MBZ

Chestionar concursuri ciclism!

Recommended Posts

Pana saptamana viitoare o sa fie gata chestionarul de scoring, atat pentru organizatori "before" cat si pentru participanti "after".

Cam usor se "recomanda" un concurs, multe au iz de afaceri si nu prea stau in regulile de organizare si la evenimente biciclistice dupa ureche cam neplacut sa mergi.

Nu are legatura cu un concurs anume dar trebuie putin mai atent cercetat un concurs INAINTE de a participa.

  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si chestionarul ala cine il completeaza si cum? Care sunt criteriile? Cum eviti subiectivismul?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai exista obiectivism pe lumea asta? Dar cand vezi ca 100 de participanti din 120 (cifra aleasa la intamplare) spun ca a fost de kko, te cam pune pe ganduri, nu? La fel daca 200 spun ca a fost super concurs, parca te indeamna sa te inscrii si tu la editia viitoare...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Corect! Sa inteleg ca esti de acord ca nu este nevoie de un chestionar ca sa alegi un concurs?! Dupa experientele din ultima perioada eu pot spune fara probleme care sunt concursurile la care merita sa mergi si care sunt concursurile la care mai bine te distrezi de pe margine. In aceeasi situatie sunt majoritatea utilizatorilor acestui forum care merg la concursuri (si acest lucru sunt sigur ca o se vada in timp).

=> Chestionarul este inutil si inutilizabil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideea unui astfel de chestionar a plecat de la cativa membrii ai PGCT.

In caz ca nu e clar, Pro Geiger Cycling Team.

Chestionarul pentru organizator are intrebari simple de genul, exista asistenta sanitara in traseu. Apa pentru spalat bicicletele in cazul necesitatii acestei operatiuni pentru a fi efectuata la un numar mare de concurenti. Etc, etc, etc. Nimic fata de ce este normal sa fie. Tu Ovidiu daca vrei pe baza unor anunturi si afise sa te duci la un concert cu AC&DC si vine si canta o formatie din Slobozia hituri din anii 70 si alea fals, ai fi incantat? Eu cred ca nu.

Dupa cate observ nici macar nu ai rabdarea de a vedea ce contine si cum ajuta participantii clasificarea dinainte a unui concurs, dar sa mai si ajuti expunerea unei astfel de clasificari. Asa pe telefon, prietenii si "recomandari" din burta se cam merge la ghici.

Asa, si daca tu stii dinainte care-s concursurile alea adevarate la care merita a mergi si esti un vizionar, de ce nu ne spui si numerele la loto?

LE: Am participat la discutie, si considerandu-se ca am ceva vechime, acceptabila, si o oarecare reputatie, as putea propune pe forumul ciclism.ro o astfel de clasificare.

Daca am ofensat pe cineva, imi cer scuze.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si ce il impiedica pe cel care completeaza chestionarul sa spuna ca vine A|C/DC si cand ajungi acolo sa vezi tot formatia din Slobozia?

Eu am intrebat doar cine completeaza chestionarul, nu am dat cu parul.

Am mai avut dicutia cu clasificarea concursurilor si in 2010

http://www.ciclism.r...e-pe-ciclismro/

Ia citeste ce ai postat acolo! Ai avut aceleasi idei ca si eu am avut aceeasi pozitie. Cred ca ne complicam inutil!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai in mod normal, chestionarul ar trebui completat de cei care au participat, ca doar nu m-oi apuca eu, care am stat acasa la caldurica, sa completez despre cum a fost concursul de la Cuca Macaii, nu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

scuze pentru off-topic. Probabil trebuie un topic separat pentru asta .

mi se pare buna idea cu chestionarul . Normal ca va exista subiectivism dar macar va fi intr-o forma organizata :)

Acum serios. Am vazut chiar intrebarea unui organizator care vroia sa stie ce s-a mai facut la alte concursuri asttfel incat concursul lui sa aiba succes.

Deci cred ca un astfel de chestonar ar fi si in ajutorul organizatorilor (mai ales pentru cei care le organizaeaza pentru prima data - din ce in ce mai multi).

In plus cred ca ciclism.ro vrea/trebuie sa promoveze o organizare "profesionala" a competiiilor de ciclism , cel putin asa am inteles eu o parte a diferendelor cu federatia.

De ce sa nu vedem un astfel de chestionar intai si apoi sa vedem daca e sau nu util ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, hai sa nu fiu eu Gica Contra:)

Astept chestionarul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exista chestionar pentru organizatori. In momentul in care se anunta concursul, i se trimite de pe ciclism.ro acest chestionar sau si-l descarca singur si-l posteaza ulterior completarii. In special pentru concursurile noi si cele care au sub doua sezoane.

