Recommended Posts

Stiti ca se poate face performanta fara a consuma produse animale? V-ati pus vre-odata problema? Si nu orice fel de performanta, ci una de TOP!

Referitor la aceasta tema, de a te alimenta vegetarian, sunt multe informatii, insa trebuie sa le cauti. De ce trebuie? Pt ca traim intr-o lume in care ignoranta, nesimtirea, banu sunt la putere. Stiti ca industria alimentara si cea farmaceutica sunt cele mai prospere!!! Si... una lucreaza pt cealalta, merg mana-n mana amandoua. Aceste industrii dicteaza mai totul. Ele au banii, ele finanteaza cercetarile, insa... publica ce le convine. Iar omul, consumist cum este, ia aceste informatii ca atare. Americanii platesc cel mai mult din toata lumea pt ingrijirea sanatatii, dublu decat urmatoarele tari (Germania, Canada, Franta Japonia, UK, etc). Si... rezultate? Nema, sunt la coada planetei. Mor de boli de inima pe capete, ce sa-i faci... colesterolul mare. Insa... au solutii: tot felul de pastile si operatii care mai de care mai complicate. Dar... numarul deceselor din cauza bolilor de inima nu scade, ci creste! De ce? Pt ca colesterolul este enorm in venele lor, iar acestea pur si simplu se infunda. De unde atata colesterol? Pai colesterolul este un fel de grasime care se gaseste numai in produsele animale. Deci, va dati seama cum ajunge in sange. Sanatatea omului ramane undeva foaaarte la coada. Prioritatile sunt altele, dar stim bine sa zicem atunci cand ciocnim un pahar "sanatate!", sau mai mult "sa-ti dea d-zeu sanatate!". Ei bine sanatatea nu ne-o da doamne-doamne, ci ne-o facem noi cu creierasul nostru. Mai concret spus, cu lingura si furculita, cu ce bagam in gurita.

Si... mai presus decat corpul nostru, sufletul nostru, mai sunt si alte vietuitoare pe langa noi, cu acelasi drept la viata... Compasiunea-i tot mai departe de noi, undeva ratacita in coltul creierului...

Referitor la sport, iata cativa sportivi vegetarieni de top si performantele lor:

-Dave Scott, de 6 ori castigator IronMan Triathlon (pt necunoscatori, una din cele mai grele competitii existente, trei probe diferite facute fara pauza, adica una dupa alta. 3.8Km-inot/180Km-ciclism/42Km-alergare).
-Martina Navratilova, jucatoare tenis, nr.1 mondial, 18 titluri de Grand Slam, 31 titluri de Grand Slam la dublu (record al tuturor timpurilor), 10 titluri de Grand Slam la mixt.
-Chris Campbell, lupte greco romane, campion mondial, medaliat olimpic.
-Leroy Burrell, alergator 100metri, campion olimpic, 2 recorduri mondiale.
-Bill Pearl, bodybuilder, castigator a 4 Mr. Universe.
-Edwin Moses, alergator 400 metri garduri, 3 medalii olimpice (2aur), 8 ani nu a pierdut nici o cursa, 4 recorduri mondiale.
-Andreas Cahling, bodybuilder, a castigat IFBB Professional Mr. International in fata lui Schwarzenegger; in zece ani de cariera n-a lipsit nici o finala atat la Mr. Universe cat si IFBB Pro World Championships.
-Ruth Heindrich, alergatoare, maratonista, ultramaratonista, triatlonista; de 6 ori a terminat IronMan Triathlon (4 intr-un an) si asta dupa varsta de 51 ani; 60 maratoane in toata lumea; medalia de aur la Senior Olympic Triathlon la 61 ani. (la 47 ani si-a descoperit cancer la san care era raspandit deja in planani si oase. Si-a schimbat alimentatia, 100%vegetarian, si cancerul s-a retras. Acum la 72 de ani n-are nici o problema de sanatate).
-Murray Rose, innotator, 4 medalii olimpice, 15 recorduri mondiale.
-Carl Lewis, alergator 100, 200 metri, saritura in lungime, 10 medalii olimpice (9 aur), 10 medalii campion mondial (8aur), 11 recorduri mondiale. Cele mai tari performante realizate de el, au fost in jumatatea a doua a carierei, cand a devenit 100% vegetarian.
-Scott Jurek, ultramaratonist; Castigatorul, nr.1 in: Hardrock Hundred-160km, 2007; Spartathlon-246km, 2006 si 2007; Badwater Ultramarathon-216km, 2005 si 2006; Western States 100 Mile Endurance Run-160km, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 si 2005; si multe alte curse.

