Sign in to follow this  
buchter emil

ciclocomputer

Recommended Posts

Sanatate ,as dori si eu cateva lamuriri legate de ciclocomputere.Care este diferenta intre cele cu wire si wireless ,daca cele cu wire [fir sunt mai exacte ] Legat de exactitate as dori sa stiu care este marja de eroare la ele. Eu am un sigma 1106 cu fir luat de aici si l-am setat dupa cauciucul care il am [700x20c]si de la mine la OTOPENI dupa km afisat la masina este cam 12,5 km.La sigma arata 13,8 km. Si nu in ultimul rand daca sigma 1106 cu fir are stop adica sa fie oprit ,eu nu am gasit modul de oprire la el.

sanatate si multumesc :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

La wireless mai pot să apară interferențe și uneori (rareori) să mai piardă câte o „bătaie”. Trebuie să le schimbi bateriile după o vreme (ani) ca să meargă transmisia; pe vreme foarte friguroasă și o baterie slabă, s-ar putea să nu meargă. De aceste neajunsuri scapi dacă pui senzor cu fir, însă atunci trebuie să tragi cablul ăla pe undeva. Altă diferență nu este.

Sigma nu se opresc complet, rămân în stand-by. E normal :)

Nu compara cu vitezometrul auto, și ăla e de obicei mai „optimist” din fabrică. Dacă chiar vrei, compară cu un GPS. Cel mai corect setezi circumferința roții mergând pe bicicletă și măsurând distanța în care faci 10-20 de rotații. Circumferința variază ușor inclusiv în funcție de cât e de moale roata, dacă ai schimbat cauciucul, dacă ai un ghiozdan greu în spinare. Oricum vorbim de o marjă de eroare destul de mică.

Share this post


Link to post
Share on other sites

DA multumesc mult pentru informati ,intre timp am aflat ca setarea la sectiunea wheel size este bine daca masor eu circumferinta roti pentru exactitate ,si sa nu ma iau dupa tabel

inca o data multumesc si sanatate multa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut domnule Emil.Nu sunt cam inguste cauciucurile 700x20? In rest sanatate maxima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SANATATE si tie CHRIS ,cum sau limerit acum de cand am pus SIGMA ma uit atent la toate dimensiunile .Am vazut ca am si 700x25c,700x23c etc.Se uita sotia la mine si nu intelege ce tot masor cu ruleta si ma las cu greutatea pe roti. Zice ...mosule lasai pe tineri cu chestiile astea ,avem o gramada de treaba in casa de facut http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif Numele tau CHRIS i-mi aduce aminte de un cantaret preferat CHRIS REA [THIS is the roud to the hell;The blue cafe] Incep sa devin melancolic si nu e bine si m-am indepartat de subiect.

numai de bine i-ti doresc CHRIS 93 si tuturor pasionatilor de bikes :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this