jules13 1 Posted May 20, 2007 Salut, Tocmai am primit o furca noua, dar are teava cam lunga. As vrea sa o scurtez, dar nu stiu unde, nu m-as duce chiar la un strungar. Voi cum ati procedat? Quote Share this post Link to post Share on other sites
alex 6 Posted May 20, 2007 La service-urile de biciclete exista dispozitive speciale pentru taiat teava de la furca; alt fel presupun ca se poate taia cu flex, bomfaier-ul, dar te-ai chinui. Quote Share this post Link to post Share on other sites
alex_bv 7 Posted May 20, 2007 Depinde ce fel de furca este;in sensul ca poate sa fie cu filet sau fara.Cel mai indicat este sa mergi la un atelier de bicle, fiindca cei de acolo sunt in masura sa te ajute.succes :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
ovidiugm 1 Posted May 20, 2007 Chiar ieri-alaltaieri citisem un articol - exista chiar o scula speciala de taiat gitul furcii, un fel de menghina cu un ghidaj pentru pinza fierestraului, care iti ghida taietura exact la 90 de grade. Eu sincer am vazut baietii de la service cum taiau cu flexul http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/biggrin.gif - dar furci ieftine, nu ce ai tu :). Cred ca daca bagi furca in menghina (in asa fel incit sa nu poti taia mai mult din ea :) ), poti sa o tai cu un simplu fierestrau, dar cu grija si rabdare. Am gasit si scula de care ziceam: http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=111 Quote Share this post Link to post Share on other sites
maus 1,299 Posted May 20, 2007 Am si eu o scula de taiat tevi de polipropilena ''and stuff''.Este ca o menghina :stringi putin -dai o tura ,doua mai stringi mai dai un 'numar'. Am taiat detoate: ghidon, tija sea ,furca. :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
basso 536 Posted May 20, 2007 numai Speedcutter nu-i zice,am eu asa ceva,doar pt al. cel postat de GABEE este un Syntace speedcutter,Insa Rothenbergher face legea In domeniu. JULES,Intrucat nu ti-ai trecut locatia nu stiu daca te pot ajuta :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
jules13 1 Posted May 20, 2007 E fara filet. Sunt in Bucuresti. Unii ziceau ca sa ma duc la Bebe, ca ar avea scula de-asta acolo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
alex 6 Posted May 21, 2007 In Bucuresti gasesti aparatul respectiv pe 1 Mai si la AS Sport sigur. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Faby 3 Posted May 21, 2007 Da ce-i asa greu :?: masori si tai cu bomfaierul :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
basso 536 Posted May 21, 2007 Da ce-i asa greu :?: masori si tai cu bomfaierul :Dsi pana acum era montata :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
hcampian 1,840 Posted May 21, 2007 La AsSport mi-au taiat furca acum cateva zile cu fierastraul. Nu ca ar fi o problema, e la fel de bine, dar n-au folosit scula speciala. Quote Share this post Link to post Share on other sites