Dupa cum vedeti, sunt tot felul de sportivi, care folosesc atat miscare aeroba cat si anaeroba. Asa ca... dupa ce vedem aceste rezultate, nu ramane decat sa aruncam la cosul de gunoi mitul "proteina=carne". Mai corect ar fi de spus... "meet meat is murder".

Share this post


Link to post
Share on other sites

mircea, habar n-ai despre ce vorbesti si habar n-ai ce vinzi.

nu ai inteles nimic din alimentatie.

stai jos, nota 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca este important sa mananci din toate dar sa nu faci exces de nimic si carnea are rolul ei iar anumite vitamine nu se gasesc in nicio leguma.

Daca mananci carne asta nu inseamna ca te otravesti sau ca esti criminal pana la urma daca gandesti asa si legumele sunt vii :D si tot criminal esti.

Cam greu sa dai o pedala numa cu legume in burta :D

Poate si sportivii enumerati sunt lactovegetarieni asa parca mai merge :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

...carnea are rolul ei iar anumite vitamine nu se gasesc in nicio leguma.

Faby, carnea si toate alimentele de origine animala au doar patru nutrienti pe care cele de origine vegetala nu le au.

-Colesterol. De acesta nu are nimeni nevoie, este daunator sanatatii.

-Vitanima A. Aceasta poate fi produsa de organismul nostru fara dificultate din beta-caroten.

-Vitamina D. Deasemenea fara dificultate poate fi produsa in corpul nostru pur si simplu prin expunerea pielii la lumina soarelui.

-Vitamina B12. Doar aici sunt ceva controverse. Este o vitamina produsa de niste microorganisme care se gasesc in sol si de catre microorganisme care se gasesc in intestinele animalelor (inclusiv noi). Unii spun ca trebuie sa consumam alimente crescute in terenuri fertile. Altii ca trebuie sa mancam macar un pic de produse animale. Altii ca este suficient cat produce propiul intestin. Oricum, este o vitamina care se gaseste in cantitati suficiente in corpul uman, avand o rezerva de 20-30 ani. Avem nevoie de doar 5 micrograme B12 pe zi. In caz de va ingrijorati de nivelul de B12, puteti sa-l verificati in analize de sange, iar nivelul nu trebuie sa fie mai jos de 150 pmol/L.

Dupa cum vedeti, nimic necesar! In plus, alimentele de origine animala nu au:

-Fibre

-Antioxidanti

-Enzime

-Minearale (au doar cateva)

-Vitamine (exceptia A si D)

-Grasimi nesaturate

-Carbohidrati (cu exceptia laptelui, oricum are f putin)

Acestia sunt nutrienti esentiali pt corpul uman, fie ca esti sportiv sau nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mircea, interesant subiectul

Eu am diabet II si am avut valori f. proaste la toate analizele posibile si imposibile. Reusesc sa le mentin acum pe toate la valori bune (incusiv glicemia) doar prin dieta/regim, fara pastile, am studiat mult nutritia. Dieta a facut sa-mi regleze organismul sa functioneze corect, am slabit de la 133 kg la 104 kg in 3-4 luni, de ex.

Cu colesterolul nu e chiar asa :D . Organismul uman produce colesterol (in ficat) si in valori rezonabile (sa zicem 150) este foarte bun, are rolul lui in organism. Acest colesterol se produce si daca esti vegetarian convins (sotia mea este vegetariana convinsa extremista, sunt mai putin de acord eu cu parerile ei in privinta asta), valori mici ale colesterolului indica probleme de ficat, bolnavii de ciroza au valori ale colesterolului mic. Echivalenta pusa de tine intre grasimile animale si colesterol este imperfecta. Dar, da, consumul de grasimi animale ridica valoarea colesterolului, care de la anumite valori incepe sa se depuna pe artere samd, stim cu totii mai departe. Grasimile animale sunt de fapt grasimi vegetale modificate in metabolismul hranei animalelor pe care le mincam. si totusi vacile nu au colesterol, dar brinza lor grasa este pentru noi "pericol".

Comparatiile cu America nu se justifica. Aia si-au dat peste cap toata agricultura si zootehnia peste cap, obtin pui de gaina cit fazanul in 3 luni, mazarea cit cireasa si ardeiul cit pepene. Orice american care se respecta are colesterol 250 si ia zilnic statine (acum e la moda Sortis). Slava Domnului, in Europa inca nu a ajuns "tehnologia minune" (de aia in america e si mincarea de 3 ori mai ieftina) dar nici aici nu se mai maninca natural de mult.