Invariabil discutiile pornesc de la partea de organizare, si mai toti se lamenteaza ca fiind un concurs nou, fara experienta, bla bla au dat gherle dar la anul va fi bine, si tot asa pana cand la 80 de ani vom gasi numai concursuri perfecte ca tot stam pe margine si ne uitam din baston. MAi sunt discutii de traseu, in special de marcaj, ca e sau nu e punctul de alimentare la nivelul taxei, etc.

Asadar in chestionarul de baza care v-a fi afisat 0 saptamana se poate dezbate continutul, modifica, scoate si adaugi.

Si apoi se clasifica A, A+ A++

Eu unul nu as admite in clasa A nici un concurs fara cronometraj. Punct.

Si de aiai mai departe in sus pana la clasificarea A++ daca se acorda si puncte UCI, eventual.

Apoi:

Clasificarea pe grad de dificultate.

Clasificarea pe traseu.

Clasificarea pe marcaje.

Clasificarea pe zona start-sosire, unde sa existe alimentatie si divertisment samd.

Pentru ca daca platesti o taxa, platesti pentru un eveniment in care sa fie cuprinsi toti, concurent, familie, copii, etc.

In functie de ce completeaza organizatorul clasificarea si-o face singur, si isi da seama tot singur din criteriile de clasificare ce anume trebuie sa fie neaparat pus la punct.

Apoi dupa concurs se face clasificarea finala.

Concurentii pondereaza scoringul auto. S-a respecatat ora de start? Ora de premiere? Au fost toate cele asumate din scoringul personal al organizatorului? Atunci este serios si vom fi alaturi de el an de an sau de n ori pe sezon, daca alege sa organizeze evenimente foileton.

Cand se incheie scoringul si ciclism.ro pe o pagina speciala unde nu pot posta decat moderatori sau admini, se publica clasificarea si se scrie Recomandat Ciclism.ro. Care deja devine o marca.

Ca si la hoteluri, curve, vinuri, siguranta auto, etc, exista un organism privat si independent care face aceasta clasificare dupa niste criterii. Ce este atat de criminal sa facem noi asta?

Anul trecut s-a propus si poate inca nu era suficient de coapta problema. Anul asta poate este necesar sa se demareze macar in stadiu incipient un astfel de scoring.

Nimic mai mult.

O astfel de clasificare va cerne si tria si concurentii pe grade asa cum este in SUA si cum s-a mai discutat subiectul.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bun!

Le iau pe rand!

Mie imi convine faza cu cronometrajul pentru ca in acest fel organizatorii o sa fie obligati sa imi solicite un serviciu pe care eu il ofer contra cost.

=> Ovidiu Simen nu poate fi obiectiv pentru ca el va incerca sa dea note proaste organizatorilor care nu fac cronometraj cu cip

Logic ori ba?

Clasificare pe grad de dificultate, pe marcaje etc. Cine stabileste criteriile?

Sa nu ma intelegi gresit, eu nu am o problema cu acest scoring. Putem face pentru fiecare cursa un chestionar (trebuie facut pe forum, nu pe google docs unde poate posta orice hatter) si utilizatorul poate sa completeze. Nu vreau sa completeze chestionarul un gigel care a fost impresionat ca a platit doar 15 lei si a primit de acei bani un tricou si mici. Vreau pareri pertinente, de la oameni care au fost la minim 5 concursuri in viata lor.

Ideea este sa facem o chestie transparenta. Eu cred ca este necesar sa se completeze numarul de concurs si numele persoanei, ca sa evitam postari ale unor idioti care au ceva cu organizatorul. Eu sunt satul de indivizi care injura si arunca cu noroi din spatele monitorului si care se transforma in mielusei balnzi cand te intalnesti cu ei.

Pe scurt, daca facem o treaba o facem ca la carte!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perfect deacord cu tine la toate capitolele.

In ceea ce priveste cronometrajul nu esti singur pe planeta. Nu intereseaza concurentii ca ia de la tine, din Ungaria sau din Bangladesh, ci doar ca acesta sa se existe, sa functioneze, sa dea rezulatetele cu acuratete si la timp.

Poti fii obiectiv pentru ca ai fost la mai mult de 5 concursuri, stii si ai resimtit ce inseamna cronometraj si ce inseamana fara.

