Sign in to follow this  
DanaPM

excursie in Romania cu bicicleta- XC

Recommended Posts

Asi vrea sa organizez o excursie in Rominia cu biciclete...noi nu sintem profesionisti dar avem citeva sute/mii de Km experianta in XC.

Visiunea mea este sa organizam o excursie prin munti in asa fel ca in fiecare zi inaintam si poate ne oprim sa visitam locuri/lucruri interesante in zona si sa dormim la o alta cabana in fiecare zi. Voi organiza un Jeep care sa ne insoteasca si sa ne care lucrurile personale.

Excursi va fii de 6-7 zile din care 2 zile vor fii pentru acomodare ( la dus si la intors).

Aveti idei, trasee care pot corespunde?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideea-mi place, dar :

Ai motive si argumente plausibile care te fac sa crezi ca astfel de excursii necesita neaparat un Jeep insotitor ? Ce lucruri sa mai care un Jeep daca ai de gind sa dormi la cabana ? Sacii de dormit si putina haleala ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asi vrea sa organizez o excursie in Rominia cu biciclete...

Draga Dana, este de apreciat initiativa ta dar modifica te rog "Rominia" cu Romania :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Asi vrea sa organizez o excursie in Rominia cu biciclete...

Draga Dana, este de apreciat initiativa ta dar modifica te rog "Rominia" cu Romania :wink:

A scris la locatie "Israel", poate nu este pusa la curent cu modificarile aparute in limba romana, poti sa observi ca a scris "sa viSitam".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt multe trasee care corespund,in toate zonele tarii.Acum depinde de nivelul vostru de antrenament si ...care este zona pe care doriti sa o vizitati.

(nordul Moldovei cu manastirile,muntii Apuseni cu pesterile lor,Dobrogea cu Muntii Macinului,Podisul Transilvaniei,Meridionalii ).

In functie de zona dorita se poate discuta depre trasee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sind deschisa la orice propunere, scopul fiind sa vizitam locuri fumoase si dupa parerea mea si diverse..adica nu incontinuu numai manastiri sau numai pesteri ci o zi poate fii una si alta zii alta. Cred ca ar fi interesant daca si biciclisti romani se vor alipi la excursia noastra ( poate in fiecare zi altcineva dupa cum li se potriveste traseul si timpul).

Noi avem in Israel un site in care se deschid excursii zilnice si fiecare se lipeste la excursia care i se potriveste...aveti asa ceva in Romania?! Puteti sa-mi dati adresa sitului?!

Cu relatie la scrisul meu...cu toate ca am terminat liceul in Romania acum cam 20 de ani, nu prea folosesc scrisul in Romineste, asa ca fiti indulgenti la greselile mele.

Jeepul este pentru ca noi venim din Israel si avem nevoie de haine de schimb ( pijamale, treninguri, chiloti curati si toate lucrurile legate de igena personala). Nu le vom putea cara in spate tot timpul.

In Romania se poate urca cu bicicletele in tren. M-am gindit ca vom ateriza in Bucuresti si sa luam trenul spre Nord.

Eu sint de origine din Timisoara asa ca partea de Nord nu prea o cunosc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

שלום

Referitor la limba Romana nu cred ca trebuie sa-ti faci griji, mai sint si altii intr-o situatie similara :wink: . Daca devii mebru activ pe acest site ai ocazia sa-ti perfectionezi cunostintele; mai ales ca aici se puna pret pe asta.

Romania are foarte multe locuri fumoase care asteapta sa fie descoperite per bicicleta. Cind ai intrebari concrete precis vei fi ajutata de baietii din zona.

Noi avem in Israel un site in care se deschid excursii zilnice si fiecare se lipeste la excursia care i se potriveste...aveti asa ceva in Romania?! Puteti sa-mi dati adresa sitului?!

Incercari sint pe acest site (iesiri zilnice si mai ales la weekend). Daca te referi la un site care se ocupa exclusiv de cicloturism (nu organizat) pot sa-ti raspund doar cu un definitiv “nu” :cry: .