Eu am ajuns la propriile mele concluzii in ceea ce mi se potriveste la regimul meu de viata (dieta mediteraneana, aproximativ) dar parerea mea este ca fiecare om este diferit si reactioneaza diferit la alimente, in functie de specificul metabolismului sau. De exemplu daca plec sa pedalez vreo 2 ore mai tare, ma gindesc serios sa-mi fac o omleta cu cascaval inainte, sau sa consum carbohidrati "rai" pentru energie, dupa care ma refac cu citeva migdale, alune. In functie de activitatea fiecaruia si felul in care folosim energia din mincare trebuie sa ne alimentam.

Organele animale contin cobalt si nu mai stiu ce mineral f. important in metabolismul vitaminei B12. Insa organismul isi poate face rezerve si pentru 6 ani. Pe subiectul asta pot reveni.

Cit priveste alimentele de origine animala, sa nu incurcam borcanele.

Mincarea animala contine proteine de natura animala si grasimi de natura animala. Proteinele animale sunt indispensabile omului, pentru ca unele nici nu se pot metaboliza in organismul uman! Ei, da, insa daca le iei dintr-o friptura de porc, le iei cu grasimi animale cu tot, care intr-adevar, reprezinta o problema si e bine sa le eviti dar nu 100%. Grasimile animale sunt problema nu proteinele de natura animala! De aia se recomanda fructe de mare, peste, carnea de pui/curcan, mult mai sarace in lipide (grasimi) de origine animala. Povestea e lunga si e bine ca in subiectul asta sa nu existe partizanate extremiste, sunt oameni care nu pot munci/functiona cum trebuie daca nu consuma carbohidrati (paine, cereale) iar altii nu pot functiona daca nu consuma lipide (mici, porc, brinzeturi).

Share this post


Link to post
Share on other sites

continui sa debitezi tampenii, nu ai o minima idee despre alimentatie, daca tu esti convins ca e bine ca faci e treaba ta, insa numai polua forumul cu idiotenii de genul asta.

si nu inteleg ce te XXXX grila de ce mananca x sau y.

hai baga repede produsul pe care trebuie sa-l cumparam, la care ne oferi o reducere imensa.

Edit by admin: Borcanele...daca mai incerci odata o patesti:)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Subiectul este vast si nimeni nu poate spune ca-l stapineste (altfel ne-am confrunta cu un nou specialist in nutritie).

Orice lucru dus la extrem nu este in regula .De aceea rezolvarea consta in echilibru.In schimb aici e marea problema ptr ca nu prea stim sa fim echilibrati.

Aici intervine felul fiecaruia de a percepe lucrurile.De aceea nu exista boli ci doar bolnavi.

Asa ca, fiecare ar trebuie sa faca un studiu de caz pe propria persoana,sa vada unde sta bine si unde nu.Cand va deveni o persoana echilibrata sa ne anunte si pe noi :wink: .

---Uite :(In ideea ca trevizes nu se supara )

De exemplu daca plec sa pedalez vreo 2 ore mai tare, ma gindesc serios sa-mi fac o omleta cu cascaval inainte, sau sa consum carbohidrati "rai" pentru energie, dupa care ma refac cu citeva migdale, alune. In functie de activitatea fiecaruia si felul in care folosim energia din mincare trebuie sa ne alimentam.

Cum poti stimula organismul sa puna la bataie din resursele proprii cand tu ii dai de toate.Plus ca mers ,tare'(in sensul in care il stiu eu la peste 85% din maxim)la 104 kg inseamna stres pentru sist cardiovascular si cel locomotor.De aici tre sa inceapa echilibrul----

Daca Trevisez se supara sterg :D mai ales ca si la mine de la un mic si o pastrama se face de 10 mici ,1 kg de pastrama si 5 litri de bere.Ideea de inceput e buna: un mic si o bere :D dar cine se limiteaza la atat? :oops:

Hai ca ma dor degetele ,ma duc la un mic si o pastrama....

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu ma supar, ca nu am de ce, eu vorbesc din experienta strict personala, fara pretentia de a generaliza pentru altii.

