creizi

Articole despre ciclism adunate de prin presa romaneasca

Recommended Posts

Un articol cu Bernd Bilal referitor la situatia ciclismului de performanta din Romania.

Daca exista un astfel de topic pe forum (nu l-am descoperit in urma cautarilor), rog a se face un merge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bai...nu sunt eu fan de federatie dar asta care zice ca a cheltuit 3 miliarde pe 3 competitii e foarte tare :))

Citez: In premiera, Bilal a dezvaluit pentru Libertatea ca in trecut au fost angajati ai unor ministere care i-au cerut bani pentru a-i urgenta rezolvarea anumitor probleme. 'Am ramas efectiv blocat. Nu-mi venea sa cred, dar in timp am fost obligat sa ma obisnuiesc cu ideea ca traim in Romania'

http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Asta e o fraza de genul..."am trait 10 ani pe o insula pustie cu 100 de puscariasi dar sunt fata mare" http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Adica sa traiesti in romania, sa spui ca ai fost surprins in anii 90 ca ti se cerea spaga, dar in acelasi timp sa organizezi curse cu buget de 3 miliarde

:)) http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Cat de naiv trebuie sa fi sa crezi ce zice artistul ala acolo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iti dai seama ca avand ca sursa Libertatea, este si normal sa fie formulat sub forma unui articol soc. Altfel nu ar prinde la bobor, nu?

Iar la faza cu miliardele am cam ridicat si eu din sprancene. Din clasa a 4-a stiam si eu ca daca nu te duci cu un cadou la invatatoare nu iei coronita bine meritata. La fel si cu ministerul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest fx0360

Imi permit sa dezgrop un thread ceva mai vechi.

Pe Wikipedia la categoria Ciclism / Ciclisti romani apare decit un singur ciclist si acela cu numele de Walter Ziegler! (nu e basi nume romanesc ... )

http://ro.wikipedia.org/wiki/Walter_Ziegler

As fi curios sa aud daca cineva dintre voi a auzit deja de acest ciclist si daca stiti mai multe despre el decit scrie actual pe Wikipedia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

OFF TOPIC

Günther Bosch, Peter Maffay, Prof. Dr. Hermann Oberth, Jonny Weissmüller etc. nu sint basi nume romanesti cu toate ca toti s-au nascut si au trait un timp in Romania ca Walter Ziegler.

Si inca citeva nume din astea curioase dar bine cunoscute prin Sighisoara (echipa de handbal cistigatoare a campionatului national romanesc din 1946) :

Walter Lingner, Horst Müller, Hans Theil, Walter Schmidt, Hans Maurer, Hans Wulkesch, Rudolf Eder, Richard Löw, Hermann Kamilli, Hans Lehni, Heinz Kartmann.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest fx0360

Frank, n-ai inteles nimic! Nu ti se pare caraghios sau hazliu ca la categoria: Ciclism / Ciclisti romani nu apare decit un nume nemtesc???;)

Nu trebuie sa te enervezi si sa sari imediat sa-ti aperi neamul. Sint constient de faptul ca in tara asta au trait sute de ani si alte nationalitati. Majoritatea au plecat din tara asa cum ai facut-o tu si ciclistul de care am intrebat. Ar trebuii sa te bucuri ca cineva se mai intereseaza de voi ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Faptul ca pe Wikipedia la categoria specificata de tine apare numai acest nume mi se pare bine-nteles mai mult decit caraghios si hazliu. Acum ai ocazia sa te documentezi si sa remediezi acest deficit completind-o; e timpul si cazul.

Chiar ai impresia ca m-am enervat ?? Chiar crezi ca trebuie sa apar ceva ?? Glumetule ;);).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sincer cred ca Frank nu sarea sa apere pe nimeni. Dar in anumite sporturi au fost varfuri doar din cei care purtau incaltaminte. La pugilisti pana la al doile razboi mondial era cunoscut in Europa Gogea Mitu. Putea sa-l cheme foarte bine Ghunter Mittau. Kovaci era tot roman, Patzaichin este tot roman. Ca sunt de alta nationalitate este una, dar daca au aparat culorile Romaniei sunt romani indiferent cum i-ar chema.

