.html + greutate, pret, mm coloana apa - spatiul mi se pare cam mic Salewa Denali 3 - http://www.himalaya.ro/ro/produs/cort-denali-iii--4105/ + forma, spatiu generos, marca - greutate Pinguin Aero 3 - http://www.alpinexpe.ro/echipament-camping/corturi/cort-pinguin-aero-3-8592638140347.html + greutate - pret, e scump in draci Ar mai fi unele modele gen Vango Soul 300 sau Ferrino Phantom 3 dar nu-s de gasit. Ma intereseaza cele pe stoc, achizitionabile imediat. Multumesc. Edit: bugetul poate sa depaseasca nu prea mult 1000 lei. Quote Share this post Link to post Share on other sites
midan 322 Posted May 4, 2015 După cum cârcoteam mai sus, treaba cu mm coloana de apă e fix marketing. Cred că poți alege Ferrino. Quote Share this post Link to post Share on other sites
midan 322 Posted May 4, 2015 Cu bonificație la buget ar mai fi http://www.ascent.ro/cort-the-north-face-talus-3.html dar e cam îngust la 160cm lătime pt. 3 persoane adulte Quote Share this post Link to post Share on other sites
meridan 991 Posted May 5, 2015 Ala mi-a scapat, mersi. Pai daca e marketing treaba cu mm coloana de apa atunci iau ultralight-ul de 3 persoane de la Decathlon. Quote Share this post Link to post Share on other sites
midan 322 Posted May 5, 2015 E marketing, pentru că nu există un standard de măsurare, prin urmare trece fiecare după cum îl taie capul. O să găsești la mărcile "cu nume" valori de 1500-3000 iar la cele mai puțin cunoscute 6000-10000. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gibonu 6,009 Posted May 5, 2015 @midan Nu cred ca are rost sa incepem discutia referitor la ce este si ce nu este marketing in domeniul corturilor. Concret, pentru un cort tunel de 2 persoane, avem (ma opresc doar la doi producatori): Exped Spica II UL = aprox. 500 Euro http://www.exped.com/switzerland/en/product-category/tents/spica-ii-ul#prettyPhoto Robens Voyager II = 200 Euro http://www.robens.de/en/Products/Tents/Trail/Voyager2.aspx# Am observat ca Exped-ul este cu 1,1 kg mai usor decat Robens, insa la dimensiuni cele doua corturi sunt coparabile. Asadar, 300 de Euro dati in plus pentru 1,1 kg mai putin nu este tot marketing.? Pentru a evita discutiile inutile, aici ne referim la oameni normali, care fac ture (bicicleta, munte, caiac, etc) normale si nu ture extreme unde intr-adevar fiecare gram conteaza. Quote Share this post Link to post Share on other sites
octav 317 Posted May 5, 2015 Eu am Salewa Denali 3 si e foarte ok :) Prefer cateva sute de grame in plus pentru spatiul pe care il ofera. Quote Share this post Link to post Share on other sites
midan 322 Posted May 5, 2015 Nu cred ca are rost sa incepem discutia referitor la ce este si ce nu este marketing in domeniul corturilo Nici eu, dar se pare că nu m-am exprimat destul de clar. Mai încerc o dată, rezistența aia la apă nu se măsoară conform unui standard ( cum există EN 13537 pt. sacii de dormit de exemplu ) deci degeaba compari 1'500 mm de la Expedu' dat de tine cu 5000 mm de la Robensu' dat tot de tine. Ar fi "antimarketing" :P , un cort mai scump are declarată o rezistența mai mică decăt unul mai ieftin. Masa ( sau greutatea, în limbaj popular ) se măsoară standard în kg., deci se poate compara, iar 1,1 kg. pot conta la fel cum conteza 0,5 kg la greutatea unei furci de bicla. Quote Share this post Link to post Share on other sites