ombun

OPTAR (org pentru transport alternativ Romania) optar.ro

Recommended Posts

M-am hotarat! Impreuna cu niste amici, vom infiinta un ONG. Ne-am dat seama ca trebuie sa ne implicam.

Deseori Bucurestiul este aratat cu degetul pentru lipsa de implicare a locuitorilor sai in activitati civice.

Nu pot spune ca in alte zone lucrurile stau cu mult mai bine. Dar trebuie sa recunoastem ca alte orase au facut progrese vizibile.

Mi-as dori ca si bucurestenii sa fie dati ca exemplu pentru realizarile lor.

Locuiesc in Bucuresti de vreo 17 ani. Ca o recunosc sau nu, am ajuns bucurestean. Cu toate privilegiile pe care le presupune acest statut.

Am invatat sa merg pe bicicleta in vara lui 2008 iar pe forumul ciclism.ro activez din octombrie 2008. Prima persoana cu care m-am ciocnit pe forum, a fost Leonte.

Nu stiam cine e. Unii afirma ca el reprezinta imaginea ciclistilor bucuresteni. Eu am spus-o si i-am spus-o: Leonte nu ma reprezinta.

Si aproape ca as fi avut dreptate, daca n-as fi aflat ca domnul Florin Leonte reprezinta Federatia Romana de Ciclism in grupul de lucru de la Primaria Bucurestiului.

Decizia mea de a ma implica intr-un ONG nu are nicio legatura cu Leonte. Nu el este cel care m-a “ajutat” sa iau aceasta decizie. Eu simt ca pot schimba ceva si consider ca pot lucra in acest domeniu.

Am mai multi ani de experienta intr-un ONG si am si ceva ani de experienta de viata.

Insa voi sti sa folosesc aceasta experienta? Voi avea rezultatele pe care mi le doresc? Vom vedea.

Deocamdata am inceput sa facem demersurile infiintarii asociatiei... statut... sediu... proiecte...

Multa birocratie. Probabil o sa dureze 3-6 luni pana o sa fim constituiti juridic.

Insa trebuie sa recunosc ca avem nevoie de ajutor.

Cea mai importanta piedica pentru noi este lipsa de fonduri. Nu va faceti griji, nu cerem bani. :) Cu toate ca vom analiza cu atentie orice intentie de sponsorizare a asociatiei. :)

Avem nevoie de voluntari. Si cel mai important, acum avem nevoie de o persoana sau firma dispusa sa se ocupe voluntar de aspectele contabile ale asociatiei. Asa cum am spus, nu dispunem de fonduri si nici nu speram la aparitia unor sponsori... prea curand.

Deci, contabilitatea nu ar fi foarte complicata. Doar ca este cea specifica asociatiilor si fundatiilor. Daca acest lucru va spune ceva si daca doriti sa va implicati pe baza unui contract de voluntariat cu aceasta asociatie, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat cu datele voastre de contact.

Desigur, avem nevoie si de alti voluntari... in orice domeniu. Dealtfel, dorim sa facem o baza de date in care sa ii trecem pe toti cei care ar dori sa se implice voluntar in diverse activitati ale asociatiei noastre. In functie de proiect, va vom contacta si, in functie de disponibilitatea dvs la acel moment, va vom cere ajutorul. Totusi, cele mai cautate meserii sunt cele de contabili (o singura persoana/firma) si cele de avocati / juristi (cat mai multi :) ).

Despre primul nostru proiect important veti afla foarte curand. Pentru ca deja ne-am apucat de munca. Pana atunci, as avea de facut o ultima precizare... pentru a evita carcotelile unora.

Mesajele mele reprezinta opinia mea si nu in mod obligatoriu pe cea a asociatiei.

Cand voi transmite un mesaj al asociatie, voi preciza acest lucru.

