ovidiu

11.06.2011 - Triatlon Fara Asfalt - 2 Mai / Vama Veche

Recommended Posts

2010 a fost un inceput. Cursa continua cu si mai multa adrenalina si cu o noua provocare: ecologizarea traseului de alergare (rezervatia marina 2 Mai - Vama Veche).

Website-ul evenimentului: http://faraasfalt.ro/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am structurat sub formatul unei sectiuni de intrebari frecvente toate informatiile disponibile in acest moment referitoare la evenimentul "Fara Asfalt" 2011 - editia a II-a (denumit in continuare "Evenimentul").

Daca gasiti subiecte netratate in acest post, lasati un mesaj in acest topic si va voi raspunde cat mai curand posibil.

F.A.Q.

1. Cand si unde se desfasoara Evenimentul?

- Cand: sambata, 11 iunie 2011 incepand cu ora 9 (ora la care se da startul). Sedinta tehnica cu toti participantii va fi organizata in seara premergatoare: Vineri 10 iunie incepand cu orele 21.

- Unde: Startul se da din Vama Veche, de pe plaja de langa pescarie. Aici vom avea amplasata baza unde de altfel se va efectua si tranzitia intre probe.

- Traseul este disponibil deja pe site-ul nostru aici. Avem harta si cateva filmulete de pe traseul de bicicleta.

2. Care sunt probele?

- v-am pregatit trei probe, in ordinea: inot, alergare, bicicleta. In cadrul competitiei avem doua variante de concurs: o Tura Scurta (TS) si o Tura Lunga (TL) pentru concurenti individuali.

De asemenea vom avea si echipe formate din stafete, dar doar pentru traseul TS.

- TS (individual si stafeta): 750 m inot, 5 km alergare, 35 km mountainbike

- TL (individual): 1,5 km inot, 10 km alergare, 35 km mountainbike

Ca de obicei, informatii suplimentare gasiti pe site-ul nostru, sectiunea Regulament.

3. Unde se fac inscrierile?

- sectiunea de inscrieri o regasiti aici impreuna cu detaliile aferente precum si formularul electronic pe care va rugam sa-l completati in vederea inscrierii.

4. Pana cand se fac inscrierile, si cat ma costa?

- avem doua intervale de inscrieri:

I) 15.04.2011 - 15.05.2011 inclusiv - taxa de inscriere este de 85 lei.

II) in intervalul 16.05.2011 - 04.06.2011 inclusiv- taxa de inscriere este de 100 lei.

Data inscrierii este data la care se plateste taxa de inscriere iar dupa 04.06.2011 nu se mai accepta inscrieri.

5. Cum platesc taxa de inscriere?

- prin ordin de plata. Detaliile le regasiti in cadrul formularului de inscriere.

Lucram la o solutie care sa elimine drumul vostru pana la banca astfel incat sa aveti mai multe resurse pentru Eveniment. Va tinem la curent vizavi de disponibilitatea acesteia.

6. De ce as veni?

De ce nu? Noi vrem sa-ti spunem cate ceva despre miscare, despre natura si despre iesirea din rutina. Tie trebuie sa-ti placa sa inoti, sa te dai cu bicicleta si sa alergi in spatii deschise. Sa iubesti natura.

Daca iti place doar una din probe, gaseste doi prieteni si fa o stafeta!

Fata de prima editie continuam cu mai multa adrenalina si cu o noua provocare: ecologizarea traseului de alergare (rezervatia marina 2 Mai - Vama Veche.

La sosire o sa te asteptam cu papa de la Soni (Papa la Soni) si cu premii, iar la urma voi: concurenti si sustinatori impreuna cu noi, organizatorii, vom petrece pe plaja "La corturi" de langa pescaria din Vama Veche, pana cand vom cadea epuizati.

Cam atat deocamdata. Pe masura ce detalii suplimentare devin disponibile, veti fi printre primii anuntati.

Intre timp, vizitati-ne site-ul si pagina de facebook pentru informatii suplimentare, imagini si marturii de la prima editie.

Update-uri ale acestui post vor fi marcate spre identificare usoara.

Pe curand!

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Rezervat match-making -

Vrei sa participi la proba de stafeta dar iti lipseste o echipa completa?

Lasa un mesaj in thread sau da-mi un PM si te voi adauga in acest post.

Retine ca stafetele participa doar pe traseul de tura scurta: 750 m inot, 5 km alergare, 35 km mountainbike.