Cert, pentru mine, este, ca daca incepe propriul metabolism sa-si revina dupa o perioada de deranj total (sedentarism, alimentatie gresita, stres, pattern genetic mostenit, sindrom metabolic) incepi sa-l cunosti si sa-ti dai seama singur de ce are nevoie in anumite momente. Concret, uneori simt pur si simplu ca am nevoie de o salata, alta data sa zicem de curmale, iar alteori imi cerseste putina "carnitza" (altfel, in traducere, organismul cerseste singur, "am nevoie de proteine", "am nevoie de carbohidrati" sau "am nevoie de lipide"), la asa ceva se ajunge dupa o perioada de disciplina stricta, continua si fara abateri majore.

Ultima afirmatie de mai sus, va rog sa o luati cu titlu de observatie strict subiectiva. Sper ca unii sa inteleaga ca dorim sa dezbatem idei, experiente personale.

Revenind on-topic, parerea mea este ca daca unii se simt bine si au analize de om sanatos mincind carne, no problem, daca altii se simt bine fiind vegetarieni si pot sa alerge si maratonul, go for it ... insa ma indoiesc ca dupa o alimentatie indelungata de tip fast/junk food, mezeluri (E-uri, nitrati) si sucuri carbogazoase dulci arata prea bine pe dinauntru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare tuturor! Sper sa nu va stresez cu aceasta scrisoare... a durat mult ca s-o scriu. M-am gandit s-o pun in mai multe parti, insa am decis s-o pun integral, asa cum am si scris-o, fara pic de pauza. Bineinteles ca tot ce scrie aici sunt informatii ce le-am citit de-alungul timpului, nu ca m-ar fi trasnit vre-o divinitate. Scopul acestei scrisori este, la fel ca cel al forumului, sa va impartasesc cunostintele mele, sa comunicam.

Cu colesterolul nu e chiar asa. Organismul uman produce colesterol (in ficat) si in valori rezonabile (sa zicem 150) este foarte bun, are rolul lui in organism.

Sunt de acord cu ce spui. Eu nu am vrut sa spun ca colesterolul este ceva rau, ci doar ca cel luat din alimentatie, anume din produsele de origine animala. Organismul isi produce tot colesterolul de care are nevoie. Omul este incapabil sa metabolizeze colesterolul din produsele animale, de-aia se depune pe vasele de sange. O felina, carnivor adevarat, metabolizeaza colesterolul fara probleme. Traim in Romania, Europa, aproape de tarile occidentale, suntem western cum ne numesc asiaticii si altii. Ei bine mai toate informatiile, de la arta la tehnica la nutritie la etc, se invart in aceste zona geografica. Rar luam contact cu celelalte culturi. Ei bine, ni s-a spus ca nivelul colesterolului este bine sa fie intre 150mg/dL si 220mg/dL. Americanii, la un moment dat, au spus ca ce-i sub 150 este pericol. Din ce-am citit, nu exista probleme cu inima, atac de cord si celelalte probleme, decat la valori peste 150. Hai sa vedem ce zic si alte tari non-western, sa ne uitam si in gradina altora. Pai in China colesterolul maxim este in jur de 170! Nivelul mediu este de 127 (215 la Americani)! Sau gasit si niveluri de 80! Total altceva, nu!? Ganditi-va, ce este maxim pt China este minim pt o tara western! Insa western-ii, se cred mai destepti si inventeaza tot felul de pastile si pastilute si operatii pt a combate colesterolul (mai toate un esec), in loc sa vada adevarata problema, una siiimpla: mananca frate mai putine produse de origine animala, si colesterolul va scadea impresionant de mult si repede. Dar poti sa ceri asta cand reclamele la alimente contin doar un amarit de ketchup si o chifla, acestea amintind usor de notiunea de vegetal...

consumul de grasimi animale ridica valoarea colesterolului

Cum spuneam, numai produsele animale au colesterol. Cum ele au forte putin sau chiar deloc carbohidrati, raman grasimile si proteinele. Acum este in voga sa mancam cat mai degresat. Lapte, carne degresate. Sa alegem o carne care are mai putine grasimi. Ei bine, desi grasimile animale au colesterol, proteina animala are si mai mult! Cu cat mancam mai proteic, in defavoarea grasimii, cu atat vom avea mai mult colesterol. Acest lucru este stiut de putini oameni, caci... la moda este se evitam grasimile.

Proteinele animale sunt indispensabile omului, pentru ca unele nici nu se pot metaboliza in organismul uman! ... Grasimile animale sunt problema nu proteinele de natura animala!

