Sign in to follow this  
dansora

Furca RST Gila

Recommended Posts

Sunt in cautarea unei biciclete entry-level si de cateva zile m-am orientat catre un Merida Matts 20V care are in echipare o furca RST Gila despre care am auzit ca ar fi la un nivel ok in gama de entry-level.

Asadar, ieri am fost si am vazut aceasta bicicleta, nu am apucat sa dau o tura cu ea, in schimb m-am jucat putin pe la furca.

Ca urmare, am observat la cursa de comprimare/decomprimare a furcii (nu stiu daca este chiar exprimarea corecta) niste "neregularitati". Adica, la apasare, furca dadea semne ca se poticneste in niste puncte si nu mergea cursiv...la fel si la eliberare...practic simteam in ghidon niste zone in care parca se bloca. Am facut diverse reglaje de tensionare, dar acest fenomen nu disparea.

In acelasi timp, am vazut si o bicicleta Rockrider 5.2 in Decathlon a carei furca functiona fara aceste mici blocaje...pur si simplu...cursa era lina si corecta. Cu toate acestea nu cred ca furca din echipare e mai buna decat RST Gila.

Acum, intrebarea mea este: Acest fapt se datoreaza faptului ca furca e noua si nu are rodajul facut sau este un lucru normal ?? Eventual necesita lubrifiere suplimentara?

Scuze pentru exprimarea mai incalcita, dar sunt la inceput si nu prea am stiut cum sa descriu fenomenul mai bine.

Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scuze pentru exprimarea mai incalcita, dar sunt la inceput si nu prea am stiut cum sa descriu fenomenul mai bine.

Hehe, dansora, bine ai venit printre noi! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca fost posesor de RST Gila T7 pot spune ca pana nu am desfacut-o complet nu am fost multumit de ea. Facea exact la fel, nu exista cursivitate in comprimare/decomprimare.

Am facut-o puzzle, am spalat in benzina toate componentele (este o furca extrem de simplista), le-am gresat si a fost totul super OK. Ca bonus, intr-un aveam in ambele brate ulei auto, pentru finete la revenire.

Parerea mea, scoate partea de jos (lowers) prin desfacerea celor 2 imbusuri, pulverizeaza alcool izopropilic atat in lowers cat si pe brate si sterge cu o carpa. Folosind ulei de mecanisme fine / vaselina speciala unge putin partea interioara de la lowere si putin bratele. Monteaza totul la loc si vezi senzatie. Daca persista problema cred ca va trebui sa desfaci si partea de sus (bratele furcii). Cu o tubulara de 24.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ pascariu.marius: Salut domnu' Marius...Ma bucur sa te gasesc pe aici :).

@ melcul: Multumesc pentru sfaturi. Deocamdata nu am cumparat bicicleta, sunt inca in cautari, dar ma asteptam la "senzatie" din partea furcii inca din prima. Totusi mi s-ar parea normal ca toate aceste operatiuni sa fie facute de magazinul care vinde bicicleta. Cu toate astea, explicatia lor la problema observata de mine a fost: "Stiti, furca asta e totusi pe arc si e normal sa faca asa".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Magazinu' care vinde bicicleta ti-o monteaza si iti regleaza schimbatoare/frane la vanzare, si iti mai face revizii periodice.

"Tuningul" de genul asta e un pic alta mancare de peste, in sensul ca furca e produsa cum e produsa - si asta e problema producatorului componentei mai degraba. Partea buna e ca nu-i deloc greu sa iti imbunatatesti situatia singurel :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this