Este curios sau hazliu ca in galeria marilor fotbalisti francezi apare Zinedine Zidane?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca acest statement nu mai trebuie comentat; respectul meu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest fx0360

OK, ok, lasind nationalitatea deoparte totusi as vrea sa revin la intrebarea mea la care din pacate nu mi-ati furnizat un raspuns.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest fx0360

OFF TOPIC

... Peter Maffay, ... , Jonny Weissmüller etc. nu sint basi nume romanesti cu toate ca toti s-au nascut si au trait un timp in Romania ...

adaugare la OFF TOPIC-ul lui Frank:

Maffay este numele lui de artist, de fapt se numeste Makkay, tatal lui fiind ungur.

Johnny Weissmuller a fost botezat pe numele de János si parintii lui au parasit in 1904 tara care era pe atunci inca Austro-Ungaria! Cind parintii micutului Tarzan au emigrat in SUA acesta avea frageda virsta de 7 luni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toate corecte si bine cunoscute.

Nu sint sigur daca numele de botez a lui Weissmüller a fost János. In anii aceia era absolut „normal“ sa fi "botezat" de doua ori; la biserica cu numele dorit de parinti si la starea civila cu numele „convertit“ de regim :P. Astfel Ion si Johann se trezeau János, Mihai si Michael se trezeau Mihaly, Andrei si Andreas se trezeau Andras samd. Cu ani mai tirziu convertirea se face in alta directie, János si Johann se trezeau Ion, Mihaly si Michael se trezeau Mihai, Andras si Andreas se trezeau Andrei samd. Asa cum se schimba cetatenia datorita unei constelatii politice noi se schimba si numele.

La Maffay tatal a fost ungur, mama sasoaica iar el a crescut printre romani, sasi, unguri, … multicultural. M-am mirat in Occident cind se discuta de societatea “multikulti”; in Balcanezia si Romania multiculti se practica de secole si a fost pentru mine ceva firesc.

Eu unul m-as fi mirat mai mult de faptul ca pe Wikipedia la categoria Ciclism/ Ciclisti romani apare numele unui singur ciclist si mai putin de faptul ca acesta n-are nume romanesc.

Daca cauti putin gasesti pe linga numele Ziegler multe nume romanesti (daca cauti;)):

http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_c%C3%A2%C5%9Ftig%C4%83torilor_Turului_Rom%C3%A2niei

Hai s-o lasam moarta.

Daca gasesc informatii despre Walter Ziegler le voi posta aici.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest fx0360

Frank este adevarat ca linkul postat de tine duce la o lista a cistigatorilor Turului Romaniei, dar nu gasesti pe Wikipedia RO alte informatii despre cei trecuti acolo ca fiind din Romania.

Se pare ca si cei mai batrini de pe acest forum sint inca prea tineri sa stie ceva despre acea generatie de ciclisti ca aceluia de care am intrebat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te asigur ca nu trebuie sa fi batran ca sa cunosti istoria ciclismului romanesc.

Eu stiu multe lucruri si cunosc oameni din Bucuresti care iti pot spune niste intamplari extraordinare.

Exista si o arhiva a unui pasionat care acopera aproape 50 de ani de istorie a ciclismului romanesc (am auzit ca omul a decedat asa ca nu stiu cine a a preluat manuscrisele lui).

Cred ca cei de la federatie ar fi trebuit sa fie direct interesati de aceste lucruri. DIn pacate stim cum stau lucrurile pe acolo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca cei de la federatie ar fi trebuit sa fie direct interesati de aceste lucruri.

