Recommended Posts

Salut,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Vreau sa cumpar o bicicleta care sa o folosesc 60% in oras, 40% trasee de munte - gen drumuri forestiere, poate cateva concursuri de triatlon off road in viitor, nu ceva foarte extrem. Buget apx 2500-3000 lei. Dupa mai multe cautari am ajuns in final la 2 modele care mi s-au parut interesante din care sa aleg:

- Felt Q700, modelul din 2010 la 2850 lei:

http://www.mosionroata.ro/Biciclete-Mountain-Hard-tail-Aluminiu-Felt-Q700/

- Giant Talon 3 la 2700 lei:

http://www.magazinuldebiciclete.ro/biciclete/barbati/off-road/sport/trail/talon-3-1242

Care din cele 2 biciclete ma sfatutiti sa aleg?

Ar mai fi varianta Head Seek cu 2 suspensii dar e la 3400 lei, merita diferenta de pret?

http://www.magazinuldebiciclete.ro/biciclete/barbati/off-road/performanta/trail/head-seek-2010

Eu am 1.85m si 70kg.

Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

As merge pe Giant avand in vedere faptul ca vrei sa te dai si off-road => franele fac multe parale in comparatie cu Felt. Deci: frane higher, pret lower...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dintre cele 2 doua, dupa cum bine zice si domnul secretar general, Giant fara indoiala. Dar mai cauta si alte varinate. La banii astia poate gasesti ce va mai bine utilat. Ar trebui sa te gandesti si la o varianta second hand. Si da, full suspension merita, e diferenta mare, mai ales daca ai o varsta sau greutate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merită la ce? în oraș suspensia, de nici un fel, nu are nicio valoare, iar el a spus că merge 60% în oraș. Pe munte a zis că merge pe foresiere, nu offroad sau ceva. Full suspension înseamnă cost mai mare sau dotare mai slabă. Avantaje nu prea văd deloc, doar dezavantaje, pierzi mai multă energie din cauza suspensiei, sau mergi cu ea blocată dar oricum ai bicicleta mai grea. Cred că hardtail e optim pentru socerom. Cine are nevoie de full suspension știe asta, n-are nevoie de recomandări.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@4ad:

"@soceram said: 60% in oras, 40% trasee de munte - gen drumuri forestiere, poate cateva concursuri de triatlon off road in viitor'"

Omul a cerut o recomandare. Nu cred ca este vreo problema. Si eu si @sole42 am exprimat doar opinii, nu am dat cu parul. Stima deosebita!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@4ad, cred ca pot sa am si eu o parere. Nu i-am recomandat sa cumpere un full, doar i-am raspuns la intrebare. Deci, in opinia mea si numai a mea, merita diferenta de pret pentru o bicicleta full suspension. Poate nu il intereseaza diferenta de bani, de greutate si lipsa de randament, cum zici tu. Te rog pe viitor sa nu mai comentezi la post-urile mele. Eu iti respect opiniile si te rog sa faci la fel. Toate cele bune.

@socerom, daca esti din Bucuresti, iti pun la dispozitie pentru o tura bicicleta mea Santa Cruz, ca sa iti faci o parere despre un full. Este foarte grea, costa mult si este complet lipsita de randament.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Cred ca full suspension e prea mult pt mine, chiar daca voi participa la concursurile de care spuneam. Deci probabil raman la hardtail. In afara de sistemul de franare unde bicicleta Giant are clar un avantaj, exista diferente calitative intre cele 2 si la restul componentelor sau sunt relativ asemanatoare? Daca sunt la fel merg pe Giant avand un pret mai bun si frane hidraulice, cum spunea si a_mic.

@sole42: sunt din bucuresti, multumesc mult pentru oferta, dar nu cred ca mai e nevoie de test-drive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In afara de sistemul de franare unde bicicleta Giant are clar un avantaj, exista diferente calitative intre cele 2 si la restul componentelor sau sunt relativ asemanatoare?

Felt are componente mai bune.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@socerom:cum bine zice si sole42,ai putea lua in calcul si o varianta 'second' unde,in jurul sumei de 3000lei,s-ar gasii ceva mult mai bine echipat.Daca totusi doresti musai ceva nou,uita-te si la bicishop.ro sau la veloteca(vad ca esti din Buc.),dupa un corratec super bow fun sau trail.@4ad:drumurile "foresiere",dupa cate stiu eu,sunt drumuri off,mai mult sau mai putin agresive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now