Sign in to follow this  
tested

Angrenaj nou - foaia mica atinge cadrul

Recommended Posts

am nevoie de un sfat si la intrebare tehnica am vazut ca e inchis topicul. Am un MTB relativ vechi la care foia din mijloc e varza, am comandat un angrenaj nou dar la montaj am constatat ca foia mica ajunge in cadru si blocheaza. Acu ce mama dreaku ii de facut schimb si axul la pedalier ? da dupa aia daca nu se aliniaza foile cu pinioanele ? nu ma sfatuiti sa iau alta bicla cum mi-au spus mecaniciii, bicicleta are valoare mai mult sentimentala basca ca nu atrage indienii.....am avut si una noua si frumoasa si a plecat...... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Presupun ca e vorba de un angrenaj pe patrat. Fiecare angrenaj are specificat un butuc pedalier cu ax de o anumita lungime pentru a rezulta un "chainline" de o anumita valoare.

Foaia mica de la angrenajul nou are cumva un numar semnificativ mai mare de dinti decat foaia mica de la angrenajul vechi? Daca nu, e vorba doar de un ax prea scurt pentru angrenajul nou.

Legat de inchiderea topicului "Ai o intrebare tehnica?": acel topic a fost inchis deoarece acum intrebarile tehnice se pun in sub-categoriile dedicate (pe tipuri de componente). In modul acesta ar trebui sa se reduca situatiile in care se repeta periodic aceeasi intrebare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiind mai multe tipuri de angrenaje ,automat exista si mai multe lungimi la axul monoblocului.Ai luat una care nu se potriveste .

Acum ori schimbi monoblocul cu unul compatibil,sau angrenajul.

Saaaau te distrezi cu ceva distantiere daca configuratia permite si daca monoblocul tau nu este de fapt un ax cu bile ... http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/unsure.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

A venit la mine un client cu bicla si angrenajul cumparat de el sa i-l montez. Am scos angrenajul vechi, l-am pus pe cel nou si totul a fost ok pana sa reglez schimbatorul. Foaia mica era foarte aproape de cadru dar nu atingea ca era de 22 dinti. Dar schimbatorul nu mai putea cobori pe foaia mica, ca nu avea cursa suficienta.

Mai bine cumperi si un monobloc nou, putin mai lung si te-ai scos. Sunt ieftine, 30-40 lei si de toate dimensiunile. Ceva cu 5mm mai lung cred ca ar fi bun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu trebuia sa-i raspundem ca nu are locatia trecuta... :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moldovan de-al nostru .Oricum un 10 de je ca a completat locatia.

Si succes in gasirea si schimbarea monoblocului. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu se poate!! .Unde-si baga nasul badica Lucian se rezolva instant. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this