Pentru a pastra lucrurile organizate, spune-ne rolul tau preferat in stafeta: inotator, alergator sau cliclist (cu cat mai multe roluri, cu atat mai multe sanse de a gasi coechipier) si localitatea de bastina. Lista o voi actualiza in functie de locatie astfel incat sa gasiti mai usor pe cineva din zona voastra.

Aceasta va fi un single's list in care veti aparea cu user-ul de forum. Match-making-ul il prefer sa-l faceti intre voi, pe sistem de PM, iar cand va gasiti coechipierii, dati-mi un PM sa va scot din lista astfel incat sa nu mai fiti "apelati" si de alti .

"Imperechere" fructuoasa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

-De ce ati schimbat ordinea consacrata a probelor : inot, ciclism,alergare?

-Din filmarile de anul trecut am vazut ca o parte din traseul de alergare era printre cearsafurile turistilor. Nu se poate evita situatia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

-De ce ati schimbat ordinea consacrata a probelor : inot, ciclism,alergare?

-Din filmarile de anul trecut am vazut ca o parte din traseul de alergare era printre cearsafurile turistilor. Nu se poate evita situatia?

ordinea probelor nu este cea obisnuita dupa cum nici Competitia nu este una obisnuita. Tinand cont ca traseul este off-road, probele se muleaza mai bine in aceasta ordine. O tura de bicla dupa ce-ai alergat 5 km este chiar revigoranta (ma refer aici la distanta minima, aferenta turei scurte), in timp ce 5 km de alergare pe plaja dupa ce-ai facut 35 de mtb nu vor face altceva decat sa-ti toarne plumb in pantofi.

In plus, dupa ce te-ai dat cu bicla prin canionul si padurea de la Hagieni ti s-ar fi parut de-a dreptul plictisitor sa nu vezi altceva decat apa si nisip pe proba de alergare.

Este exact aceeasi ordine a probelor de anul trecut iar la finalul concursului n-am avut nici un participant care sa se declare nemultumit de acest aspect.

Cat despre acele imagini, fotograful le-a surpins mai mult dintr-un punct de vedere artistic decat unul documentar. Ceva in linia unei idei contrastante: "in timp ce turistii dormeau in corturi, concurentii munceau din greu".

Au fost doar putine situatii in care alergatorii au dat de corturi puse pe plaja, iar anul acesta vor fi si mai putine. In primul rand datorita faptului ca ne-am schimbat locatia bazei. Acum proba de alergare porneste din nordul Vamii si se indreapta catre 2 Mai. Acea portiune de plaja este foarte ingusta si de obicei pustie. Iar in al doilea rand vom anunta interdictia camparii la nord de pescarie, si vom inspecta de cu seara traseul astfel incat sa-i rugam pe turisti sa ne ajute cu mutatul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare , intentionez sa particip la stafeta , spre rusinea mea nu stiu sa inot decat 3m de la mal http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif (motivul ca nu fac toate probele).

O sa fac bicicleta , daca se poate un TCX cu traseul pentru Garmin ar fi perfect (dar unul facut original cu Garminul , nu pe bikemap) . Cunosc traseul dar vreau sa am harta de la voi .

Presupun ca acest lucru o sa fie folositor si pentru cei care nu cunosc traseul chiar deloc .

Share this post


Link to post
Share on other sites

[...] daca se poate un TCX cu traseul pentru Garmin ar fi perfect (dar unul facut original cu Garminul , nu pe bikemap) . Cunosc traseul dar vreau sa am harta de la voi .

Presupun ca acest lucru o sa fie folositor si pentru cei care nu cunosc traseul chiar deloc .

Salutare, raspunsul meu a intarziat putin dar mi-am luat un mic ragaz de studiu.

O harta pentru Garmin ar fi cu siguranta ceva in plus pentru acei concurenti care o pot folosi.

Aici, insa, intervin doua aspecte:

1. scopul in sine al concursului: noi ne dorim in primul rand sa va oferim o experienta unica outdoor, stimulata prin intermediul unei competitii. Noi am prefera sa descoperiti traseul uitandu-va in jurul vostru (si daca intr-adevar cunosti traseul, stii ca cel mai mare pericol este de a te fura peisajul :) ) ghidandu-va dupa formele de relief si marcajele cu care noi vom popula intregul traseu. Nimeni nu are cum sa se rataceasca.