Ambele sunt problema! Grasimile animale, pe langa faptul ca infunda venele, se metabolizeaza foarte greu. Ele sunt grasimi saturate in stare solida (untul de exemplu), iar acestea in vasele sanguine cam infunda si se lipesc de mai totul. Grasimile vegetale sunt nesaturate in stare lichida (uleiul de floarea soarelui, masline, etc) si se metabolizeaza cum trebuie. Precum su aminoacizii esentiali, la fel si cu grasimile. Noi oamenii avem nevoie de acizi grasi esentiali! Adica e de rau daca nu-i consumam din alimente pt ca organismul nu-i poare face. Acesti acizi grasi esentiali se gasesc numai in plante si se numesc omega3 si omega6.

Noi suntem, in cea mai mare parte, facuti din proteine. Proteinele sunt ca niste cuvinte ce se formeaza din litere. Literele acestor "cuvinte" se numesc aminoacizi. In total sunt vre-o 20 de aminoacizi, si prin combianatiile lor sa formeaza diferite feluri de proteine. Din totalul de 20 de aminoacizi 8 nu-i putem metaboliza, drept urmare trebuie sa-i luam din alimentatie. De-aia se numesc aminoacizi esentiali. Dupa ce mancam, indiferent ce-am manca, organismul descompune toate proteinele in "literele" lor, in aminoacizi, si apoi isi formeaza propria combinatie, propria proteina. Deci, important este ca alimentele ce le consumam sa contina acei 8 aminoacizi esentiali. Daca vre-unul lipseste, nu-i de bine. Insa, asa ceva nu se intampla niciodata atata timp cat organismul isi ia necesarul zilnic de calorii. Stiti care-i cea mai completa proteina pt noi?! Carnea umana! Apoi carnea animala, si-apoi produsele vegetale. Ce inseamna completa?! Anume ca acei 8 aminoacizi esentiali sunt in concentratii echilibrate. Insa, pt a digera o astfel de proteina animala, organismul mulceste mult mai mult, iar acest consum de energie costa. Pe cand produsele vegetale se digera mult mai usor, iar printr-o varietate ne luam fara nici o problema cei 8 aminoacizi esentiali. Organismul nostru functioneaza tot timpul cu un PH neutru, usor alcalin (7.46, valoarea 7 fiind neutra). Indiferent ce alimente ii dai, mai acide sau mai alcaline, el va echilibra totul. In sange avem tot timpul acelasi PH. Numai ca acest echilibru pe care il realizeaza corpul se produce cu un cost, nimic nu-i pe gratis. Proteina animala este acida! Organismul ca se echilibreze aceasta aciditate trebuie sa puna in loc ceva alcalin. Iar cel mai la indemana este calciul din oase. Se echilibreaza situatia si mergem mai departe, insa cu ce pret?! Pai pe la 40-50 ani o sa ne doara incheieturile si facem artrita, densitatea oaselor este scazuta si facem osteoporoza, facem pietre la rinichi (pietrele la rinichi sunt, in ce-a mai mare proportie, bucatele de calciul ce a fost scos din oase si apoi, oganismul incercand sa-l elimine, se infunda in rinichi). Intr-un mediu acid, bolile sunt la ele acasa.

sunt oameni care nu pot munci/functiona cum trebuie daca nu consuma carbohidrati (paine, cereale) iar altii nu pot functiona daca nu consuma lipide (mici, porc, brinzeturi).

Dupa parerea mea, aici intram intr-o zona in care educatia si obisnuinta guverneaza. Din pacate nici nu realizam cat de educati, obisnuiti, manipulati suntem. Este poate cel mai greu sa schimbi ceva pe care il faci de cand te-ai nascut. Atat fizic vorbind, pur si simplu organismul s-a adaptat cumva la ce il supunem (el face asta TOT timpul, incearca mereu sa se adapteze); cat si emotional, sunt amintiri, trairi placute, ce acum fac parte din noi. Nu-i usor sa te schimbi! Insa, daca constientizezi anumite lucruri ce acum iti sunt importante, nu exista cale de intoarcere. Este normal ca oamenii sa nu functioneze cum trebuie daca nu consuma carbohidrati. Carbohidratii sunt energia noastra. Este nutrientul ce se metabolizeaza cel mai repede in glucoza, iar aceasta ne da energia. Restul de care zici, care nu pot fara lipide, mici, porc, branzeturi, sunt "inveliti" de educatie si obisnuinta. Doar atat, caci organismul uman nu are nevoie de ele. Daca cineva face vre-o schimbare de alimentatie, fie ca-i buna fia ca-i rea, INTOTDEAUNA organismul va lupta sa ramana asa cum a fost obisnuit. Asta se intampla cu orice lucru pe care vrem sa-l schimbam. Dupa orice schimbare, urmeaza o perioada de adaptare, perioada pe care multi o resping. Trebuie sa-ti accepti conditia, una in care te adaptezi, iar aceasta poate dura mai mult sau mai putin.