Multumesc pentru rabdarea de a citi mesajul meu pana la sfarsit. :)

Contul de facebook este:

http://www.facebook.com/pages/OptarRO/132299700176843

 • Upvote 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bafta orice ati face, probabil o mana de ajutor se mai gaseste si din partea noastra ! :)

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Io personal avand o lunga experienta de proiecte in care am promis sa fac multe si ulterior din vari motive n-am mai reusit o sa fiu mai precaut si ma declar: "membru simpatizant". Succes! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu tot respectul, ... dar care este obiectul de activitate sau scopul acestui ONG? Bucurestiul? Ciclismul? Cicloturismul?

Din introducere lipsesc asadar lucruri esentiale dar este amintit Leonte. Mi se pare totusi ridicol ca inca i se mai platesc polite lui Leonte care nu mai raspunde pe aici poate chiar un an. Nu vad care ar fi problema in cazul in care Leonte reprezinta FRCT in cadrul Primariei. E un abuz? E ilegitim? E un pericol? Imi amintesc de faptul ca nu de mult il sustineai pe Geo si activarea in ONG-uri deja existente. De ce este mai bine sa apara unul nou?

 • Upvote 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai postat un anunt din care am inteles ca ai ceva datorii nerezolvate cu dl. Leonte dar nu ai spus mare lucru de ce vrei sa faci cu fundatia.

Nu era mai bine sa postezi acest anunt dupa ce fundatia era oficiala si aveai toate actele? Nu e o fundatie anti-Leonte, nu? Ca e singurul lucru concret din anuntul tau...

Iti urez multa bafta in ceea ce vrei sa faci dar personal nu-mi place cum ai pus problema. Chiar daca sunt destui care au ceva cu dl. Leonte nu asa iti atragi simpatizanti si colaboratori uzand de simpatii sau antipatii mai mult sau mai putin colective.

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumim pentru incurajari. Insemna mult pentru noi.

Obiectivele asociatiei sunt legate de bicicleta cu tot ceea ce implica ea: educatie, cultura, turism, sport, sanatate, protectia mediului, etc.

In introducerea mea sunt cuprinse exact datele principale ale problemei. Statutul, cu tot ceea ce inseamna el (nume, obiective, consiliu director, surse de finantare, membri, etc) poate suferi modificari oricand pe timpul procesului de aprobare a dosarului. De aceea, statutul il vom face public doar in momentul in care vom avea in mana decizia Tribunalului.

Tot in introducere am precizat foarte clar: Leonte nu ma reprezinta. Si cred ca nici altii nu se simt reprezentati de el.

Vom vedea in viitor daca noi, prin ceea ce facem, vom avea sustinere din partea bucurestenilor sau nu. Nu ma astept sa multumim pe toata lumea. Tocmai de aceea este bine sa fie cat mai multe asociatii, in toate domeniile; fiecare se va indrepta catre cei care cred ca ii reprezinta cel mai bine. Este alegerea fiecaruia.

In munca noastra vom incerca sa colaboram cu toate asociatiile din Bucuresti si din tara. Dealtfel, primul proiect este unul cu aplicabilitate la nivel national.

Da, sustin munca inceputa de Geo si de celelalte asociatii din tara. Vom incerca sa aflam cat mai multe despre proiectele initiate de ei si vom incerca sa ne alaturam acestor proiecte daca vom avea capacitatea de a aduce ceva nou la munca inceputa de ei.

Deasemenea, vom incerca sa aflam cat mai multe despre activitatile diverselor grupuri de initiativa si sa resuscitam niste idei vechi care consideram ca se pliaza pe obiectivele noastre.

Dar mie mi se pare ciudat sa vorbim despre ce vom face... Si de acum inainte nu se va mai intampla asta. De acum, vom vorbi despre ce facem sau despre ce am facut.

Pentru a nu transforma topicul intr-un chat, in viitor voi raspunde la intrebari doar de doua ori pe saptamana.