2. deocamdata nu avem una asemenea TCX. In schimb, planuim o sedinta de recunoastere a traseului in unul din weekend-urile de dinaintea concursului. Noi ne dorim sa fie inainte de incheierea perioadei de inscrieri astfel incat sa va dam ocazia de a parcurge traseul inainte de a va hotari vizavi de participare. Detaliile acestei intalniri le vom face cunoscute din timp, astfel incat cei interesati isi vor putea chiar ei stoca informatiile/coordonatele traseului pe variile dispozitive de care dispun.

In plus, in functie de conditiile meteo - sper eu sa nu fie cazul - s-ar putea sa fim nevoiti sa adaptam traseul in functie de conditiile de la fata locului iar astfel o harta foarte exacta nu v-ar folosi la nimic.

Nu pun raul inainte, dar la prima editie am fost fortati sa schimbam traseul in chiar preziua concursului datorita ploii cazute in zilele anterioare, iar nu mai tarziu de astazi, "Prima Evadare" s-a desfasurat in conditii extrem de dificile.

Cam atat deocamdata.

stay tuned :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cand se face recunoasterea sa lasi un mesaj aici te rog , voi veni si eu (cu alti membrii din CCT) sa facem traseul impreuna .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cand se face recunoasterea sa lasi un mesaj aici te rog , voi veni si eu (cu alti membrii din CCT) sa facem traseul impreuna .

In principiu ramane pentru weekend-ul acesta: 14-15 mai, cel mai probabil sambata.

Detaliile exacte le vom anunta pe pagina noastra de facebook dar le voi posta si aici.

Poate parea cam din scurt, insa chestiuni organizatorice ne impiedica sa tinem recunoasterea intr-unul din weekend-urile ulterioare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4. Pana cand se fac inscrierile, si cat ma costa?

- avem doua intervale de inscrieri:

I) 15.04.2011 - 15.05.2011 inclusiv - taxa de inscriere este de 85 lei.

II) in intervalul 16.05.2011 - 04.06.2011 inclusiv- taxa de inscriere este de 100 lei.

Data inscrierii este data la care se plateste taxa de inscriere iar dupa 04.06.2011 nu se mai accepta inscrieri.

Am prelungit perioda de inscrieri cu taxa redusa pana pe 22 mai. Va asteptam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe site nu gasesc timpii limita la TS si mai ales la TL. Daca cunosteti acestea, nu ezitati sa le comunicati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut,

pe ce suprafata se alearga?

suprafata de alergare este una mixta dupa cum poti vedea si de pe harta traseului: cca 60% din proba de alergare se face pe faleza (deci poteca) iar restul pe plaja.

Astfel, recomandam pantofi de trail-running, dar poti folosi si pantofii clasici de alergare daca nu tragi la podium.

Pe site nu gasesc timpii limita la TS si mai ales la TL. Daca cunosteti acestea, nu ezitati sa le comunicati.

Intr-adevar, inca nu am publicat timpii limita pentru categoriile de concurs. Ii vom stabili in functie de cei inscrisi si experienta lor in astfel de competitii, tinand cont si de timpii de anul trecut (asta poti vedea pe site). Ce pot insa sa-ti spun este ca timpii vor fi permisivi astfel incat doar un nefericit abandon te poate impiedica sa termini concursul.

Spor la antrenamente!

Pe curand,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu o intrebare stupida: pretul nu este, totusi, cam mare? E cam 150% fata de anul trecut, nu?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu o intrebare stupida: pretul nu este, totusi, cam mare?

daca asa iti incepi post-ul (cu partea bolduita), chiar te astepti sa citeasca cineva mai departe?

Din fericire am citit si inclin sa-ti dau dreptate. Este o intrebare stupida.

Te-ai documentat putin inainte de a posta? Cam care sunt taxele de inscriere la alte concursuri similare de anul acesta, si ce experienta ti se ofera de acei bani?

Decat sa ne scriem vorbe grele, nu mai bine faci tu trolling pe un alt forum decat ciclism.ro?

P.S.: am pus link-ul pe "trolling" astfel incat nu doar internautii sa inteleaga despre ce vorbesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate ca ar trebui sa fiti un pic mai receptivi la critici, fie ele si mascate prin intrebari „stupide”.

Cum ramane cu partea a doua: de ce s-a scumpit cu 50%? Se ofera cu 50% mai multe lucruri ca anul trecut? Totusi, in ultimul an am avut inflatie cu o sigura cifra...

Anul trecut am participat la stafeta si mi s-a parut cam mult 60 de lei pentru a alerga 6 km, dar am zis „treaca”. Totusi, acum pentru o stafeta sa fie 300 RON?