Eu am diabet II ... Reusesc sa le mentin acum pe toate la valori bune (incusiv glicemia) doar prin dieta/regim, fara pastile.

Ma bucur ca reusesti asta!

Eu stiu astfel, Diabetul 1 se intampla pt ca pancreasul este pur si simplu distrus de propiul organism. Este intalnit la copii. Una din cauze, daca nu cea mai mare, este ca copilul a fost hranit cu lapte de vaca in loc de lapte ADEVARAT de la tata mamei. Laptele de vaca are concentratia de 4 ori mai mare decat cel matern. Are proteina cacalau, caci doar este conceput sa cresti un vitel cu el. Proteina lui (85% caseina) nu prea poate fi digerata de stomacelul bebelusului si intra in fluxul sanguin. Anticorpii nu o recunosc ca fiind proprie si incearca s-o distruga. Ea seamana foarte tare cu propria noastra proteina si aici apare problema. Anticorpii nu mai fac diferenta si distrug atat proteinele straine cai si propriile proteine. Acesta-i mecanismul bolilor autoimune. In cazul nostru, pancreasul. Acesta nu mai poate produce insulina, si astfel sangele galgaie de glucoza. Adica faci Diabet 1.

In cazul Diabetului 2 este o alta problema. Cauza fiind aceeasi cu Diabetul 1, zahar mult in sange. De ce? pt ca insulina devine impotenta. Acest tip de diabet era cunoscut ca diabetul adultilor dupa 40 ani. Insa in prezent se gaseste si la copii. Saracutii de ei! Ce vina au ei ca parintii lor sunt... iresponsabili, nesimtiti. Principala cauza a impotentei insulinei este... nivelul mare de grasimi in sange. Nu conteaza daca-s animale sau vegetale. Insulina are ca scop sa se agate de glucoza si s-o bage in muschi. Raportul insulina/glucosa este mereu echilibrat la un om sanatos. Tot insulina are si scopul de a deposita grasimile (caci cine stie ce prapad se apropie si noi trebuie sa fim pregatiti cu rezerve, grasime). Organismul acumuleaza grasime si acumuleaza pana cand spune STOP. Si cum face asta? Apai produce mai putina insulina, sau una de mai slaba calitate. Astfel raportul insulina/glucoza este in favoarea glucozei. Si, din pacate, facem Diabet 2. Cand sunt prea multe grasimi in alimentatie, acestea intra si in fluxul sangvin, iar aici nu fac decat sa incurce, in cazul nostru se prind de insulina. Insulina infasurata in grasime este ca si inexistenta, iar glucoza se plimba in voie fara sa ajunga unde trebuie, anume la muschi. Acestea sunt modalitatile in care organismul face Diabet 2. Ce-i de facut?! Pur si simplu mananci cat mai putine grasimi! Si-apoi organismul singur isi va revenii, insulina va fi din nou eficienta. Organismul uman are nevoue de foarte putine grasimi, iar aceste sa fie de buna calitate, anume acizii grasi esentiali omega3 si omega6. Sa nu uitam ca un gram de grasime are 9 calorii fata de 4 cat au proteinele si carbohidratii. Daca consumam de exemplu 30 grame grasime, 30 proteine, 30 carbohidrati, rezulta ca 50% din calorii provin din grasimi. Sa nu incurcam numarul greutatii cu cel al caloriilor. Omul are nevoie cam de 10-15% din totalul caloric ca grasimi. Insa, ce se practica este muuult peste.