Referitor la Jeep (nu vreau sa fiu impertinent) trebuie sa-ti spun ca multi cicloturisti pornesc in Romania sau tranziteaza Romania fara Jeep. Uite aici un exemplu; o poza facuta pe pasul Urdele in cursul unei ture Hannover – Kathmandu pe o bicicleta non XC:

http://www.niklaus.name/img/radforum2/Roland83-Frederike5.jpg

Stiu ca fetele si femeile in general au alte pretentii in ceea ce privest garderoba decit barbatii, dar pentru sapte zile nu cred ca ai nevoie de un Jeep. Avind in vedere ca materialul din care sint confectionate hainele de ciclism se spala foarte usor si se usuca foarte repede cred ca cu doi colanti, doua tricouri, un fleece mai gros, pantaloni si haina de ploaie, 2-3 perechi de ciorapi, ceva pentru dormit, un prosop din microfibra si trusa de igiena esti rezolvata. Cu un pantalon si o camasa / bluza trekking care nu se sifoneaza esti binevenita si prin restaurante mai rasarite. In functie de felul cum si unde vrei sa inoptezi poate mai ai nevoie de un sac de dormit, o saltea si un cort. Nu e recomandabil sa cari aceste lucruri in spate, cu toate ca unii o fac. Pentru asta exista solutii foarte elegante si practice. Sint convins ca si in Israel gasesti genti Ortlieb sau Vaude. Cum arata asa ceva in realitatea cicloturistica poti vedea aici :

http://www.pbase.com/canyonlands/fullyloaded

Deplasatul cu trenul inclusiv bicicleta poate deveni o odisee mioritica.

Ideea cu nordul Romaiei e buna, zona Maramures este foarte frumoasa; dar din cele enumerate de maus vezi ca poate devine greu sa te decizi …

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai impresionat cu ebraica cursiva ...si caracterele!

Jeepul nu este subiectul de desbatere...eu nu intentionez sa car pe mine nimic inafara de strictul necesar ( apa, sandwich, scule si lucruri de prim ajutor , ah si bani/acte personale ..normal). Jeep vom inchiria sau voi ruga prieteni din Romania sa ne acompanieze.

Mie imi plac excursiile in care partea logistica este pusa la punct si am o conformitate rezonabila ( relativ la cerintele mele personale). OK, poti sa crezi ca sint rasfatata...dar nu sint exagerata.

Eu am nevoie de

1. trasee interesante - intre 25-40 de Km pe zii ( depinde cit urcus este), detailate cu puncte de indrumare si atractii turistice.

2. informatii despre cabane la sfirsitul traseului / zimmer sau hotele

3. harti din zona

4. propuneri din experienta voastra a perioadei de timp (eu m-am gindit prin May...este inca frig in Mai?! poaie. ). Normal ca nu astept sa imi dati prognoza fiza, ci o estimare.

5. Cum rezolvam partea logistica de a misca bicicletele din aeroport pina la punctul de incepere ( tren, autobuz de inchiriat etc.)

Si orice alta idee, recomandare care poate face excursia asta deosebita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:wink: :wink:

Mai impresionat cu ebraica cursiva ...si caracterele!

:wink: :wink:

Un gest prietenos fara intentia de a impresiona ...

Na-m avut de gind sa-ti scot Jeepul din cap (si plan), faci cum crezi, dupa mottoul "de ce simplu daca se poate si complicat" :wink: . Nu prea inteleg problema logisticii pentru 7 zile, doar nu e vorba de renumitul "razbel de 7 zile (Israel / Egipt)", dar, hai ca accept. Daca aveai de gind sa faci o tura de 7 luni acceptam problema logisticii; cel putin partial :wink: . Pe net gasesti diverse harti, cam invechite dar totousi harti. Daca n-om avea probleme cu Mossad pot sa-ti trimit un CD cu diverse harti (raspuns la punctul 3.)

Referitor la punctl 5.; probabil EL AL cere ca bicicleta sa fie ambalata intr-un carton specific (gasesti si in Israel la fiecare bike dealer mai rasarit :wink:). Din moment ce stii unde vrei sa te deplasezi cred ca e mai convenabil sa tranporti bicicleta in carton cu trenul la locul de destinatie, cred :?: . Spun asta fiindca stiu (sau cred ca stiu) ca, si in secolul 21, in privinta, asta in Romania trebuie sa fii foarte inventiv ...

Dar ce-mi bat eu gura aici, ai "putintica rabdare", da de sare un cicloturist bastinas versat, si mai bastinas ca mine :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this