Va multumesc inca o data pentru interesul acordat acestei initiative.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu vreau sa te / va descurajez ci doar sa intreb

In Romania parca exista ceva ce se numeste FBR:

http://www.biciclisti.ro/despre-noi/organizare-si-functionare/

Nu stiu cit de bine lucreaza asociatiile, cluburile si organizatiile prezentate impreuna si cu ce rezultat. Pe linga ONG-urile de mai sus sa va infiinta inca ceva asemanator ? Pina la urma fiecare-si fierbe ciorbita lui; idei si intentii bune risipite aiurea. Poate va faceti cindva ginduri despre ceva de genul asta (fara a copia orbeste):

http://en.wikipedia.org/wiki/ADFC

http://www.adfc.de/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot in introducere am precizat foarte clar: Leonte nu ma reprezinta. Si cred ca nici altii nu se simt reprezentati de el.

Eu cred ca ai o fixatie cu Leonte...

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca Leonte reprezinta Federatia Romana de Ciclism nici nu cred ca se pune problema sa reprezinte pe x,y sau z de aici.

In fine, daca chiar sustine pistele pe carosabil, are o bila alba ... dar ma indoiesc ca toate ONG-urile din Romania ar putea schimba ceva in problema asta.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca faci un bate saua v2.0, incepi prost si o sa termini si mai prost.

daca vrei sa faci un anti leonte iar incepi prost

daca nu: astept sa vad ce faceti si pe urma fac misto :). Bafta

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Concurența nu a dus niciodată la ceva rău, ci dimpotrivă. Baftă!

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma dar lasati omul in pace sa faca, macar sa incerce.

Cand se trage linie la primul bilant va vedea daca-i bine sau rau, daca l-a deportat pe Leonte in Siberia si daca a mutat pista pe sosea.

Iar va dedulciti la chibitat si numarat foile din placinta? A dracu natie rea de gura e si romanasul.

Macar ce si-a propus pana acum a si realizat in buna masura si om vedea daca din "ombun" se face "omrau"

Imagine postată

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actiunile cu Fundatia din Domnesti vor continua. De ce intrebi? Daca vrei sa te implici, iti trimit prin PM un grup de yahoo si te poti inscrie.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu vreau sa te / va descurajez ci doar sa intreb

In Romania parca exista ceva ce se numeste FBR:

http://www.biciclisti.ro/despre-noi/organizare-si-functionare/

La rubrica de programe-proecte scrie asa "Aceasta pagina este momentan in constructie." (scuze daca cumva nu e actualizat site-ul)

Eu zic ca asta e marea problema in Romania . Ne propunem multe, visam dar nu se intampla mai nimic ... si au trecut peste 20 de ani in care se puteau schimba foarte multe in bine.

Hai sa vedem ce putem face in prezent si sunt sigur ca viitorul va arata bine.

Cu cat mai multe ONG-uri , cu atat mai bine , iar aici cred (sper) ca nu e vorba de concurenta comerciala .

Asa ca succes ombun ! si astept sa vedem "ce facem"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne propunem multe, visam dar nu se intampla mai nimic ... si au trecut peste 20 de ani in care se puteau schimba foarte multe in bine.

Tu ai voie sa spui asta fara ca cineva sa-ti reproseze ca ar fi cazul "sa-ti vezi de treburiloe tale din Germania" ;) .
 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu ai voie sa spui asta fara ca cineva sa-ti reproseze ca ar fi cazul "sa-ti vezi de treburiloe tale din Germania" ;) .

Crede-ma ca am cam ajuns in situatia de a vrea sa mi se spuna asta :)
 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma dar lasati omul in pace sa faca, macar sa incerce.

Nu te supara dar am reusit sa scoatem cu forcepsul obiectivele noului ONG. Acum citeva zile i-ai dat lui Moga peste nas cand a nascocit o tura fara cap si coada. Aplici masuri diferite pentru situatii identice? Ca sa nu mai zic ca Moga nu a cerut servicii de voluntariat.

