Sign in to follow this  
dani00

In timpul competitiei si inainte

Recommended Posts

Ce energizante luam inainte de competitie si in timpul ei?Dupa ce am discutat cu un medic de familie mi-a zis sa fac asa :

-in tp competitiei la un litru de apa minerala borsec se dizolva in ea 5-6 tablete de SUPRADYN - in tp competitiei ai nevoie de toate polimineralele posibile.

-inainte de competitie cu 7-10 zile faci o "cura" cu GUARANA SI GINSAVIT plus inca ceva dar nu mai tin minte ce http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/biggrin.gif .

Cand o sa mai stiu ceva o sa va mai tin la curent.Precizez ca doctorul nu este unul sportiv dar totusi are o experienta cat de cat in domeniu.Se intersic chestiile bazate pe chimicale si alte rahaturi de alea.Rup ficatu in tine.

Plus ca trebuie vazut pe la farmacii de niste plicuri cu bautura energizanta cica se chiama sec ENERGY DRINK.Peace si pe curand

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai bah nene......supradyn nu e tot cacat chimic ?? 7 tablete e portie pt dinozauri..ce naiba mah....vrei sa iti atrofiezi ficatu instantaneu ? :roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Traian are dreptate cu doza de Supradyn; pentru efort exista "chimicale" mai adaptate, cum e Isotonic-R de la Redis.

De asemenea, nu stiu exact cum e cu Guarana asta, dar inteleg ca are continut de cafeina, substanta care e permisa in competitii in Romania (Ordinul Agentiei Nationale Antidoping nr. 43/2005 privind aprobarea "Listei interzise" pentru anul 2006), existand totusi limita de 12 microgr/ml stabilita de Comitetul International Olimpic (care nu este atinsa in urma unui aport obisnuit de cafeina). Exista ceva studii (Ivy et al. 1979, Graham & Spriet 1991, Trice & Hayes 1995) care arata ca aportul de cafeina in timpul efortului poate duce la cresterea endurantei in cursele cicliste cu pana la 50%, dar e vorba de aport cu 1-2 ore inaintea cursei (eventual in timpul ei). Alte studii arata ca nu are nici un efect utilizarea ei cu mai multe zile inainte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this