(offtopic)

sotia mea este vegetariana convinsa extremista, sunt mai putin de acord eu cu parerile ei in privinta asta

Este foarte usor sa cataloghezi pe cineva ca extremist. (bineinteles, nu vorbesc concret de cazul tau) Asta tine tot de educatie si obisnuinta. Romanasii, ca si altii, mananca porc la greu si considera cainele ca cel mai bun prieten al omului. Anumiti asiatici mananca caine la greu si considera porcul ca fiind murdar. Care-i extremistul, Europeanul sau Asiaticul? Fiecare il considera pe celalalt a fi extremist. Eu personal ii consider pe-amandoi. Daca intrebi pe cineva daca iubeste animalele, 99,99% vor spune ca da. Pe-acestia i-as intreba: de ce urasc gaina, porcul, vaca, pestele? Sau, cel putin sa aiba demnitatea de a spune ca iubesc doar cainele si pisica! Parerea mea-i ca atunci cand ne vine sa numim pe cineva extremist, sa ne oprim si sa gandim mai profund, caci sunt sanse mari sa ne inselam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca este important sa mananci din toate dar sa nu faci exces de nimic si carnea are rolul ei iar anumite vitamine nu se gasesc in nicio leguma.

.....

Poate si sportivii enumerati sunt lactovegetarieni asa parca mai merge :wink:

ai dreptate, daca nu faci exces si nu mananci toate grasimile, nu prea cred ca ar fi pb. mai degraba ar fi pb la e-urile din carne nu la carnea in sine, asa ca daca taiati un vitel la bunici/tara carnea ii numa buna.

sa-mi zica si mie cineva un sportiv care obitnut medalie mondiala sau orice alta medalie mancand doar ierburi ca eu nu cred :roll:

daca voi credeti ca performanta in ciclism se face cu apa in bidon si cu varza calita(era referitor la legume) (cred ca) va inselati

@ Mircea: nu stiu cine ii asa curios de posturile gen "roman", "nuvela" sau "basm" eu cel putin prefer sa vad ceva scurt, concis si la obiect, nu teste si experimente, care trebuie sa fie ale specialistilor, nu a 'sportivilor' numa ca noi suntem buni in toate

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mircea: citez: "ce-a mai completa proteina pt noi", "cea" se scrie corect;

"vre-o divinitate": "vreo" , "vreun" sunt scrierile corecte;

Scuze de OFFTOPIC, da' am mai vazut greseala asta la tine :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Mircea: nu stiu cine ii asa curios de posturile gen "roman", "nuvela" sau "basm" eu cel putin prefer sa vad ceva scurt

Si eu sunt de acord cu partea asta. Mai ales ca romanul de mai sus nu e chiar 100% exact. :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa-mi zica si mie cineva un sportiv care obitnut medalie mondiala sau orice alta medalie mancand doar ierburi ca eu nu cred

Tocmai am enumerat cativa in prima scrisoare care-s vegan, 100%vegetarieni. Carl Lewis, cel mai mare atlet al planetei, super medaliat cu aur, a facut cele mai bune performante, recorduri mondiale, in partea a doua a carierei. Si atunci manca numai "ierburi"...

(offtopic) FB_Rider, referitor la "ce-a mai completa....." stiu ca se scrie "cea", am gresit cand am scris "ce-a". Insa la "vreo" si "vreun" chiar nu stiam. Imi cer scuze! ...si multumesc de corectare.

(offtopic)

Mai ales ca romanul de mai sus nu e chiar 100% exact.

Dupa parerea mea, nimic de pe lumea asta nu-i "100% exact". Credem ca detine cineva adevarul?... Eu zic nu, si de-aia ne tot impartim idei unul altuia.

Imi pare rau ca v-am deranjat cu "romanul" meu, data viitoare voi incerca sa fiu mai scurt. :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa parerea mea, nimic de pe lumea asta nu-i "100% exact". Credem ca detine cineva adevarul?... Eu zic nu, si de-aia ne tot impartim idei unul altuia.

Impartit idei e una, prozelitism e alta... :roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vorba aia era un banc noi suntem vegetarieni mancam numai maru lui Adam :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bai borcan, ce-i cu limbajul asta la tine? Vezi ca ai gresit forumul :!:

Imi cer scuze ca m-am ambalat probabil mai tare si n-am avut un limbaj prea academic, sper ca membrii forumului sa ma scuze, de asemeni si mircea100, nu am nimic personal cu el.

Problema pusa necesita insa un "tratament" serios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

(offtopic)

Daca mananci carne asta nu inseamna ca te otravesti sau ca esti criminal pana la urma daca gandesti asa si legumele sunt vii si tot criminal esti.