 • Upvote 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferdinand Piech, omul care a transformat VW intr-un monstru comercial si industrial a spuns odata: "Cu cat arunci mai multe undite in apa cu atat ai sanse sa prinzi mai multi pesti" asa ca sita va cerne, macar sa aiba de unde sa cearna. Marian are multe idei si dar nu se stie niciodata care din ele va fi cea castigatoare, care va da rezultatele scontate. Si oricum el a scris aici stiind probabil ca va primi mai multe mustrari decat incurajari si sunt sigur ca va stii sa le aleaga ideile constructive din ce ii spune lumea.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu te supara dar am reusit sa scoatem cu forcepsul obiectivele noului ONG. Acum citeva zile i-ai dat lui Moga peste nas cand a nascocit o tura fara cap si coada. Aplici masuri diferite pentru situatii identice? Ca sa nu mai zic ca Moga nu a cerut servicii de voluntariat.

Confunzi matura cu salcamul Bogdane.

Nu stiu de ce ar trebui sa facem vraiste si topicul acesta vorbind despre mine si alegerile mele privind atitudinea fata unii oameni sau altii. Daca doresti musai sa-ti explic deschide un topic separat sau ai rabdare pana in data de 13. Pana atunci te rog sa-mi respecti optiunea de a nu mai discuta subiectul Moga nicaieri, si in general evita sa ai vreo discutie cu mine in afara de cele private personale. Noi avem mai mereu opinii divergente din postura de forumisti.

Nu vreau sa-ti spun ca rolul unui moderator este sa tempereze topicele si discutiile si nu sa le inflameze. Are vreo legatura cu topicul asta ce vrei tu sa aflii? N-are!

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu ce n-am inteles am intrebat. Daca sunt surprins de o afirmatie de a ta nu inseamna ca inflamez topicul ci doar sesizez ca nu esti coerent. Iar ca moderator imi rezerv dreptul de a lua in discutie idei si nu persoane.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiind relativ nou pe forum, fara suparare, am si eu o intrebare: cine e Leonte ca tot aud de el? e nickname al lui Moga?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand am sesizat (si m-a bucurat) interesul acordat de multi useri acestui topic.

Am remarcat de asemenea “dezinteresul” unora pentru ceea ce fac.

Le multumesc tuturor. :)

Totul este aproape cum ma asteptam. Sincer, ma asteptam la mai multe “lovituri”. ;)

Ceea ce imi da incredere ca n-am gresit cand am ales acest drum.

Pentru a nu transforma topicul intr-un chat, in viitor voi raspunde la intrebari doar de doua ori pe saptamana.

Pentru a evita posturile inutile, m-am gandit sa-mi impun alte 3 reguli:

2. Nu voi raspunde intrebarilor care isi au deja raspunsul in topic.

3. Nu voi raspunde intrebarilor care nu au legatura cu topicul.

4. Nu voi raspunde punctual.

Voi face exceptie doar in “cazul Leonte”, avand in vedere ca exista cel putin o persoana care nu il cunoaste. Deci...

De fapt, doar una din figurile lui. Este o persoana care nu stie sa se stapaneasca si nu are pic de diplomatie.

Eu l-am vazut cu spume la gura si cu ochii bulbucati intr-un acces necontrolat de furie. Si astfel de figuri i-au vazut multi. Prea multi.

O astfel de persoana reprezinta interesele (imaginea) ciclistilor FRCT in fata functionarilor primariei capitalei.

In opinia mea, si nu numai a mea, domnul Florin Leonte a adus deservicii imaginii ciclistilor bucuresteni.

Practic, cred ca a daramat mult din ceea ce au cladit altii. Chiar si munca lui de la inceput!

Si nu a facut-o cu rea-vointa. Din contra, din cate stiu, se spune ca o face cu intentii bune.

Dar de la intentie pana la modul de a pune in practica o idee, este drum lung.

La inceputul lui mai, la marsul spre mare pe biciclete, langa Geo se aflau Mandruta si Leonte. Am fost socat de aceasta “asociere”.

