dogfather

Comarnic - Campina

Recommended Posts

Salut,

Am o intrebare legata de acest traseu: http://www.bikemap.net/route/721084#lat=45.20962&lng=25.74612&zoom=12&type=2

Se poate face pe o cursiera normala? (ma refer la o cursiera echipata pentru sosea). Eu l-am facut acum 10 ani pe un MTB si tin minte o portiune serioasa de piatra cubica pe catararea de la Comarnic spre Valea Doftanei.

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am urcat ieri (pe MTB) din Comarnic spre Paltinu si am coborat in Campina. Piatra cubica nu exista, asfaltul fiind, in general, bun. Daca te tin picioarele sa abordezi cu o cursiera cei 8 km dintre Comarnic si Secaria, sigur ca se poate. Drumul este foarte fain, tocmai ce-a fost cosita iarba si pana la baraj te va insoti aproape permanent mirosul fanului proaspat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu l-am parcurs la inceputul lui iunie, e superb, asfaltul bun, numai sa ai rapoarte potrivite (am avut 34/27) si determinare sa urci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe bikemap e desenat plecand din Campina spre V. Doftanei. Eu prefer plecarea din Campina spre Comarnic ca sa profit de coborarea lenta pe V Doftanei. Primiii cativa km de urcare incepand din Comarnic sunt pe placi de beton macinate, dar poate exista alte stradute cu asfalt bun care sa te scoata mai sus (??).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Propunere pentru joi, 23 august, toata ziua (de dimineata de pe la 8:30 si cat o tine): Campina - Valea Doftanei - Sacele

72 km in total din care 46 pe urcare.

Eu cred ca mai merg cu o fata si ramanem apoi la Sacele (Bunloc) pentru un concurs de downhill. Probabil o sa dormim la camping Darste. Ne intoarcem duminica la Bucuresti cu masina.

VladG zice ca a facut traseul acum vreo doi ani si ca nu i-a placut structura drumului, cu "multe pietre, de-ti zdrangane creierii in cap". Aveti vreo informatie mai recenta? S-a reasfaltat?

Ma puteti ajuta cu cateva informatii despre campingul Darste de langa Brasov? Avem conditii normale de stat (ex. dus cu apa calda)?

Cine mai vrea sa mearga de la Campina la Sacele pe traseul nostru este binevenit. Chiar ne-am bucura sa fim mai multi. Doar ca va trebui sa va gasiti varianta de revenire acasa, ca noi o sa fim cu masina plina de oameni, biciclete si roti.

Cine doreste, cine pofteste?...

schita traseu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Primiii cativa km de urcare incepand din Comarnic sunt pe placi de beton macinate, dar poate exista alte stradute cu asfalt bun care sa te scoata mai sus (??).

Asfalt nu. Adica sigur nu pentru cursiera.

Pe DN 1, in dreptul Politiei, se face un drum pe Valea Candii, macadam, care are numai o portiune de 50 m cu traverse de beton, pe care e musai push-bike. Dupa aceasta portiune intri pe Strada Scolii care vine din dreapta-spate. E fara trafic si se intalneste cu drumul Secariei mai sus de Vatra Sat, unde e inca o portiune de impins (50 m).

Sau, mai jos pe DN 1, inainte de dispensar, direct pe Strada Scolii. Pe-aici n-am mai fost demult, nu stiu cum e.

Pentru cursiera ramane drumul de la Primarie, unde cam e de impins pana aproape de Vatra Sat. Sau....cine stie ce rapoarte (picioare) au altii ?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte pretentiosi mai sunteti mai. Urcarea din Comarnic e complet abordabila. E abrupta, rau, drumul e rugos, beton macinat de intamperi (nu stiu la ce va asteptati pe o straduta de munte cu panta de 15-18, iarna cum sa urce masini acolo?) dar daca ai rapoarte/forma, poti urca linistit. Pana la urma nu e chiar Paris-Roubaix. E chiar scurt sectorul ala, oricum. Apoi asfaltul e chiar bun pentru un pas de o importanta asa mica. Traficul e minim si zona e grozava. Uite aici o tura pe acolo: http://app.strava.com/rides/16122893

Share this post


Link to post
Share on other sites

este asfalt de pe valea doftanei spre sotriile ? Ca pe google maps nu vad sa fie drum ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asfalt peste tot pe unde am mers in turele astea. Cea mai proasta zona e coborarea spre Campina prin Poiana cu Ciresi, vreo 2-3km cu gropi dese, dar se pot ocoli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Urcarea din Valea Doftanei (de fapt la iesirea din Brebu) spre Sotrile este Valea Fiarelor, cu asfalt de calitate foarte buna. Drumul nu este mapat pe google maps, dar exista de vreo 4-5 ani.

Urcare din Campina prin Voila spre Sotrile este asfaltata rezonabil (cu bucati complet si bine refacute, recent).

Valea Doftanei - Secaria - Comarnic este complet asfaltata, de calitate buna (refacute si bucatile de drum surpat).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru joi, 23 august, toata ziua (de dimineata de la 9:00 si cat o tine): Campina - Valea Doftanei - Sacele

72 km in total din care 46 pe urcare:

Preponderent asfalt. Ceva drum neasfaltat in Pasul Predelus, din cate am inteles.

Suntem deja 4 oameni.

Daca intereseaza pe cineva tura, intalnirea e la Penny Market in Campina la ora 9:00.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai exact drumul devine forestier dupa iesirea din Traisteni. Parca asa spunea lumea care a facut ture pe acolo. Pacat ca nu va duceti weekend, ca tot voiam sa ajung in pasul Predelus si n-am gasit prilejul. Tura frumoasa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now