Eu personal vad o diferenta colosala intre a manca o banana si a manca un porc. :cry:. Si sa nu uitam ca, inainte de-al manca, noi il manipulam si il omoram. Aruncati un ochi aici ca sa faceti cunostinta cu carnitza din farfurie. Sper s-aveti c---e sa va uitati pana la capat. :evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu are rost sa ne contrazicem pe tema aceasta fiecare cu parerile lui oricum treaba cu vegatarienii nu are legatura cu ciclismul

Share this post


Link to post
Share on other sites

La fraza cu ''iubim animalele dar le papam'' omul(vegetarianul) are dreptate ohooo si inca cum.Ne ascundem ca strutul cu capul in camila fara sa avem pic de mila.

Insa regimul vegetarian ,poate fi completat cu branza, oua ,lapte, miere,

cu grija ca luam de la gura copiilor (vitei ,albinute) si ca un ou consumat(fie el ochi sau omleta) este egal cu avortul la vivipare sau mai rau consumul de copii nou nascuti =canibalism.

Religia chiar ne da voie sa mai tragem o dushca ,si un cotlet de porc si de Paste chiar un miel.

Omul nu este nici carnivor ,nici ierbivor.Este din amandoua cite putin.Bine si putin fumator.

Asa ca ,eu cred ca nu vegetarianismul ,ori alte chestii extreme, sunt remediul,ci cumpatarea.

In rest numai de bine. :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omul nu este nici carnivor ,nici ierbivor.Este din amandoua cite putin.

Corect,omul este omnivor ptr ca asa l-a creat natura. Sistemul lui digestiv e diferit de cel al ierbivorelor (care e mult mai lung). A fi vegetarian inseamna sa fii putin contra naturii.

Asteptam acum un homosexual care sa ne spuna ca nu e bine sa f---- femei. http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

sincer nu inteleg de ce proteina animala e rea pentru organism si stiu ca ea nu poate fi inlocuita 100% cu proteina vegetala.

cit despre grasimea animala, daca rascolesc putin arhivele din computer, gasesc zeci de linkuri catre studii serioase care contesta ideea formata deja despre "nocivitatea lipidelor"

Raspunsul nu e original: masura si echilibrul in alimentatie.

Omul este programat sa fie si carnivor.

Cit despre filmul cu animalele crescute special pentru consum, sunt incrucisari intre rase facute tocmai ca sa se obtina un animal ideal pentru consum, nu sunt animale nascute in libertate pe care noi "le oprimam" asta e scopul pentru care ele sunt crescute, fac parte din business si industrie, tot la fel este ne-etica si agricultura soiurilor modificate genetic.

Asta e rolul animalelor domestice, sa te ajute la munca, sa-ti dea din produsele lor si la nevoie sa le sacrifici, unele dintre ele nici nu ar putea trai altfel decit pe linga casa omului. Daca punem problema eronat ca in filmul de mai sus, atunci si echitatia sau existenta animalelor de casa/companie ar fi o barbarie.

Suntem multi pe pamint, oamenii trebuie hraniti, nu-ti mai poti procura hrana dintr-o plimbare prin padure, oare e mai moral sa lasam oamenii sa moara de foame ca in Africa? ca sa nu mai amintim ca sute de mii de ani omul a fost vinator (nu inainte de a fi fost intai vinat) si doar de 5-6.000 de ani e agricultor.

Si nu in ultimul rind, vegetarianismul asta ca activism-propaganda-politica nu e decit un alt gen de campanie publicitara pentru a inventa un nou target de piata, clienti potentiali ai unei industrii alimentare care nu se bazeaza pe obiceiurile alimentare existente. La fel ca si campania impotriva fumatului ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ,dar sa nu uitam ca sunt, si care sunt care nu fac secs deloc .

Insa ii mananca palma,si chiar o mai scarpina uneori.

Insa nu tre sa fii homosecsual ca sa-ti dai seama ca nu tre sa f---femei.

Ele, daca le.... fac copii si apoi ai o gramada de probleme ,si dureri de ...migrena.

Serios vorbind, ca sa fii strict vegetarian tre sa duci mereu o lupta cu tine si impotriva ta ,si ca sa acoperi toate necesitatile nutritive ,te costa mai mult daca ai papa ca un om normal.

Multi vegetarieni (pe unii ii cunosc ) au sfirsit prin a dezechilbra destul de urat metabolismul ,incat , sufera cronic de anumite insuficiente.

Ma rog, un post de 3-4 luni e bun ,ptr ca organismul are resurse berechet,si chiar e indicat sa-l pui la treaba sa vezi cum reactioneaza la restriste,insa pe termen lung eu cred ca nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

un post de 3-4 luni nu este bun de nimic, te poate da inapoi un an

un regim de 3-4 luni da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now