Dar eu unul prefer, si banuiesc ca nu sunt singurul, sa imi fac o tura cu prietenii unde sa merg pe bicla, nu sa fac cine stie ce alte traznai, contra cost, si la sute de km de casa. N-am absolut nici un castig sau placere sa merg undeva sa ma dau si sa nu ma dau, sa plec de acolo murdar ca porcul ca n-am unde ma spala, sa platesc taxa exorbitanta si sa nu existe macar cronometraj, un PA rezonabil, samd. Nu plec de acasa fara apa si cu si fara adaose. La Galati am dat atat Powerbar cat si apa la amici care ramasesera fara. Nu plec de acasa fara mancare, batoane proteice, geluri, caserola cu paste, samd. Nu ma duc sa ma scoata din foame vreun organizator. Ca sa fie clar. Dar un pic de deschidere la nevoi si minimum necesar in raport cu taxa ceruta, si atentie la ce fac deja este obligatorie. Nu vreu sa imi parara rau ca din cele care au aparut si apar ca ciupercile de pe ploaie, am ales unul neplacut cand puteam in aceeasi zi fi la altul superb.

Sa organizeze oricine, dar sa fie organizator, nu Caritas cu musca si fugi...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anul trecut mi-ati sarit in cap :)

Bine ca se face pana la urma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asteptam cu nerabdare finalizarea proiectului si sper ca lumea sa aiba puterea sa fie cat mai obiectiva, ceva de genul ca daca el s-a ratacit ca prostul si cand s-a intors a vazut ca intersectia era marcata bine si el chior, sa nu dea nota mica organizatorului. Si nici sa-i dea nota mica pentru ca a plouat toata ziua. Dar chestiuni de genul incurcarii rezultatelor finale, lipsa unui loc de spalat bicicletele, haos in zona de sosire, astea ar trebui clar penalizate. Apropo de asta, pentru cei care au de gand sa dea note, o lectura buna ar fi regulamentele UCI, unde scrie cam cum ar trebui sa arate un traseu de maraton si de XCO.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu cred ca acest chestionar trebuie sa se bazeze pe obiectivitatea fiecaruia. Pentru ca toata lumea fi obiectiva, dar perceptiile fiind diferite, rezultatele pot fi diferite.

Sper ca acest chestionar sa nu dea voie la interpretari.

De exemplu... nu trebuie intrebat organizatorii ce ofera. Ar trebuie facuta o lista de necesar pe care organizatorul s-o completeze (exemplele sunt stupide, dar ar trebui sa genereze astfel de raspunsuri):

- numar locuri de parcare : 40 de locuri la 100 m si 120 la 500 m. Nu se va permite parcarea pe sosea sau in fata liniei de start.

- marcaje : Toate intersectiile sunt marcate. La toate schimbarile de directie de peste 90 de grade exista voluntari.

- puncte de alimentare. La primul punct de alimentare veti gasi apa (75 l, care ajung pentru primii 150 de concurenti). La punctul doi de alimentare veti gasi doar isotonice... etc...

etc...

La fel ar trebui sa se procedeze si cu cei care au concurat.

Startul: au intarziat 30 de minute: nota 4

Marcaje: Langa cimitir nu exista niciun voluntar si am iesit de pe traseu: nota 4

Puncte de alimentare: Am venit in primii 50 si n-am mai gasit apa la punctul 1: nota 2

etc...

Desigur ca pot exista si aprecieri personale, dar nu in cadrul chestionarului. Eu asa ma gandeam ca ar trebui sa arate.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-ai bagat in ceata, intai zici ca sa nu fie obiectiv, apoi explici ca trebuie sa fie obiectiv, iar la sfarsit spui sa nu existe aprecieri personale, adica din nou sa fie obiectiv (obiectiv = fara aprecieri personale, sa se bazeze doar pe fapte si valori concrete, cu pareri personale se numeste subiectiv). :P

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oameni buni, nu exista asa ceva precum obiectivism (tot ce e trecut prin filtrul experientei personale e atins de subiectivism)... Unuia poate ii plac marcajele mai rare si are un simt de orientare mai dezvoltat, ergo nu va fi afectat de un marcaj mai slabut. Altii poate au nevoie de un marcaj din 5 in 5 metri ca altfel se ratacesc, deci traseul, in ciuda faptului ca a fost marcat ok (ipotetic) va fi declarat prost marcat. Exemplele pot continua pe aceasta tema.

Ideea e ca daca isi prezinta mai multi concurenti impresiile despre concurs in baza acestui chestionar, iti poti face o imagine de ansamblu asupra a ceea ce a fost acolo si poti decide daca anul/anii viitor/viitori iti vei indrepta bicicleta acolo. Tot din acest chestionar, pe baza impresiilor si sugestiilor concurentilor, organizatorii pot extrage punctele slabe si sa le corecteze (cu conditia sa fie interesati de asta).

Parerea mea... Hac!

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai e cam ca la statistica :

cand 100 de subiectivi spun cam acelasi lucru rezulta ceva destul de obiectiv.

sau cum spune vorba aia : cand iti spun mai multi oameni ca esti beat te duci si te culci :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca e inutil...