Corect, si din moment ce federatia (se pare) ca nu are nici un interes in ceea ce priveste propria istorie si vedetele din trecut putem sa speram ca niste entuziasti si optimisti (indiferent de nume) se vor arunca peste Wikipedia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest fx0360

... Exista si o arhiva a unui pasionat care acopera aproape 50 de ani de istorie a ciclismului romanesc (am auzit ca omul a decedat asa ca nu stiu cine a a preluat manuscrisele lui)

Cu ocazia asta as vrea sa readuc tuturor in minte cartea lui Hristache Naum - Infernul Gloriei aparuta in anul 1981 la Editura Sport-Turism. Am mai pomenit de ea si intr-un alt thread (http://www.ciclism.ro/forum/showthread.php?t=1285) si nu pot decit s-o recomand fiecaruia interesat de ciclism.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unde se poate gasi acesta carte ?

Gata am gasit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totusi daca are cineva de vanzare, astept oferte. La anticariatele on-line mai trebuie cumparate si alte carti pentru a atinge pragul minim, sau taxele postale ( curier) depasesc de vreo 2 ori pretul cartii. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

In 2006 cand eram in Turul Romaniei (arbitru, nu ciclist:D) am intalnit un domn care avea cartea si statea la sosire cu rugamintea ca oricare dintre participanti sa semneze in ea. Avea o poveste frumoasa (din pacate am discutat cu el doar 5 minute). Cartea avea foi lipite pline cu semnaturi de la concursurile de unde a luat autografe.

Cred ca era cartea de capatai a respectivei persoane. De fapt cred ca este o carte care a influentat destui oameni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prin bunavointa domnului Ciocan si a domnului Neagoe am intrat in posesia mai multor documente din perioada 63-66.

O sa publicam in sectiunea Istoria Ciclismului Romanesc o noua serie de articole.

Astazi va puteti delecta cu un interviu dat de Mircea Romascanu acum 10 ani, interviu publicat in cartea fundatiei Pro DINAMO “Un veac pe jumatate, o iubire pe de-a intregul”.

Nea Mircea este inconfundabil.

Mircea Roma?canu - Niciodat? nu e prea târziu | Ciclism.ro - biciclete, magazine, stiri, istorie, totul despre ciclism

Edited by Ovidiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Situatie ingrata pentru Valverde » Jesús Manzano: "Imparteam cu el substante interzise"

Situa?ia ingrat? pentru Valverde » Jesús Manzano: 'Împ?r?eam cu el substan?e interzise' :) :: Ciclism :: GSP.RO

"Valverde a folosit aceleaşi substanţe ca şi mine. Dacă eram în aceeaşi cameră, împărţeam cu el ce aveam. Dacă trebuie să apar în faţa unui judecător ca să depun mărturie, o fac fără ezitare". Jesús Manzano scrie în As ultimul episod al unei dispute ce reînvie dezbaterea în jurul dosarului Puerto şi tinde să îl sufoce pe Alejandro Valverde.......

TURUL CALIFORNIEI / San José - Modesto, 167.7 km

Thor Hushovd, «fulger» prin ploaia Californiei

http://www.gsp.ro/sporturi/ciclism/thor-hushovd-fulger-prin-ploaia-californiei-124314.html

Norvegianul Thor Hushovd a profitat de trena impecabilă dusă de colegii de la Cervélo TestTeam şi a cîştigat prima etapă de sprint masiv din Turul Californiei, în faţa spaniolului Oscar Freire (Rabobank) şi a britanicului Mark Renshaw (Columbia) ........

Edited by maurice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spaniolul Alejandro Valverde a fost informat joi de către Comitetul Olimpic Italian (CONI) că a fost trecut sub urmărire penală pentru implicarea avută în Operacion Puerto. Anunţul a fost făcut după audierea susţinută de rutier la Roma.....

Procurorul CONI: 'Avem dovezi clare c? Valverde e implicat în Operacion Puerto' :: Ciclism :: GSP.RO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now