Mult mai tarziu am aflat ca Leonte nu reprezinta imaginea asociatiei lui Geo.

Eu consider ca Geo a facut o mare greseala cand a ales sa stea langa Leonte.

Eu nu voi repeta aceasta greseala. Am vrut sa se stie de la inceput ca ma distantez de Leonte, de comportamentul lui si de actiunile lui.

Nu vreau sa-mi leg de picior o piatra de moara, inainte de a face primul pas.

Eu pornesc pe un drum nou. Daca voi gresi, voi trage ponoasele. Dar vreau sa fie exclusiv greselile mele.

Iar daca de la primul mesaj am facut “greseala” de a-mi urca in cap toti adeptii lui (cu precizarea ca inca n-au aparut toti), inseamna ca am considerat ca trebuia s-o fac!

Cu siguranta am o fixatie pentru Leonte. De cand l-am cunoscut am spus ca este anormal ca un astfel de personaj sa fie “liderul de opinie” al ciclistilor bucuresteni.

Am sperat sa se schimbe ceva. Si mi-am exprimat tot timpul dezacordul pentru aceasta situatie nefericita.

Imi aduc aminte si acum un mesaj privat primit in urma cu vreo doi ani... Mesajul il reproduc din memorie, dar aceasta era esenta lui:

“E problema voastra, a bucurestenilor. Sunteti niste incapabili. Nici macar un concurs nu puteti sa organizati!”

Intre timp, a fost Prima Evadare... apoi editia a doua... un concurs la Cernica... unul la Comana. Lucrurile cred ca au inceput sa se schimbe.

Si de aceea cred ca e timpul sa ne distantam de ce s-a gresit.

Domnul Leonte este liber sa reprezinte imaginea FRCT. Si a tuturor fanilor sai.

Eu nu sunt dispus sa fac o astfel de concesie in ceea ce priveste munca mea si a colegilor mei.

Domnul Leonte trebuie sa stie ca la actiunile noastre va trebui sa se comporte ca toti ceilalti ciclisti.

Daca nu-i place acesta regula, poate este mai bine sa evite actiunile noastre.

Mai departe...

Deseori Bucurestiul este aratat cu degetul pentru lipsa de implicare a locuitorilor sai in activitati civice.

Ca sa nu mai zic ca Moga nu a cerut servicii de voluntariat.

Intr-o tara normala, voluntariatul reprezinta o... normalitate. Este evident ca avem o tara “bolnava”.

Aici, cei care fac voluntariat sunt priviti ca niste “prosti”. Voi incerca sa schimb aceasta perceptie.

Cand m-am inhamat la munca impreuna cu colegii mei, nu m-am asteptat la ajutor. Eram pregatiti sa muncim singuri, de la idee la rezultate finale.

Am avut surpriza sa constatam ca mai sunt si alti “prosti”; rand pe rand oamenii ni s-au alaturat. Voluntar...

Acum pot sa spun ca ambitiile au crescut. Nu suntem foarte multi, dar suntem suficienti pentru o echipa care poate finaliza primul nostru proiect.

Noi credem in ceea ce facem si ne dorim sa iasa bine.

Fiind un proiect de amploare, am inceput sa cercetez “piata”, sa ma documentez.

Am fost surprins sa constat ca un proiect similar a primit o finantare de peste un milion de euro.

Nu vreau sa fac comparatia cu acel proiect, deoarece suma mi se pare exagerata, comparativ cu beneficiile (acelui proiect).

Dar o sa-mi permit sa fac comparatia cu colegii mei care muncesc voluntar si probabil vor veni si cu bani de acasa, pentru a finaliza acest vis.

“Niste prosti”, ar zice unii.

Dar trebuie sa recunosc ca toata munca noastra de pana acum si cea viitoare, are nevoie de sprijin.

Ea trebuie distribuita cat mai repede “in teritoriu”.

Pana acum, toti carora le-am cerut sprijinul, l-au oferit neconditionat. Cu altii urmeaza sa iau legatura in curand.