E suficientă o ploaie zdravănă în timpul sau înainte de concurs ca să zici că traseul a fost nasol. Îţi intră o creangă la spiţe şi apoi faci scandal că nu a fost curăţat bine. Te aleargă nişte câini şi spui că vina e a organizatorilor. Aproape nu exista concurs în care să nu se rătăcească câte unu...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cand va fi publicat chestionarul pentru organizatori va puteti da cu parerea daca este inutil sau nu.

La fel si chestionarul pentru participanti.

Clasificarea unui concurs nu va sta in subiectivismul sau nestiinta unui concurent care nu are destula experienta si participari la activ.

Se va orienta in special pentru amatori, dar si avansati sau cei considerati categoria elite.

Vor fi selectionati un numar de electori care vor participa la clasificare ulterioara concursului. Acestia nu vor avea la dispozitie punctajul, vor da raspunsuri din o lista de optiuni are fiecare are un punctaj.

Daca un organizator va solicita sa afle de ce a obtinut evenimentul lui un punctaj prea salb, sau nu-i este clara obtinerea punctajului doar lui i se vor comunica punctajele.

Nici un elector nu va fi facut public, decat dupa ce concursul s-a desfasurat si scoringul a fost calculat si publicat. Acestia vor fi in numar de 10 la orice concurs luat spre clasificare, iar din cei zece doar 6 vor avea participare valida alesi aleatoriu. Nu va exista posibilitatea de a fi subiectiv decat daca se va vrea cu tot dinadinsul asa ceva.

Traseul poate avea devieri, excluderi si scurtari in cazul in care pasaje din lungimea lui nu sunt practicabile in caz de intemperii. E extrem de simplu.

In plus in toata lumea, exista oamenii care fac trasee, specializati, si nu sta la indemana oricui. Se vor selectiona si acestia, in asa fel incat in cativa ani sa existe trasee veritabile, cu marcaje semipermanente sau permanente si sa poata fi accesibile celor care doresc sa le parcurga. Eu personal cunos doar 4 oameni care chiar stiu sa faca trasee pentru MTB, pentru ca nu se limiteaza doar la dificultate. Lungimea, antrenul pe care il da, zona, elevatia, privelistea, rapiditatea, si multi alti factori concura la a fi un traseu frumos si placut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cam complicata chestia asta cu "electorii" ... in primul rand de unde ii gasesti ? ... presupun ca nu cei de pe forum, ca atunci vor fi cam tot timpul aceeasi ...

Are si varianta asta o logica dar nu cred ca fi mai obiectiva decat un chestionar completat de toata lumea.

De ce nu mergeti eventual pe ambele variante ? un chestionar completat de "electori" si unul de toti cei care vor.

In felul asta se pot si valida diverse notari .

Sau o varianta ca la Eurovision : un juriu de specialitate (si aici o sa ai doar participanti cu experienta in concursuri ) si votul publicului ... ca nu spuneau degeaba romanii "vox populi vox dei".

zic si eu ca sa nu tac :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deacord Catalin, dar pana la un punct. La Galati foarte multi au fost incantati de cum s-a desfasurat organizarea. Si n-au fost mult prea multe incantator organizate. Ideea nu este sa tragem suturi in cur dupa, ci sa evaluam corect o organizare. La fel sa isi asume si organizatorul o organizare responsabila si bine facuta. Sa fie facute in folosul ciclismului si nu din mercantilism. Nimic mai mult.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu iti dau dreptate :)

exista o euforie dupa concurs ,cand te bucuri ca ai terminat si ca ti-a placut ce ai facut incat nu ma conteaza diversele scapari din organizare.

Plus lipsa de elemente de comparatie. Dar tocmai asta ma astept sa faca acest chestionar : sa evidentieze clar acele aspecte care trebuie avute in vedere de organizatori. Si cu un astfel de chestionar cred ca, si cineva mai neexperimentat sau prea subiectiv , poate sa isi dea seama de niste elemente care au fost scapate (sau nu) din vedere de organizatori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari celui/celor care au avut initiativa de a face acest chestionar!

UN singur exemplu as dori sa dau: la concursul de la Predeal, din nefericire am avut un mic accident la genunchi, nu am gasit nici macar o amarata de GHEATA sa imi pun la genunchi! Asta ar fi insemna un feedback negativ la capitolul organizare, data viitoare cu siguranta se va corecta.

Atata timp cat un concurent plateste, vine la concurs, are dreptul sa acorde un feedback oricare ar fi el.

Sper sa se concretizeze cat mai curand o formula prin care putem acorda verdictul nostru, al participantilor, pentru fiecare concurs!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iata ce ziceam de subiectivism... Concursul de la Predeal capata un minus ca nu a avut gheata... Poate un altul va capata minus ca nu a avut cotlet de berbecut la punctul de alimentare samd...

No offence Amadeus...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.