Sign in to follow this  
cicloturism

Bike Romania Tour 2010 - Mtb In Tarcu-Mt Mic, Cernei Si Mehedinti

Recommended Posts

INCEPE "BIKE ROMANIA TOUR 2010"

Expeditie cicloturistica montana in vestul Carpatilor Meridionali

Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) desfasoara in saptamana 16-24 august 2010 a 12-a editie a expeditiei cicloturistice montane BIKE ROMANIA TOUR, care va viza in acest an vestul Carpatilor Meridionali.

Timp de o saptamana, cei peste 20 de participanti vor parcurge pe mountain bike-uri, explora, testa si documenta din punct de vedere cicloturistic peste 500 de kilometri de drumuri forestiere, de tractor si de caruta din masivele Tarcu, Muntele Mic, Mehedinti, Cernei si din Platoul Mehedinti.

Detalii pe

http://ccncluj.blogspot.com/2010/08/incepe-bike-romania-tour-2010-expeditie.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marti seara si miercuri dimineata, am avut ocazia sa ma intalnesc cu grupul, coordonat de Radu Mititean, la Sadova Veche. Tura lor a inceput la Poiana Marului, au urcat pe Valea Sucului spre Saua Jigoria, au traversat Muntele Mic, coborand pe drumul care trece pe la Fantana Voinii, catre Borlova si Turnu Ruieni, unde au campat. Marti dimineata (17 august), au urcat pe drumul modernizat de pe Valea Craiului si din Saua Jigoria au pedalat spre cabana Cuntu. Au coborat in Poiana Strigoniu, iar de aici, majoritatea au urcat pe Culmea Pleasa Mare si au coborat catre Sadova Noua si apoi la Sadova Veche, pe drumul european E70.

Astazi dimineata (miercuri, 18 august) au pornit spre Armenis - Rusca - Valea Hidegului - Acumularea Poiana Rusca Teregova si vor intra apoi in zona de catune ce tin de Cornereva, cea mai mare comuna din tara cu 40 de localitati componente (e adevarat ca unele catune au doar 4-5 gospodarii). Din Bogaltin vor traversa Muntii Cernei, pe la Dobraia, apoi vor cobora in Valea Cernei, incercand sa campeze cat mai aproape de Cerna Sat. De aici vor face cateva incursiuni in Muntii si Podisul Mehedinti, o zona cu un potential extraordinar pentru cicloturism. Le urez spor la pedalat, bafta de vreme buna si imi exprim inca odata regretul ca nu m-am putut alatura acestui grup de oameni faini.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this