Maine avem o noua intalnire si in functie de rezultate vom sti exact cand vom oferi de munca si altor voluntari.

Nu am nicio indoiala ca voi primi sprijin din toate colturile tarii. Si ma bazez si pe bucuresteni.

Asa sunt eu... optimist. Cu putin noroc, poate imbolnavesc pe cat mai multi. :rolleyes:

Animaloo... nu te-am vazut niciodata asa optimist! :)

Legat de Federatia Biciclistilor din Romania...

Stiam ca exista si stiu ca munceste.

Din pacate, nici Federatia, nici Geo, nici Radu Mititean sau altii despre care am auzit (dar nu stiu exact ce au realizat) nu au timp “sa se promoveze”.

Eu am ramas surprins de multitudinea de proiecte initiate de aceste asociatii. Mi-am dat seama ca in lupta cu birocratia din Romania, ei au “neglijat” evidentierea rezultatelor lor.

Este adevarat, din cate am inteles, unele proiecte zac prin sertarele autoritatilor de ani de zile, in asteptarea unei “aprobari”.

Dealtfel, acesta este si motivul pentru care nu m-am inrolat in asociatia lui Geo, asa cum m-am gandit initial.

Eu nu am rabdarea lui Geo. Eu alerg dupa “rezultate”. :P Sunt constient ca primele noastre proiecte vor fi finalizate prin vara.

Dar ele trebuie continuate multi ani. O societate “bolnava” nu o poti vindeca prea repede.

Si ca sa evit comentariile din vara, cand vor aprea primele rezultate ale proiectului...

Pe mine nu ma intereseaza sa iasa un proiect “beton”, dar fara rezultate. Ma intereseaza strict efectele.

Si suntem pregatiti sa le monitorizam.

Desigur, cu sprijinul voluntarilor! ;)

Poate acum va fi mai clar pentru toti de ce m-am grabit sa deschid acest topic inainte de a avea “personalitate juridica”.

Consideram ca acest aspect nu ne poate impiedica sa muncim. Avem visuri si vrem sa le realizam.

Reamintesc necesitatile noastre...

Avem nevoie de voluntari:

- Un contabil (Persoana fizica sau juridica. Nu intentionam sa desfasuram activitati economice pentru a ne finanta!)

- Juristi (Cat mai multi! De la ei asteptam sfaturi de specialitate. Nu exclud formularea unor initiative legislative!)

- Bloggeri, feisbuchisti, posesori de site-uri, membri ai grupurilor yahoo... si tot ceea ce are legatura cu distribuirea unor mesaje si link-uri

(Voi reveni cu mai multe informatii saptamana viitoare)

Astept PM cu datele voastre de contact precum si precizari privind modul in care ne-ati putea ajuta.

Deoarece eu ma voi ocupa de relatia cu voluntarii si colaboratorii, ii voi contacta doar pe cei de care avem nevoie pentru dezvoltarea si implementarea acestui prim proiect.

Pentru a intra in contact cu grupurile de ciclisti din tara (asociatii sau grupuri de prieteni), voi incerca sa iau legatura direct prin e-mail, in masura in care le voi afla.

Daca reprezentati un astfel de grup, va rog sa ma contactati prin PM (mesaj privat).

Va multumesc.

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indiferent ce ai face iti vei lua suturi, chiar daca iesi la Universitate si strigi ca dai cate 1000E la primii 50 care se prezinta la tine vor aparea cativa care intai iti dau un pumn in gura pe motiv ca minti si abia apoi se aseaza cuminti sa vada daca ai vorbit serios si dai banii ! http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/cool.gif

Te rugam nu mai mentiona personajul de mai sus ca unii avem mancarimi de piele, cei care te cunoastem ne dam seama ca nu exista asociere intre tine si el, acum merge pe o bicicleta stationara adaptata pentru strada cu rezultate memorabile, se cheama spinning ! http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.