Sign in to follow this  
Road_racer

Calarasi

Recommended Posts

Sunt din Bucuresti, insa am rude si o casa in satul Zimbru (jud. Calarasi), unde se ajunge in mai putin de o ora cu masina (60 km pe autostrada, 20 km pe nationale si judetene). Am luat bicicleta (MTB) in portbagaj pana in Zimbru si de acolo am facut sambata o tura inspre Oltenita, pana in localitatea Ulmeni, in total 80 km (dus-intors). Aici povestea si cateva poze :

http://ciclist.wordpress.com/2010/09/06/tura-prin-jud-calarasi-zimbru-ulmeni-si-retur/

Este cineva din Bucuresti (sau Calarasi/Oltenita?) interesat sa facem o tura impreuna pe diverse trasee din jud Calarasi? Pot sa iau 2 biciclete in masina, iar cheltuielile de deplasare sunt nesemnificative (nu mai intereseaza contributia la "banii de motorina"). Se poate ramane si peste noapte in Zimbru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am dat si eu prin judet weekend-ul acesta.Am ajuns si pe la "podul 4",langa Chiciu.

Imagine postată

Imagine postată

Imagine postată

Nu a scapat din vizor amprenta comunista,Combinatul Siderurgic Calarasi sau mai bine zis ce-a mai ramas din el,un morman de fiare care te intampina cand intri in oras.Traiesc mereu un sentiment ciudat cand trec pe acolo.

Imagine postată

La fel si eu m-am intalnit cu o groaza de cicloturisti,nu pot spune decat ca sunt placut surprins.

Data viitoare,daca ma simt in stare,voi testa si eu vaile acelea dinspre Ulmu.Ultima oara cand am trecut pe acolo,asfaltul parca fusese bombardat.Cum se mai prezinta acum?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu pe unde vine Chiciu, nu-l gasesc pe harta.

Drumul de la Zimbru pana la Dorobantu (inclusiv Ulmu) este impecabil. Singurele denivelari sunt balegile intarite pe sosea, altfel nu ai cum sa dai in gropi. In Dorobantu s-a turnat un strat de asfalt proaspat (avea maxim 1 sapt cand am trecut eu - sambata). Si spre Oltenita e la fel de bun.

Bucata de drum Plevna-Zimbru este mai proasta (totusi cu bicicleta mai poti sa ocolesti gropile, cu masina nu intotdeauna).

Ma bate gandul sa o iau din nou din Zimbru pana in Dorobantu, dar de acolo sa ma indrept spre Calarasi sa mai vad Dunarea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am crezut ca ai azit de "podul 4",toata lumea din Calarasi il cumoaste.Este cel mai mare pod al orasului care trece peste un canal ce se varsa in Dunare,canalul servea la aprovizionarea cu otel a combinatului,pe el navigau nave incarcate cu fier vechi.Acum serveste la practicarea pescuitului.

Chiciu este un popas renumit pt calaraseni,este chiar la trecerea peste Dunare cu bacul,Ostrov,Silistra se pot vedea pe harta.

Cand mai trec pe acolo voi face mai multe poze la toate locurile ce merita vazute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am trecut Dunarea cu masina pe bac la Ostrov de 5-6 ori numai in ultimii doi ani (imi place sa trec pe la Adamclisi) ducandu-ma spre mare. Stiu ca vezi blocurile din Silistra imediat dupa ce treci Dunarea din Muntenia in Dobrogea. Dar Calarasul nu-l vezi daca o iei pe varianta.

In orasul Calarasi am fost o singura data in toata viata - chiar in primavara. Spre norocul meu, liceul la care a trebuit sa ajung era exact pe Calea Bucuresti si am nimerit la fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-ai facut curios cu tura ta si astazi am fost sa vad si eu care-i treaba cu bucata de drum intre Dorobantu si Zimbru.Am plecat din Oltenita cu gandul sa fac urmatoarea tura: Oltenita-Manastirea-Dorobantu-Ulmu-Zimbru-Plevna-Calarasi-Gradistea-Manastirea-Oltenita, insa la vreun kilometru de la iesirea din Zimbru drumul a inceput sa nu mai fie asa de bun si m-am intors pe acelasi traseu.

Nu am mers decat vreo 500 de metri inspre Plevna dupa ce s-a stricat drumul.Imi poti spune daca e la fel de rau pana la iesirea in DN ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, de la 500 metri dupa Zimbru si pana la Plevna unde se iese in DN soseaua este bombardata destul de rau.

Maine voi fi din nou pe traseu in jud Calarasi. Nu m-am hotarat inca daca sa fac Zimbru-Oltenita sau un circuit pe asfalt de la Zimbru in jurul Iezerului Mostistea (din Manastirea o iau spre nord la intersectia din localitate).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am mai facut ieri o tura pe MTB de unul singur prin judetul Calarasi, in jurul Lacului Mostistea, mai exact pe traseul Zimbru-Făurei-Chirnogi-Ulmu-Boşneagu-Dorobanţu-Mânăstirea-Coconi-Sultana-Curatesti-Tariceni-Frasinet-Danesti-Zimbru

Imagine postată

Harta, poze si povestea turei aici:

http://ciclist.wordpress.com/2010/10/06/tura-prin-jud-calarasi-iezerul-mostistea/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frumoasa tura,cred ca esti singurul care se plimba prin zona aceea.Sper sa-mi fac si eu drum pe la Ciocanesti cat mai curand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sambata 15.10.2011 vin cu bicla de la Slobozia la Calarasi sa asist la Ziua Sportului ... Poate gasesc si biciclisti prin zona :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare, sunt si eu prin zona pe la Calarasi cu bike-ul de strada daca cineva vrea sa dea o tura maine sau luni sunt dispo, vrea sa fac un pic de antrenament pt 3munti, va las nr meu de Tel 0721269731, stiu ca sunt si ceva francezi prin zona care pedaleaza de fel stiu si un pic de franceza :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this