Iar la intrebarea privind comparatia cu celelalte concursuri, raspunsul este „Da, m-am informat”. Ceea ce te invit si pe tine. http://www.xsalt.ro/?l=ro&m=2&sm=1

Cu parere de rau, eu unul voi spune „thanks, but no, thanks”.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai daca vorbim de critici hai sa le auzim din start argumentate, nu "mascate", iar abia pe urma putem discuta despre receptivitate.

Ok, nu vii, am inteles. Nu-i nici o problema. Ca tine mai sunt alte milioane de romani, care insa nu posteaza aici. Asta-i de fapt problema cu trolling-ul.

Nu stiu ce te impiedica sa participi anul acesta dar sunt ferm convins ca nu cuantumul taxei. De fapt, singur ti-ai dat raspunsul prin exemplul triatlonului de la Baile Tusnad. Sa inteleg ca acolo vei participa? Doar pentru ca cer cu 15 lei mai putin si doar la proba de stafeta, in vreme ce au exact aceeasi taxa pentru triatlonisti?

Hai sa fim seriosi, aici nu suntem la supermarket la raionul de detergent!

Rationamentul este altul, conceptul este altul, oamenii sunt altii.

Trolleri, carcotasi si bagatori de seama gasim peste tot, pacat ca-i nevoie de un eveniment ca "Fara Asfalt" sa-i cernem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu-mi sta in obicei sa polemizez pe forumuri, asa ca sa lasam colegii forumisti sa traga concluziile acestui schimb de replici. Va urez sincer mult succes la organizarea concursului si la promovarea triathlonului in Romania!

  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru cei care nu ne-au vizitat recent pagina pagina de facebook pentru a fi la curent cu ultimele noutati, iata-le:

- cronometrarea se va face cu chip-uri electronice;

- o sa avem foarte multe premii: nu mai putin de 100, adica pentru toate categoriile de clasamente anuntate: vor fi echipamente de bike de la Surmont si Bikeexpert, vouchers de la TYR si High5, tabere de la Himalaya Adeventure, 3 biciclete Cross, carti de la Humanitas si premii surpriza de la Fara Asfalt; locurile 1, 2 si 3 de la tura lunga vor primi bani;

- Teo o sa puna muzica toata ziua si toata noaptea de dupa concurs (pentru cine nu stie, Teo se pricepe bine la concursuri, nu greseste genurile)

- i-am invitat pe Night Loosers sa cante imediat dupa premiere, asteptam raspunsul lor

- traseul va fi mai viu decat anul trecut: pe 4 iunie va fi actiunea de curatenie din rezervatie, iar portiunea de asfalt de la iesirea din padure am inlocuit-o cu una ce inconjoara lacurile. De asemenea am retusat putin si traseul de alergare: se va alerga la dus pe faleza, cu un ocol pana la banda de bicicleta si unitatea militara si intoarcere pe plaja. In felul asta evitam o zona de bolovani mari de pe o bucata de plaja foarte ingusta. Nu uitati sa verificati harta actualizata.

Va asteptam, si nu uitati sa va inscrieti inainte de 4 iunie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

exista un track al circuitului de bicicleta?

Am facut unul pentru uz propriu :

http://www.bikemap.net/route/1011571

Mentionez ca nu e facut cu bicicleta ci cu mouse-ul de pe harta expusa pe site.

Pe 4 sau 5 Iunie organizatorii vor face traseul. Noi vom avea cu ei cel putin un concurent care va face track-ul cu un GPS si atunci il vom expune pe cel "original".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Caut alergator (sau daca vreti inotator) pentru proba de stafeta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe 4 sau 5 Iunie organizatorii vor face traseul. Noi vom avea cu ei cel putin un concurent care va face track-ul cu un GPS si atunci il vom expune pe cel "original".

Cei care vor track-ul il pot gasi aici.

Este facut cu Garmin-ul duminica, de catre baietii de la CCT la tura de recunoastere a traseului.

Le multumim cu aceasta ocazie ca ne-au fost alaturi, si le uram multa bafta sambata. Atat lor cat si tuturor celorlalti concurenti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Caut alergator (sau daca vreti inotator) pentru proba de stafeta.

Am gasit partener pentru stafeta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cei care vor track-ul il pot gasi aici.

Este facut cu Garmin-ul duminica, de catre baietii de la CCT la tura de recunoastere a traseului.

Le multumim cu aceasta ocazie ca ne-au fost alaturi, si le uram multa bafta sambata. Atat lor cat si tuturor celorlalti concurenti.

la linkul tau sunt doar poze. exista si un track. cum ar arata traseul daca ploua?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.